WIZAŻ logo
Kremy na dzień

The Saem Eco Earth, Light Sun Cream SPF50+ PA++++ Lekki krem przeciwsłoneczny z filtrem UV

4,1 (8)
2 hity!

allegro

• 7 czerwca 2026 o 16:04
    Polubiliśmy się,ale nie każda skóra będzie zachwycona
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Przez ostatnie lata przetestowałam naprawdę sporo kremów z filtrem i mam wrażenie, że znalezienie takiego, który dobrze chroni, nie zapycha, nie roluje się i jeszcze dobrze wygląda na skórze graniczy z cudem. Dlatego do tego kremu podchodziłam z umiarkowanym entuzjazmem. Kolejny SPF który miał być lekki, niewyczuwalny i idealny pod makijaż. Brzmi znajomo, prawda? Mam cerę mieszaną i już po kilku użyciach wiedziałam, że jest spora szansa na dłuższą znajomość. Krem ma lekką konsystencję która bardzo łatwo rozprowadza się po twarzy. Nie jest wodnisty, ale też nie przypomina ciężkich, tłustych filtrów które po aplikacji sprawiają, że człowiek wygląda jak świeżo posmarowany olejkiem. Po nałożeniu skóra jest lekko nawilżona ale przede wszystkim wygląda świeżo i naturalnie. Nie zauważyłam bielenia, co dla mnie jest ogromnym plusem. Krem dość szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy. Właśnie za to najbardziej go polubiłam. Po kilkunastu minutach praktycznie nie czuję go na twarzy. Pod makijażem sprawdzał mi się bardzo dobrze. Nie rolował się podczas nakładania podkładu, nie powodował dziwnego ważenia się kosmetyków i nie sprawiał, że twarz zaczynała świecić się bardziej niż zwykle. Oczywiście po kilku godzinach strefa T nadal wymagała przypudrowania, ale to akurat standard przy mojej cerze. Nie zauważyłam również zapychania ani wysypu niedoskonałości. Zużyłam całe opakowanie i przez cały ten czas skóra zachowywała się dokładnie tak jak zwykle, a przy nowych filtrach zawsze zwracam na to uwagę. Nie jest to jednak produkt idealny dla każdego. Moim zdaniem osoby z cerą suchą mogą czuć niedosyt. Mnie poziom nawilżenia w zupełności wystarczał, ale nie wydaje mi się, żeby ten krem samodzielnie zapewnił komfort bardzo suchej skórze. Raczej potraktowałabym go jako ostatni krok pielęgnacji po dobrze dobranym kremie nawilżającym. Wydajność oceniam dobrze. Przy codziennym stosowaniu opakowanie wystarczyło mi na rozsądny czas, a sam produkt nie wymagał dokładania kolejnych warstw, żeby dobrze rozprowadzić go na twarzy. Czy kupię ponownie? Bardzo możliwe. Nie był to najlepszy filtr, jaki miałam w życiu, ale zdecydowanie jeden z tych, które wspominam najlepiej. Jeśli macie cerę mieszaną lub tłustszą i szukacie lekkiego SPF-u na co dzień, warto dać mu szansę.
    Zalety:
    • lekka, komfortowa konsystencja
    • nie bieli skóry
    • szybko się wchłania
    • dobrze współpracuje z makijażem
    • nie zapychał mojej cery
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • wysoka ochrona SPF50+ PA++++
    • dobra wydajność
    Wady:
    • może być zbyt mało nawilżający dla cer suchych
    • przy bardzo suchej skórze wymaga dodatkowego kremu nawilżającego
  • 9 maja 2026 o 11:06
    Wiosenne rozczarowanie
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    1. Typ cery Mieszana, wrażliwa. 2. Obietnice producenta a rzeczywistość Producent obiecuje lekki krem przeciwsłoneczny, który przypomina krem nawilżający i komfortowo przylega do skóry. Niestety, moja opinia o tym produkcie drastycznie zmieniła się w czasie. Choć początkowo wydawał się świetny, obecnie zgodność z opisem jest niska - krem stał się uciążliwy, tłusty i negatywnie wpływa na kondycję cery. 3. Działanie i efekty Jestem bardzo zawiedziona tym filtrem. Zimą sprawował się idealnie, nawet na urlopie w ciepłych krajach pięknie współgrał z pielęgnacją i dawał zdrowe "glow". Jednak wraz z nadejściem wiosny zaczął zachowywać się fatalnie: zaczął mnie zapychać, co zaowocowało wypryskami, głównie na czole. Jedynym plusem jest to, że faktycznie zabezpiecza twarz przed słońcem i spełnia swoje funkcje ochronne. 4. Współpraca z makijażem Wiosną krem zaczął bardzo brzydko współpracować z makijażem. Makijaż zupełnie się na nim nie trzyma. Doszło nawet do tego, że bardzo mocny klej do brwi przestaje trzymać, bo filtr nagle stał się niezwykle tłusty na skórze. 5. Podsumowanie Mimo że to moje drugie opakowanie, czekam tylko, aż je skończę. Na pewno nie zakupię go ponownie. Produkt, który miał być lekki i łagodzący, w cieplejsze dni stał się zbyt ciężki dla mojej cery i zniszczył komfort noszenia makijażu.
    Zalety:
    • skuteczna ochrona przed słońcem
    • ładne wykończenie typu "glow" (ale tylko w niskich temperaturach)
    Wady:
    • zapycha pory i powoduje wypryski (szczególnie na czole)
    • staje się bardzo tłusty w cieplejsze dni
    • fatalnie współpracuje z makijażem i produktami do brwi
    • nieprzewidywalne zachowanie przy zmianie pór roku
  • 1 maja 2026 o 9:16
    Bardzo fajny
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Krem przeciwsłoneczny the SAEM Eco Earth Light Sun Cream SPF50+ PA++++ to bardzo udany produkt do codziennej ochrony skóry. Ma lekką, przyjemną konsystencję, dzięki czemu szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej ani ciężkiej warstwy. Świetnie sprawdza się pod makijaż – nie roluje się i nie obciąża skóry. Zapewnia wysoką ochronę przeciwsłoneczną, a przy tym jest komfortowy w noszeniu przez cały dzień. Skóra po jego użyciu wygląda świeżo i naturalnie, bez efektu bielenia. To świetny wybór dla osób, które szukają lekkiego, codziennego SPF-u do twarzy.
    Zalety:
    • Wysoka ochrona
    • Nie bieli
    • Nie roluje się
  • 16 sierpnia 2024 o 12:33
    Nie dla mnie
    Kupi ponownieNie
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Krem był zachwalany przez jakąś internetową twórczynię jako idealny filtr na lato do cery mieszanej....Rzeczywiście konsystencja bardzo przyjemna, rozprowadza się cudownie, delikatny zapach, ale w ogóle nie zastyga, pozostawiając lekko tłustawą silikonowo- oleistą warstewkę. Miałam wrażenie, że mam go wszędzie na ubraniach, włosach, dłoniach... na mojej tłusto- mieszanej cerze zbyt mocny glow, co akurat mi nie pasuje.Natomiast odrobina jako baza pod makijaż, szczególnie pod bardziej suchy podkład robi cudownie gładką, zblurowaną , promienna buźkę. Jeśli ktoś nie lubi zielonej Holiki, ten też raczej nie podejdzie.
    Zalety:
    • aplikacja
    • składniki pielęgnujące
    Wady:
    • nie wchłania się
    • nie trzyma się twarzy
    • wyświeca tłustą skórę
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    16 kwietnia 2024 o 17:38
    Lekki krem SPF z delikatnym efektem glow
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Hebe
    Zakupiłam ten krem na wyprzedaży w hebe za 41 zl(Tak, to był bardzo przekonywający aspekt do wypróbowania tego produktu, noo oprócz tego jeszcze fajny skład : olej z nasion moringa, wakrotka azjatycka i niacynamid ) Krem bardzo dobrze się nakłada, nie bieli, nie roluje się (przeważnie bo np izoziaje już roluje). Chociaż ma właściwości lekko nawilżające to dla skóry odwodnionej lub wymagającej polecam stosować dodatkowo inny krem. Bardzo fajne jest to że nie zapycha porów , a mam skórę ze skłonnością do wyprysków więc szczególnie to doceniam . Dodatkowo ma pardzo przyjemny zapach Minusem jest standardowa cena i dostępność głównie w drogeriach internetowych i jeszcze wydajność raczej średnio chociaż nie mogę tego potwierdzić na ???? bo jestem w trakcie pierwszego opakowania.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Nie bieli
    • Nie zapycha porów
    • Łatwo się nakłada
    Wady:
    • Standardowa cena
    • Problem z dostępnością w sklepach stacjonarnych

szukaj