Kremy uniwersalne

bialastokrotka.pl
Ziaja Krem Przeciw Zmarszczkom 30+ 50ml

• 4 maja 2025 o 22:03
    Słaby
    Ziaja Krem 30+ to wybór bardziej praktyczny niż skuteczny. Nie spełnia oczekiwań związanych z intensywnym nawilżeniem czy walką ze zmarszczkami, ale może znaleźć zastosowanie jako lekka baza pod makijaż. Dla osób szukających realnego działania anty-aging warto rozważyć alternatywy z bogatszym składem aktywnym.
    Zalety:
    • Użyteczność pod podkładem – Dzięki lekkiej teksturze i szybkiemu wchłanianiu sprawdza się jako baza pod makijaż, nie powodując zaciskania się produktów kosmetycznych w zmarszczkach.
    • Neutralny zapach i komfort noszenia – Nie irytuje skóry, a delikatny aromat nie jest natrętny.
    • Przystępna cena – Produkt dostępny w atrakcyjnej cenie, co czyni go dobrym wyborem do testowania przed przejściem na droższe kremy anty wiekowe.
    • Uniwersalność – Nadaje się zarówno na dzień, jak i na noc (choć efekt regeneracyjny nocny jest minimalny).
    Wady:
    • Brak działania nawilżającego – Pomimo deklaracji producenta, krem nie zapewnia wystarczającego nawilżenia, co może prowadzić do uczucia napięcia skóry, szczególnie w suchych warunkach.
    • Nieefektywność jako krem przeciwzmarszczkowy – Po wielotygodniowym użyciu nie obserwuje się zmniejszenia liczby lub głębokości zmarszek, co sugeruje, że skład produktu nie wspiera regeneracji skóry w sposób obiecany przez markę.
    • Lekka konsystencja – Choć sprzyja szybkiemu wchłanianiu, może być niewystarczająca dla osób o suchej lub dojrzałej skórze, które wymagają bogatszego składu.
    • Brak widocznych rezultatów długofalowych – Krem nie poprawia elastyczności skóry ani nie redukuje pierwszych oznak starzenia.
  • 10 listopada 2019 o 19:58
    Świetnie się sprawdza ale nie na zmarszczki
    O kremie przeczytałam wiele opinii, będąc w aptece akurat rzucił mi się w oczy więc nie ma na co czekać i postanowiłam nie czekać ani chwili dłużej. Nie mam jeszcze 30 lat ale coraz bliżej do 3 niż do 2, a zmarszczki przybywają. Cena jest dość niska, pomyślałam że nawet jak mi się nie spodoba to nie będzie mi szkoda. Produkt zapakowany jest w kartoniku o takiej samie szacie graficznej. Minimalistycznie ale ładnie. Całość opakowana folią zabezpieczającą. Produkt o pojemności 50 ml ma kremową konsystencję, aksamitną w dotyku. Krem znajduje się w plastikowym słoiczku, otwieranym na zakrętkę. Po otwarciu napotykamy kolejną folię zabezpieczającą (niby super bo mam pewność że nikt wcześniej go nie dotykał ale czy faktycznie aż tyle folii jest potrzebne? Jak dla mnie delikatna przesada.). Zapach posiada delikatny i już po chwili od nałożenia nie jest wyczuwalny. Krem fajnie się rozprowadza i w miarę szybko się wchłania. Dobrze nawilża, przy czym nie zauważyłam aby był on ciężki. Moja cera po nim nie świeci się i nawet stosowany pod makijaż sprawia że wygląda on świeżo i naturalnie (bez oznak świecenia przez cały dzień). Nie podrażnia skóry ani jej nie uczula. Przez miesiąc zaobserwowałam ... nic. Jak pisałam fajnie nawilża i świetnie nadaje się pod makijaż ale nie zauważyłam żadnej nawet najmniejszej zmiany na zmarszczkach. Spokojnie poczekałam do końca opakowania i zrezygnowałam. Jako zwykły krem jak najbardziej się sprawdził, dobrze nawilża a cera po nim jest gładka i delikatna w dotyku ale ze zmarszczkami po prostu sobie nie poradził.
    Zalety:
    • Minimalistyczne opakowanie
    • Delikatny zapach
    • Odpowiednia konsystencja
    • Dość wydajny
    • Niska cena
    • Dobrze nawilża
    • Szybko się wchłania
    • Cera po nim jest delikatna i gładka
    Wady:
    • Nie jest przeciwzmarszczkowy
  • 6 lutego 2019 o 7:00
    Tylko na noc
    Skusiłam się na ten krem pod przeczytaniu wielu pochlebnych komentarzy pod jego adresem. Cena nie była wygórowana, więc postanowiłam go przetestować. Krem właściwie nie ma zapachu, jest dość lekki ale za to jak dla mnie - bardzo tłusty. O ile w pielęgnacji nocnej w ogóle mi to nie przeszkadza, o tyle na dzień dla mnie już odpada. Osobiście wolę kremy mniej tłuste, bardziej żelowe i lekkie. Mam tłustą cerę i bardzo się po nim świecę. Stosuję go jedynie na noc. Pomimo jego tłustości o dziwo mnie nie zapycha i nie powoduje wysypu wyprysków, z którymi zdarza mi się borykać po zastosowaniu zbyt treściwych kremów. Jeżeli chodzi o działanie przeciwzmarszczkowe to nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego efektu ale buzia jest zdecydowanie gładsza i bardziej miękka w dotyku. Nie jest to dla mnie produkt nadzwyczajny więc raczej do niego nie wrócę, aczkolwiek jest OK.
    missimo
    8 listopada 2018 o 0:12
    Dobry, ale bez szału
    Trochę mnie zawiódł ten krem i wstyd mi, że muszę zaniżać mu średnią. Dla posiadaczek cery tłustej czy skłonnej do tłuszczenia się może to być krem zbyt ciężki na dzień. Nie jest to masło, wchłania się całkiem dobrze, ale nie w 100%. Osobiście sugerowałabym używanie go jako krem na noc, albo na dzień, jeśli masz suchą skórę. Zgadza się, że pozostawia twarz świetnie nawilżoną, mięciutką, nie przetłuszcza jej i nie zapycha, ale nie zauważyłam żadnych właściwości przeciwzmarszczkowych czy napinających skórę. Jest to dobry krem, ale nie spełnia wszystkich obietnic producenta.
    • nawilżenie bez przetłuszczenia
    • nie zapycha
    • uniwersalny-dobry na noc i na dzień, dla każdego rodzaju skóry. Oczywiście w zależności od rodzaju skóry bym go delikatnie inaczej używała.
    Wady:
    • Brak działania przeciwzmarszczkowego
    • Nie wchłania się w 100%, więc na dzień może byc zbyt ciężki dla osób z tłustą cerą.
  • 21 września 2016 o 13:34
    Przyjemny
    Przyjemny w stosowaniu, dobrze nawilża, ma cudny zapach - tak powinien pachnieć każdy krem! Nie zaobserwowałam żadnych skutków ubocznych, jednak też żadnej rewelacji w działaniu przeciwzmarszczkowym. Mimo to stosuję dopóki nie znajdę czegoś, co będzie strzałem w 10