Serum do twarzy

L'Oreal Paris Revitalift Laser X3, Serum regenerujące przeciw oznakom starzenia się skóry

Loreal Revitalift Laser X3 Regenerujące Serum 30ml
L’Oréal Paris Revitalift Laser Fluid przeciwzmarszczkowy 30 ml
Loreal Revitalift Laser X3 Regenerujące serum Anti-Age 30ml
L'Oréal Paris Revitalift Laser

• 3 listopada 2024 o 8:43
    Dobre, zwłaszcza w nocnej pielęgnacji.
    Kupiłam je, ponieważ uwielbiam krem - maskę na noc z tej samej serii i chciałam sprawdzić, jak serum poradzi sobie z moją skórą (31 lat, sucha, wrażliwa, zmęczona). Zużyłam całą buteleczkę, ale jestem zdecydowana na zakup kolejnej, co stanowi najlepszą rekomendację tego kosmetyku ;). Serum znajduje się w eleganckiej butelce z barwionego na czerwono szkła - na szczęście pod światło doskonale widać zużycie, więc możemy to sobie na bieżąco kontrolować. Dużym plusem jest pompka - precyzyjna, działa bez zacinania się i nie pluje produktem na wszystkie strony. Sam kosmetyk ma postać lekkiej emulsji, w której zatopione są mikroskopijne drobinki - na twarzy ich nie widać, dają natomiast efekt ładnej, zdrowej cery. Plusem jest również zapach, aczkolwiek uprzedzam, iż jest on dosyć intensywny - kwiatowy, charakterystyczny dla linii Revitalift Laser X3. Używałam serum zazwyczaj rano i wieczorem, w zasadzie dopiero pod koniec opakowania zaczęłam używać go wyłącznie w wieczornej rutynie pielęgnacyjnej. Bardzo polubiłam jego lekką i jednocześnie mocno nawilżającą formułę - dzięki temu serum spokojnie nadaje się pod makijaż. Stosowane regularnie delikatnie ujędrniało, mocno nawilżało i delikatnie wygładzało skórę, co zaobserwowałam przede wszystkim w okolicach czoła - skóra stała się bardziej sprężysta, a delikatne linie mimiczne niemal zniknęły. W duecie z kremem na noc było jeszcze lepiej, zwłaszcza ten efekt wygładzenia i napięcia skóry mi się spodobał. Podczas stosowania nie odnotowałam uczulenia czy zapchania porów. Również cena i wydajność są w porządku, cieszyłam się tym serum przez 1,5 miesiąca (a przypominam, że przez większość tego czasu stosowałam je 2x dziennie!). Ogólnie rzecz biorąc - jestem naprawdę zadowolona z tego serum. Używało mi się go naprawdę przyjemnie, ze względu na formułę oraz piękny zapach, nawilżenie mojej skóry było idealne, a dodatkowo faktycznie zauważyłam poprawę kondycji skóry i jej wygładzenie oraz ujędrnienie. Daję jednak 4 gwiazdki, jako, że do 40 brakuje mi dokładnie 9 lat, a taki teoretycznie jest target linii Revitalift - niemniej jednak, polecam gorąco, zwłaszcza jeśli borykacie się z poszarzałą, zmęczoną skórą i chcecie odrobinę zmniejszyć linie mimiczne - to serum świetnie sobie z tym poradzi!
    siaronn
    3 czerwca 2024 o 15:37
    Nie może go zabraknąć na mojej półce
    To serum jest zdecydowanie czymś, co muszę mieć na swojej półce z kosmetykami. Spełnia wszystkie moje potrzeby. Polecam ten produkt, warto spróbować biorąc pod uwagę, że często można go spotkać na promocji.
    Zalety:
    • 1) Nadaje się do mojej cery mieszanej, skłonnej do wyprysków, dość wrażliwej.
    • 2) Nadaje skórze lekki, perłowy blask, idealny gdy nie nakładam makijażu, ale pod makijażem nie odznacza się w żaden sposób.
    • 3) Łatwo się nakłada. Nie spływa, ale jest wystarczająco ,,wodnisty" by jego rozprowadzanie było przyjemne.
    • 4) Duża dostępność
    • 5) Bardzo estetyczne opakowanie produktu. Buteleczka prezentuje się elegancko w kosmetyczce, wygląda jak produkt luksusowy.
    • 6) Opakowanie jest ,,z tych cięższych''. Lubię czuć, że rzeczywiście mam coś w ręce :)
    • 7) Jestem jeszcze młoda, ale pojawiają mi się pierwsze zmarszczki. Podczas korzystania z serum, miałam wrażenie że są one wygładzone, wypełnione.
    Wady:
    • Z wad... Zapach nie jest najprzyjemniejszy, ale moim zdaniem kosmetyk ma działać, a nie pachnieć. Po chwili nos przyzwyczaja się i nic nie czuć. Nie mogłam go stosować gdy miałam nawrót łuszczycy, bo podrażniał zmianę. Opakowanie nie umożliwia wybranie produktu do końca w łatwy sposób, ale można sobie z tym poradzić.
  • 4 sierpnia 2023 o 23:48
    Fajne serum
    Te serum kupiłam w Niemczech za 10e.Jestem nim zachwycona fajna konsystencja nie klei, wygładza. Fajna buteleczka z dozownikiem lecz końcówka serum ciężka do wydobycia. Napewno kupię jeszcze kiedys te serum.
    Zalety:
    • Konsystencja serum
    • Szklana butelka
    Wady:
    • Serum nie można zluzyc do końca
  • 1 lipca 2023 o 15:12
    Działa bardzo dobrze
    Serum kupiłam w drogerii internetowej. Po otwarciu pudełka z przesyłką okazało się, że szklane opakowanie przy zakrętce pękło w jednym rogu (niebiesko-szara część), ale nie miało to wpływu na używanie przeze mnie produktu. Działa szybko. Nawilża i wygładza zmarszczki już po tygodniu stosowania. Ma bardzo ładny kosmetyczny zapach, więc używając go czuję się jak na fotelu u kosmetologa. Pompka pomaga na dokładne wydozowanie serum. Nie zauważyłam, aby był problem z wybraniem serum do końca, ładnie opływa ze ścianek na dno, co pozwala wykorzystać je do końca. Kończę pierwsze opakowanie i już się boję, że się skończy, bo w drogeriach ma dosyć wysoką cenę. Bardzo podoba mi się ekskluzywny wygląd opakowania. To już drugi produkt L'Oréal, z którego naprawdę jestem zadowolona i chętnie kupię ponownie.
    Zalety:
    • działanie obiecywane przez producenta już po tygodniu stosowania,
    • pompka pomaga dokładnie wykorzystać produkt i wydozować odpowiednią ilość,
    • kolor,
    • konsystencja,
    • kosmetyczny ekskluzywny zapach,
    • nawilża,
    • wygładza,
    • ujędrnia,
    • napina skórę,
    • piękne opakowanie.
    Wady:
    • opakowanie ładne, ale trzeba uważać, gdyż istnieje ryzyko stłuczenia,
    • dosyć wysoka cena w drogeriach.
  • 30 marca 2023 o 21:06
    OCZEKIWANIA A RZECZYWISTOŚĆ...
    Na zakup zdecydowałam się chcąc - przede wszystkim - sprawdzić czy faktycznie preparat jest taką kosmetyczną perełką. Biorąc pod uwagę tempo znikania opakowań z półek w drogerii można śmiało założyć, że cieszy się sporą popularnością. Na pierwszy rzut oka produkt prezentuje się zachęcająco. Po miesiącu regularnego stosowania mam jednak mieszane odczucia... ZALETY: + DZIAŁANIE PRZECIWZMARSZCZKOWE: głównie zapobiega powstawaniu nowych zmarszczek - te starsze i bardziej widoczne nadal mają się świetnie, + KONSYSTENCJA: treściwa; serum nie spływa z palców i bez większego problemu pozwala się rozprowadzić na skórze, + NADAJE SIĘ POD MAKIJAŻ: mimo lekkiego połysku nie przeszkadza przy aplikacji matującego podkładu i nie odznacza się pod nim, + CZĘSTO W PROMOCJI: j/w. WADY: - MOŻE ZAPYCHAĆ: musiałam darować sobie użycie w sąsiedztwie problematycznych partii twarzy z uwagi na wysyp paskudnych, ropnych zaskórników, - WYDAJNOŚĆ: niestety nie najlepsza; po miesiącu zużyłam całe opakowanie, - OPAKOWANIE: utrudnia wykorzystanie preparatu do ostatniej kropelki, - ZAPACH: drażni mnie mocno wyczuwalna, chemiczna nuta. PODSUMOWUJĄC: Ma specyficzny urok i dobre strony, ale nie zasługuje na najwyższą notę. Mimo wszystko warto je choćby wypróbować. Niewykluczone, że jednak przypadnie do gustu.
    Zalety:
    • DZIAŁANIE PRZECIWZMARSZCZKOWE+++KONSYSTENCJA+++NADAJE SIĘ POD MAKIJAŻ+++CZĘSTO W PROMOCJI
    Wady:
    • MOŻE ZAPYCHAĆ---WYDAJNOŚĆ---OPAKOWANIE---ZAPACH