Kremy BB, CC i DD

4 na 51 opinię

Lumileve Brilliant Balm

• 8 kwietnia 2024 o 17:29
    Piękny efekt
    Ostatnio mam pecha, bo trafiam na super kosmetyki ale niestety są niedopasowane do mojej cery. I właśnie tak jest z tym kremem BB. Bo on jest na prawdę świetny, szczególnie jak na kosmetyk z tak wysokim filtrem a jak wiadomo nie łatwo takie tworzyć. Moja skóra idzie bardziej w kierunku tłustej, już się co prawda aż tak nie świeci jak kiedyś ale nadal większą tendencję mam do tłustości niż do bycia suchą. Ten krem ma bogatą, bardzo nawilżającą konsystencję. Ale mimo tego nie mam problemów z jego nakładaniem. Rozsmarowuje się równomiernie, nie tworzy smug. Ładnie wygląda nałożony zarówno pędzlem, gąbką czy placami. Niestety bardzo się świeci. Gdy było chłodniej to jeszcze jakoś to dawało rade na mojej skórze ale teraz gdy robi się coraz cieplej to już mój puder nie daje rady z matowieniem i szybko się wyświecam w ciągu dnia. Nie wyobrażam sobie używać go w upały. Natomiast jeśli chodzi o efekt jaki daje na skórze to jest piękny, bardzo naturalny, zero efektu maski ale jednocześnie ma bardzo mocne krycie. Nazwa to krem bb ale spokojnie można by to nazwać podkładem. Na prawdę prezentuje się pięknie i cery np suche które potrzebują gęstszych i bardziej odżywczych formuł mogą być zachwycone tym kosmetykiem. Jest też bardzo trwały, utrzymuje się cały dzień, a czasem mam makijaż nawet 12-15 godzin. Kilka razy nałożyłam go solo jako krem z filtrem w ilości 1 grama i o dziwo nawet dał radę. Z tym że użyłam go z samym tonikiem bez żadnego kremu czy serum pod spód. Jednak już reaplikacja nie była możliwa bo robiło się zbyt ciężko i nie wyglądało już to estetycznie. Krem nie jest tani ale używając go jako podkładu małą ilość jest mega wydajny, a poza tym posiada 60 gramów a nie 30 czy 50 jak standardowe kremy czy podkłady. Jest to świetny kosmetyk, niestety nie zgrał się z moją skórą. Mogłabym do niego kiedyś wrócić jednak moja skóra musiałaby być bardziej sucha.