Kremy na dzień

The Saem Eco Earth, Light Sun Cream SPF50+ PA++++ Lekki krem przeciwsłoneczny z filtrem UV

• 16 sierpnia 2024 o 12:33
    Nie dla mnie
    Krem był zachwalany przez jakąś internetową twórczynię jako idealny filtr na lato do cery mieszanej....Rzeczywiście konsystencja bardzo przyjemna, rozprowadza się cudownie, delikatny zapach, ale w ogóle nie zastyga, pozostawiając lekko tłustawą silikonowo- oleistą warstewkę. Miałam wrażenie, że mam go wszędzie na ubraniach, włosach, dłoniach... na mojej tłusto- mieszanej cerze zbyt mocny glow, co akurat mi nie pasuje.Natomiast odrobina jako baza pod makijaż, szczególnie pod bardziej suchy podkład robi cudownie gładką, zblurowaną , promienna buźkę. Jeśli ktoś nie lubi zielonej Holiki, ten też raczej nie podejdzie.
    Zalety:
    • aplikacja
    • składniki pielęgnujące
    Wady:
    • nie wchłania się
    • nie trzyma się twarzy
    • wyświeca tłustą skórę
    kady13
    16 kwietnia 2024 o 17:38
    Lekki krem SPF z delikatnym efektem glow
    Zakupiłam ten krem na wyprzedaży w hebe za 41 zl(Tak, to był bardzo przekonywający aspekt do wypróbowania tego produktu, noo oprócz tego jeszcze fajny skład : olej z nasion moringa, wakrotka azjatycka i niacynamid ) Krem bardzo dobrze się nakłada, nie bieli, nie roluje się (przeważnie bo np izoziaje już roluje). Chociaż ma właściwości lekko nawilżające to dla skóry odwodnionej lub wymagającej polecam stosować dodatkowo inny krem. Bardzo fajne jest to że nie zapycha porów , a mam skórę ze skłonnością do wyprysków więc szczególnie to doceniam . Dodatkowo ma pardzo przyjemny zapach Minusem jest standardowa cena i dostępność głównie w drogeriach internetowych i jeszcze wydajność raczej średnio chociaż nie mogę tego potwierdzić na ???? bo jestem w trakcie pierwszego opakowania.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Nie bieli
    • Nie zapycha porów
    • Łatwo się nakłada
    Wady:
    • Standardowa cena
    • Problem z dostępnością w sklepach stacjonarnych
  • 3 listopada 2023 o 18:48
    I tak i nie. I lekki i ciężki, dla skór bardziej suchych czy odwadniających się na inny krem
    Mam trochę problem z koreańskimi kosmetykami, japońskimi z resztą też, są kuszące wizualnie, bardzo dużo z nich opiera się na ciekawych i skutecznych ekstraktach, odnoszę też wrażenie,że ich kremy z filtrem to zazwyczaj kosmetyki pod makijaż, oczywiście nie zawsze,bo wśród nich nie brakuje ciężkich i tępych,ale też oczywiście tu wszystko zależy od tego ile odczekujemy po nałożeniu,czy je reaplikujemy czy nie i czego w gruncie rzeczy oczekujemy. Jest niestety jedna rzecz a nawet dwie,które sprawiają,że po ich test sięgam rzadko i większość z nich na starcie jest przeze mnie zdyskwalifikowanych,jest to wszechobecny silikon lub caprylic w składzie a bywa,że alcohol denat. Znam swoją skórę i wiem,że żadna z tych substancji stosowana na mojej skórze regularnie nie robi jej dobrze. Silikon mimo wieloetapowego oczyszczania stosowany zbyt często po prostu mnie zapycha, caprylic i inne trójglicerydy też,alkohol denaturowy z biegiem czasu bywa,że mnie podrażnia oraz wysusza. Skórę mam mieszaną, skłonną do niedoskonałości, ale już dojrzalszą,bywa reaktywna i wrażliwa, jest dość cienka i szybko się odwadnia. Kupując ten filtr sugerowałam się przede wszystkim składem, jest wolny od tych substancji, ciekawością i chęcią testu koreańskiego kosmetyku oraz tego,że poszukuje filtru idealnego na każdą porę roku. Ten zaczęłam testować na jesień i jak się zastanowie, to lepiej wypadłby w moim przypadku na lato,jest on po prostu na moje potrzeby za mało nawilżający i odżywczy, a jesienią szczególnie kiedy zaczynają wkraczać retinoidy ta potrzeba wzrasta. Jego niewątpliwym plusem jest to,że nie zawiera składników ściągających skórę jak niektóre,nawet chemiczne filtry, nie bieli,tyle co bielenie jak każdy krem nawilżający w początkowej fazie nakładania. Dość szybko się wchłania,ale nie do matu i tu właśnie jest ten myk,który nie każdemu podpasuje,mi np w niczym to nie przeszkadza,bo nie jest to blask od tluszczu,ale taka jakby polerka skóry z błyskiem, spokojnie zanika pod jakimś pudrem, ale dla osób,które lubią wchłanianie do matu może być to nie do przejścia. Po jakimś czasie to zanika i jak wspominałam jest to dobrą bazą pod makijaż, wydaje mi się że może lepiej się na takim trzymać,ale to zawsze kwestia upodobań,ja bywa że nawet go nie pudruje. Krem wygładza, z tego co widzę to rzeczywiście skórę chroni,tu spełnia swoje zadanie. Wyprysków nie zaobserwowałam, podrażnień też nie, oczy nie pieką. Zaskoczyła mnie niska wydajność,po miesiącu stosowania raz dziennie jestem na końcówce,gdzie inne lekkie filtry potrafią zejść mi po stosowaniu raz dziennie tak po dwóch miesiącach. Zdarzało mi się użyć go do reaplikacji, ale częściej sięgam po jeszcze inny krem z filtrem. Nakładam tak pi razy drzwi na dwa palce,na wilgotną skórę, jeden palec na jedną warstwę,co zmniejsza efekt połysku,ale nie niweluje go całkowicie. Ma u mnie 4, zaspokoiłam swoją ciekawość,ale jeśli wrócę do niego to dopiero latem. Na zdjęciu wypatroszone już przeze mnie opakowanie,bo niestety przy końcu w taki sposób najprościej go zużyć, inaczej pluje produktem i trochę ciężej go wydobyć.
    Zalety:
    • Wysoka ochrona. Skład bez silikonu, trójglicerydów,parafiny, "złych alkoholi". Lekka konsystencja. Szybko się wchłania,ale nie do matu. Lekkie nawilżenie
    • Brak bielenia. Brak ściągnięcia skóry. Nie roluje się. W składzie niacynamid,ekstrakty i oleje.
    Wady:
    • Połysk na skórze,który po jakimś czasie zanika,ale może przeszkadzać. Bardzo subtelne nawilżenie i odżywienie,wymaga pod kremu nawilżającego.
  • 5 sierpnia 2023 o 21:18
    Mój nowy ulubiony spf
    Zużyłam dwa opakowania i jestem w szoku - żaden Spf nigdy mi tak nie podpasował, nie jestem w stanie wrócić do wcześniejszych. Nawet przy nakładaniu dużej ilości (trzy palce) nie bieli, wchłania się całkowicie, zostawia glow, a nie wrażenie skóry pokrytej tłuszczem. Świetnie się sprawdza pod makijaż (a mam cerę mieszaną, w kierunku raczej tłustej, ze skłonnością do trądziku). Nawilża, ale nie na tyle by lekki krem pod niego przeszkadzał. Cudo, sunie po skórze jak zwykły krem nawilżający.
    Zalety:
    • Lekki
    • Nie bieli
    • Dobra formulacja
    • Nie roluje się
    • Nie zapycha
    Agma90
    19 czerwca 2023 o 17:51
    Bardzo dobry krem
    Krem ma szybko wchłanialną konsystencję, pomimo tego, że kładę sporą ilość na twarz i szyję, nie bieli, nie zapycha. Ma dość przyjemny zapach. Nie nawilża jednak w takim stopniu, jakbym chciała, dlatego używam jeszcze kremu nawilżającego przed. Jest fajny, aczkolwiek poszukam jeszcze tego idealnego