Kremy BB, CC i DD

Bell HYPOAllergenic x Peachee Touch BB Cream SPF 50+ Krem BB do twarzy

Bell Peachee Touch Bronzer w Płynie I Feel Suntanned 02
HYPOAllergenic Bell X Peachee Touch

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 kwietnia 2025 o 10:36
    Nie jest tragiczny, ale spodziewałam się lepszej współpracy z cerą
    BB Cream z tej kolaboracji zapowiadał się naprawdę dobrze – wysoki filtr SPF 50+, lekka formuła, ładne opakowanie i obietnica naturalnego wykończenia. Niestety, w praktyce nie wszystko zagrało. Krem ma przyjemną konsystencję i początkowo ładnie się rozprowadza, ale z czasem zaczyna się odklejać od skóry – zwłaszcza w strefie T. Waży się, potrafi się zbrylać i wyglądać nieestetycznie już po kilku godzinach noszenia, co mocno wpływa na komfort i trwałość makijażu. Z lekkimi kremami nawilżającymi jeszcze jakoś współpracuje, ale wystarczy odrobina za dużo produktu pod spodem i robi się bałagan.
    Zalety:
    • wysokie SPF 50+ – duży atut w letniej pielęgnacji
    • estetyczne, poręczne opakowanie
    • przyjemny zapach i lekka formuła przy pierwszym kontakcie
    Wady:
    • waży się i zbryla na skórze
    • może się odklejać, szczególnie przy większym wydzielaniu sebum
    • trwałość pozostawia wiele do życzenia
  • 9 lutego 2025 o 12:02
    ulubiony w ostatnich miesiącach ale nie bez wad
    * Jaką mam skórę twarzy ? mieszana ze skłonnościami do przesuszeń i czasami nadmiernego błyszczenia w strefie "T". Brak większych problemów z niedoskonałościami. * Jakie jest opakowanie ? produkt zamknięty jest w plastikowej tubce i nie jest to najwygodniejsza forma użytkowania jeżeli chodzi o tego typu produkt. Utrzymany jest w minimalistycznej jak cała seria kolorystyce. Opakowanie jest solidnie wykonane i nigdy mi się nie rozlał. * Jak działa i czy działa ? Uwielbiam to, że nie muszę osobno nakładać pod makijaż kremu SPF ponieważ tutaj mamy już SPF50. Są też minusy takiego stanu rzeczy. Jeżeli nałożymy kilkustopniową pielęgnację to będzie to za dużo pod ten podkład i będzie wędrował podczas aplikacji nie ładnie wyglądając. Jeżeli używam tego podkładu kremu BB to stosuję minimalizm pielęgnacyjny czyli używam dobrze nawilżającego toniku i ewentualnie serum, czekam aż się wchłoną i dopiero nakładam krem BB. Jeżeli pamięta się o tym minimalizmie to jest to bardzo wdzięczny produkt ponieważ dosyć dobrze kryje i skóra ma po nim taki piękny blask. Czasami rezygnuję z nałożenia pudru tak bardzo podoba mi się efekt, który otrzymuje dzięki temu produktowi. W ciągu ostatnich miesięcy najczęściej sięgałam właśnie po niego dlatego nauczyłam się z nim współpracować. Jest to moje drugie opakowanie. * Czy podrażnił ? nie podrażnił ani nie wysuszył mojej skóry. * Czy kupię ponownie ? jeżeli seria będzie cały czas dostępna to z pewnością kupię kolejne opakowania.
    Zalety:
    • naturalny efekt
    • skóra wygląda promiennie
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    • wydajny
    Wady:
    • trzeba zastosować minimalizm pielęgnacyjny żeby ładnie wyglądał na twarzy
  • 18 czerwca 2024 o 12:12
    Trzeba się nieźle naprodukować żeby dobrze wyglądał na twarzy
    Na wstępie chcę Wam opisać moją cerę - trądzikowa, mieszaną, z tendencją do przetłuszczania się w ciągu dnia. Czytałam o nim wiele pozytywnych opinii i niedługo po premierze postanowiłam go zakupić. Czy żałuję? Nie, ale spodziewałam się czegoś innego. Produkt zamknięty jest w plastikowej tubce, co przy podkładach i kremach BB jest według mnie bardzo wygodnym rozwiązaniem, a dzięki temu "dziubkowi" można wydobyć idealną ilość. Jak na krem BB ma bardzo dobre krycie i przy mniejszych przebarwieniach nie muszę używać korektora. Fajnie ujednolica cerę. Ale... Przy mojej kapryśnej cerze niemiłosiernie się wyświeca i to już po ok. 2 godzinach. Skóra wygląda po prostu źle - jak po całym dniu noszenia makijażu. Do tego słaby wybór odcieni, a przy mojej jasnej karnacji się bardzo odznacza. Teraz, gdy skóra została muśnięta słońcem (używam codziennie spf) ten kolor jest idealny. Tylko ta trwałość ;( A najgorsze jest to, że dobrze wygląda tylko wtedy, gdy jest nałożony solo na buzię. Nie dogaduje się z żadnym moim pudrem, bo zaraz po aplikacji wygląda jak maska. Gdy nałożę pod niego nawet mój ulubiony spf - wyświeca się w drastycznie szybkim czasie. Solo wygląda dobrze, ale no wiadomo - bez przypudrowania bardzo szybko moja skóra aż błyszczy. I to niezbyt zdrowym blaskiem. Trwałość (jak na krem BB) ma dobrą. Ale ma zbyt wiele minusów jak dla mnie i już na pewno po niego nie sięgnę. Skończę obecne opakowanie i pożegnam się z nim bez bólu.
  • 30 maja 2024 o 13:51
    Przyzwoity krem BB
    Kupiłam ten krem BB z polecenia koleżanek i jestem bardzo zadowolona. Mam najjaśniejszy odcień, jest dla mnie prawie idealny - mógłby być jeszcze jaśniejszy, ale nie ma tragedii, nie robi ,,pomarańczy" na twarzy. Szkoda, że tylko są dwa odcienie. Krem BB ma duże krycie jak na produkt tego typu, bardzo dobrze wyrównuje koloryt cery. Pięknie wygląda na twarzy. Nie wysusza skóry, jeśli mamy jakieś suche skórki to ich nie podkreśla. Bardzo łatwo się aplikuje, nie robi smug, nie roluje się, na twarz. Dobrze współgra z pozostałymi kosmetykami. Jest bardzo wydajny. Najlepiej nakładać go punktowo na twarz, cienką warstwom, następnie rozprowadzić palcami i na końcu doklepać lekko wilgotną gąbeczką. Jedyne co mi przeszkadza a produkcie to zapach. Jest mocno średni, taki jakby tłusty(?), ciężko mi określić, ale nie jest on najprzyjemniejszy. Produkt kupiłam na promocji w Hebe i pomimo tego, że jestem z niego bardzo zadowolona to uważam, że nie jest on warty swojej regularnej ceny, czyli około 50 zł. Polecam kupić go w promocji.
    Zalety:
    • łatwo się aplikuje
    • posiada SPF 50
    • nie robi smug
    • nie oksyduje
    • nie wysusza
    • duże krycie
    Wady:
    • tylko 2 odcienie
    • zawsze wyprzedany stacjonarnie :C
    • regularna cena
  • 29 maja 2024 o 19:03
    Dość mocne krycie
    Pomimo tego że to jest krem bb ma dość mocne krycie. Dobrze wyrownuje koloryt skóry. Kupiłem odcień jaśniejszy ( my skin feels peachy) i jest on żółtawy, dobry dla cery o odcieniu oliwkowym. Jeśli chodzi o aplikację na twarz, nie ma żadnego problemu, nie zastyga, nie roluje się, nie przyciemnia się po czasie (a ma spf 50!). Mam cerę tłustą w strefie T i wyświeca się po około 6 godzinach. Trzeba uważać aby nie nałożyć zbyt grubej warstwy, ponieważ po czasie może uwydatnić zmarszczki mimiczne ( u mnie kąciki ust). Zapachu nie podsiada, jak już pachnie jak taki typowy podklad. Dobry dla cer suchych, wrażliwych, trądzikowych ,normalnych.
    Zalety:
    • Krycie
    • Aplikacja na twarz
    • Wyrównanie kolorytu
    • Nie wysusza
    Wady:
    • Za krótka trwałość dla cer tłustych ( wyświeca się)
    • tylko 2 odcienie