Olejki do kąpieli i pod prysznic

Tutti Frutti Olejek do kąpieli i pod prysznic `Gruszka i żurawina`

• 8 marca 2025 o 7:39
    Tutti frutti gruszka
    Jak uwielbiam peeling do ciała z tej firmy tak tym olejkiem do kąpieli się załamałam. Oprócz tego że ładne pudełko z kolorową i przyciągająca szatą graficzna i pięknym zapachem tak naprawdę nic więcej się nie dzieje. Po zużyciu całego opakowania moja skóra była bardziej sucha i szorstka. Zapaszek nie utrzymywał się w ogóle na skórze. Miałam wrażenie że trochę ten produkt jest rozwodniony. No nie jest jakoś specjalnie drogi, ale drugi raz go po prostu nie kupię
  • 20 października 2023 o 8:34
    Olejek to napewno nie jest
    Miałam peeling z tej firmy byłam zadowolona z zapach I z właściwości. No więc, skoro spodobał mi się peeling to zakupiłam owy olejek. Skusił mnie zapach, owocowe zapachy muszą być moje Kosmetyk zamknięty w przezroczystej, 400 ml butli z zamknięciem na klik. Etykieta żółto zielona, miła dla oka. Na niej nazwa firmy I produktu oraz obietnica ,,gruszkowe ujędrnienie". Konsystencja bardziej żelowa niż olejkowa. Zielona, pięknie pachnąca gruszką. Skład: gruszka i imbir + Detox Shot Mg. Co zapewnia? przyjemne, gruszkowo-imbirowe uczucie miękkości i elastyczność. Podczas kąpieli wystarczy nanieść na ciało odrobinę produktu I wmasowac w skórę. Tworzy się lekka, pachnąca piana. Dla mnie to wygląda jak typowy Żel do mycia. Nie szkodzi skórze, ale jakoś specjalnie i nie nawilża. Ja wiem, jestem wymagająca co do tego nawilżenia i wszędzie to podkreślam. Powodem jest moja sucha skóra, musi być dobrze pielęgnowana. Dlatego też myslam, że to naprawdę kest olejek do ciała. Ale niestety okazał się zwykłym żelem.. Na mojej skórze nie zrobił bałaganu, ale nie takich efektów się spodziewałam. O ujędrnienie nawet się nie wypowiadam, bo wiadomo, żaden produkt tego nie dokona. Jedyny plus to zapach, bardzo ożywiający i przynoszący miłe odprężenie podczas kąpieli . Nie mówię, że produkt jest zły, spodziewałam się czegoś innego.
    Zalety:
    • piękny gruszkowy zapach
    • myje i oczyszcza
    Wady:
    • deklaracje napisane przez producenta na opakowaniu, typu ujędrnienie, nie trzeba brać dosłownie do siebie
  • 2 lutego 2023 o 23:21
    Soczysta gruszka
    Olejek moze to nie jest, zdecydowanie żel do kąpieli. Ale za to jak bajecznie pachnie, słodkie soczysce gruszki z kwaskowatą żurawiną. Posiada drobinki, które ładnie rozświetlają ciało. Mocno się pieni, dobrze myje. Jest nie drogi. Ogólne wrazenia całkiem spoko.
  • 7 listopada 2022 o 12:21
    Olejek tylko w nazwie, ale warto dla zapachu :)
    Po produkt sięgnęłam po raz pierwszy gdy zbliżała się jesień a z nią moje coroczne problemy z przesuszającą się skórą. Szukałam olejku pod prysznic i bez większego namysłu wzięłam do domu akurat tego gagatka. Opakowanie jest estetyczne i wytrzymałe, zamykanie na tyle solidne, że czasem mam problem z otwarciem, ale to akurat plus, bo nie boję się, że porozlewa się po kosmetyczce np. w podróży. Zapach jest obłędny. Mocno gruszkowy i bardzo rześki, na mojej skórze utrzymywał się jeszcze jakiś czas po użyciu. Formuła jest dość gęsta, z dużą ilością barwnika i połyskujących drobinek, które po spłukaniu znikają ze skóry. Żel jest dość wydajny, fajnie się pieni i łatwo rozprowadza na skórze. Już po pierwszym użyciu wiedziałam, że jak na olejek rozprowadza się zbyt łatwo. Jeśli zaś chodzi o działanie to mamy tu do czynienia z fajnie oczyszczającym i pięknie pachnącym żelem pod prysznic. Z olejkiem nie ma toto nic wspólnego, powiedziałabym nawet, że przy dłuższym ciągłym stosowaniu moja skóra przesuszała się bardziej niż przed. A kupiłam go właśnie po to, by tego przesuszania uniknąć.
    Zalety:
    Wady:
    • nie nawilża, a wręcz przesusza przy dłuższym stosowaniu
  • 20 lutego 2022 o 14:41
    Obłędny zapach!
    Kosmetyki Tutti Frutti znam dobrze od kilku lat i udało mi się przetestować wiele różnych propozycji tej marki, dlatego chętnie sięgnęłam po testowanie kolejnego. Choć w moim odczuciu produkt niewiele ma wspólnego z olejkiem, a jest to raczej żel do kąpieli, to i tak oceniam go bardzo dobrze. Ma piękny zapach, jest wydajny i do tego pozostawia skórę miękką i lekko pachnącą. Kolejnym plusem jest poręczne i przyjemne dla oka opakowanie. Minusem może być dość wysoka cena, ale można upolować go w fajnej promocji. Myślę, że jeszcze nie raz skuszę się na jego zakup.