Podkłady

Perfecta Perfect Beauty Creator, Kryjący podkład nawilżająco-wypełniający

• 26 stycznia 2025 o 14:47
    Naprawdę świetny podkład, może konkurować z tymi droższymi
    Ten podkład jest świetny dla mojej suchej skóry i nie wiem dlaczego ma tak mało opinii. Nikt o nim nie mówi, influencerki go nie testują , cisza w eterze na jego temat. # moja skóra jest sucha, w stronę dojrzałej wiek 41lat, troszkę przebarwień, pierwsze zmarszczki i sporadycznie wyskakujące niedoskonałości się znajdą # najczęściej używam podkładów lekkich, rozświetlających bądź nawilżających, o średnim kryciu. Lubię gdy twarz wyglądają naturalnie i nie przykrywa jej gruba warstwa matującego postarzającego podkładu. Wystarczy wyrównanie kolorytu skóry i jej ujednolicenie. Wole efekt lekko prześwitujących niedoskonałości niż tzw. tapetę. Podkład kupiłam we wrześniu po obejrzeniu na YT filmu jeden z lubianych przeze mnie beauty youtuberek która go polecała( w sumie to tylko ona bo u innych nie widziałam) Była to w tamtym czasie nowość. Na początku kupiłam kolor nr 2 Natural ale miałam wrażenie że jest on troszkę za ciemny. Przy okazji kolejnych zakupów trafiłam na promocje i za 9,90zł dokupiłam jeszcze kolor nr 1 Light Minusem jest to że kolory są nie dla bladziochów , nawet jedynka jest mocno beżowa i ciemna a do tego troszkę oksyduje w ciągu dnia. * podkład ma 30 ml pojemności i zamknięty jest w bardzo miękkiej tubce z której łatwo się go wyciska. Kolor beżowy, grafika skromna ale mająca swój urok. * zapach-powiedziałabym że pachnie kremem pielęgnacyjnym. Nienachalnie , nie kwiatowo czy chemicznie .Po prostu przyjemnie. Podkład ma być jednocześnie kryjący i nawilżający. Czy udało się to połączenie marce Perfecta? Uważam że tak ale wiadomo że każdy ma swoje preferencje i oczekiwania więc nie u wszystkich się równie dobrze sprawdzi co u mnie. * Konsystencje ma bardzo aksamitną i wystarczy niewielka ilość aby nałożyć na cała twarz. Do wklepania go w skórę używam tylko gąbek i idealnie się one sprawdzają .Podkład rozkłada się równomiernie cienką warstwą a przy tym krycie jest na prawdę dobre. W zupełności jedna warstwa wystarczy nie trzeba nic dokładać. Wykończenie jest takie zdrowe, delikatnie mokre ale nie tak bardzo jak w przypadku Bielendy z truskawką. Skóra wygląda idealnie gładko. Do tego trwałość na plus. Producent obiecuje nam 16h ale ja tyle z makijażem nie chodzę .W pracy jestem 8 godzin i w tym czasie makijaż jest bez skazy. Potem po powrocie do domu staram się go zmywać aby dać skórze odpocząć ale gdy mam jakieś pilne wyjście to podkład utrzymuje się idealnie, nie ściera się , nie robią się plamy. Do tego nie przesusza skóry , nie zawiera alkoholu. Skład nie jest naturalny więc mamy tu silikon, mikroplastik ale dodano tu też kwas hialuronowy, olejek z pomarańczy, kolagen, skwalan. Produkt bardzo mi się spodobał ale niestety nie jest już dostępny w drogerii a szkoda.
    Zalety:
    • wygładza skórę
    • nawilża
    • średnie krycie
    • daje świetliste, delikatnie mokre wykończenie
    • nie obciąża skóry
    • trwałość naprawdę porządna -przez minimum 8 godzin wygląda nieskazitelnie
    • nie zapycha
    • ładny zapach
    • wygodna tubka
    Wady:
    • kolory nie są najjaśniejsze, do tego oksydują więc muszę się wspomagać rozjaśniaczem z NAM
    • dostępność- z Rossmanna zniknął nie wiadomo dlaczego
  • 30 listopada 2024 o 23:27
    Dlaczego został wycofany!? :(
    Podkład kupiłam na wyprzedaży w Rossmannie za 5zł. Były dostępne testery, więc wybrać kolor było bardzo łatwo i mój 01 dopasował się idealnie, mimo że dostępne były tylko chyba 4 odcienie. Trafiłam na ładny, jasny kolor w beżowych tonach. Opakowanie to wygodna, miękka tubka, prezentująca się dosyć elegancko, dzięki złotemu akcencie na etykiecie z przodu. Bardzo na plus, że podkład ma gwarancję kupienia nowego, nieużywanego produktu, dzięki zabezpieczeniu w postaci sreberka na końcówce. Skusiłam się też na niego, ponieważ ma być kryjący, co w moim przypadku jest mi bardzo potrzebne przy cerze problematycznej. Dodatkowo utrzymywanie się do 16h - ja makijaż noszę albo wcale, albo cały dzień, więc tutaj zdał idealnie egzamin. Moja cera, mimo że jest tłusta, a produkt kremowy, nawilżający, bardzo się z nim polubiła. Dobrze się utrzymuje, nie wyciera się, świecenie występuje owszem (to u mnie normalne), ale jest dla mnie akceptowalne. Cudownie się rozprowadza zarówno gąbeczka jak i dłońmi. Ma zdrowe, świetliste wykończenie, pięknie wyrównuje koloryt oraz optycznie wygładza cerę, dlatego też prawdopodobnie byłby jeszcze lepszy dla cer suchych oraz dojrzałych. Sięgam po niego teraz za każdym razem, gdy wykonuję makijaż - dla mnie to aktualnie ideał! Nie znalazłam w nim żadnej wady - no może poza dostępnością ;)
  • 19 września 2024 o 13:41
    Hit za śmieszne pieniądze ❤️
    Ten podkład to najwspanialszy podklad jaki stosowałam w ostatnich latach. To jak przepięknie wyglada na twarzy zwaliło mnie z nóg ❤️ obietnice producenta o wygładzeniu i "wypełnieniu" sa w 100% prawdziwe - co bardzo mnie zaskoczyło. Nie spodziewałam sie takiego efektu wow-skóra wygląda cudownie, zmarszczki nie sa podkreślone ale naprawdę wygładzone, nic nie zbiera sie w nich w ciagu dnia. Buzia wyglada na promienna i wypoczętą. Bardzo zachęcam do wypróbowania ????bardzo dobrze utrzymuje sie na twarzy i krycie tez jest zaskakująco dobre. Nie podkresla suchych skórek na buzi.