Peelingi do skóry głowy

Radical Enzymatyczny peeling oczyszczający do skóry wrażliwej, problematycznej i podrażnionej

Radical Enzymatyczny peeling 75ml 75.0 ml
Radical Enzymatyczny Peeling oczyszczający do bardzo wrażliwej skóry głowy 75 ml 75 ml
Radical Oczyszczający

• 19 marca 2025 o 20:24
    dla skóry, która łatwo się podrażnia, to świetny wybór
    Wypróbowałam peeling enzymatyczny Radical i muszę przyznać, że jest bardzo delikatny, co sprawia, że świetnie sprawdza się przy skórze wrażliwej. Oczyszcza twarz, pozostawiając ją gładką i odświeżoną, ale efekty nie są od razu spektakularne. Trzeba stosować go regularnie, żeby zauważyć poprawę. Ma przyjemną konsystencję i zapach, ale nie oczekuj mocnego działania oczyszczającego, bo jest dość łagodny.
    Zalety:
    • Delikatny, idealny do skóry wrażliwej
    • Oczyszcza skórę, pozostawiając ją gładką i świeżą
    • Ma przyjemną konsystencję i zapach
    Wady:
    • Efekty nie są od razu widoczne, wymaga regularnego stosowania
    • Działa łagodnie, więc może nie być wystarczająco intensywny dla osób szukających mocnego oczyszczenia
  • 25 października 2024 o 8:39
    Delikatny dla wrażliwej skóry głowy.
    Miałam już peeling tej firmy tylko w wersji czerwonej. Bardzo dobrze mi się sprawdził dlatego tym razem chciałam sprawdzić wersję enzymatyczną. Moja skóra głowy jest ostatnio lekko podrażniona, swędzi przez co nasiliło się także wypadanie włosów. Pojawiają się suche skórki, które rzucą się w oczy. Peeling jest wtedy niezbędny. Opakowanie bardzo wygodne. Nieduża tubka z wąskim dziubkiem co ułatwia aplikację. Taka końcówka pozwala nałożyć niedużą ilość kosmetyku i w trudno dostępnych miejscach jak tył głowy. Konsystencja jest kremowa, nie spływa ze skóry. Dobrze się rozprowadza. Aplikacje zaczynam od zrobienia przedziałka, nakładam preparat i lekko masuję. Dzięki temu, że jest to kosmetyk enzymatyczny nie muszę się martwić o odpowiednie zmycie. W porównaniu z preparatami z drobinami to duże ułatwienie. Szczególnie przy długich i gęstych włosach jak moje. Po użyciu skóra jest oczyszczona, a włosy odbite u nasady. Jest delikatny dla skóry, nie czuję świądu czy pieczenia. Nie zauważyłam co prawda ograniczenia przetłuszczania. W moim przypadku muszę go trzymać nieco dłużej niż sugeruje producent ponieważ inaczej efekt był za słaby. Produkt jest wydajny i przystępny cenowo. Kupiłam za mniej niż 15zł. Dostępny w większości drogerii i marketów.
    • łagodny dla skóry
    • działanie
    Wady:
    • nie wpływa na przetłaczanie się skóry głowy
    Anna767
    20 września 2023 o 11:14
    Całkiem fajny
    To jest mój pierwszy peeling do skóry głowy. Ładnie oczyszcza skórę głowy i dość dobrze nawilża. Nabyłam go głównie z myslą o redukcji przetłuszczania, i całkiem fajnie się sprawdza. Włosy mniej się prztluszczają. Dzięki końcówce fajnie się nakłada. Jest dosyć rzadkiej konsystencji. Jest wydajny.
    Zalety:
    • Końcówka tubki do nakładania.
    • Dosyć wydajny .
  • 13 września 2023 o 12:55
    Wygodny do nakładania
    SKusiłam się na ten peeling ze względu na jego opakowanie - tubkę z końcówką która ułatwia nakładanie, chciałam przetestować czy będzie to wygodniejsze niż typowe wcieranie peelingu ze słoiczka. I rzeczywiście jest. Sam peeling jest dość delikatny, sprawdzi się przy krótkich włosach, rzadszych lub np. męskich. Jest dość rzadki, łatwo go rozetrzeć na skalpie. U mnie się sprawdzał choć miałam lepsze peelingi. Polecam osobom początkującym, lub takim które robią peeling systematycznie i częściej.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z aplikatorem
    • dość wydajny
    • odświeża skórę głowy, włosy są bardziej odbite u nasady
  • 16 sierpnia 2023 o 11:21
    Liczyłam na więcej
    To był mój pierwszy peeling do skóry głowy. Krzywdy mi nie zrobił, ale oczekiwałam od niego dużo więcej zwłaszcza że jest raczej polecany przez włosomaniaczki. Ładnie oczyścił skórę głowy i to chyba jedyne co zrobił. Nabyłam go głównie z myslą o redukcji przetłuszczania, ale w tej kwestii nie zauważyłam żadnych zmian.
    • Dostępność
    • Wygodne opakowanie
    • Oczyszcza skórę głowy
    Wady:
    • Nie zredukował przetłuszczania
    • Słaba wydajność