Miałam ten podkład już dawno temu, bo od wiosny 2017. Kupiłam go w Rossmanie za bodajże niecałe 14 zł. Jednak dobrze go zapamiętałam, bo miałam co do niego duże nadzieje, a okazał się najgorszym podkładem, jaki dotychczas miałam. Krótko mówiąc koszmar.
Opakowanie było chyba inne niż na zdjęciu, ale takie rzeczy się zmieniają, a jednak było to dość dawno. Było całkiem ładne i zachęcało do kupna, ale tu to akurat wada, bo może gdyby było paskudne, to uchroniłoby mnie przed zwróceniem na niego uwagi xD Miałam najjaśniejszy odcień, który bardzo mi się podobał, bo naprawdę był bardzo jasny, chociaż jak potem trochę niestety twarz mi się opaliła nad morzem, to był trochę za jasny.
Poza kolorem nie było chyba zalet, złe było w nim po prostu WSZYSTKO! Ciężko się go nakładało, warzył się, tworzył plamy i placki na twarzy, uwypuklał wszystkie złe rzeczy na twarzy, dzięki niemu nawet zauważyłam że mam meszek na twarzy, zamiast ukrywać niedoskonałości to wszystko uwydatniał, a chyba na nie po to jest podkład? Twarz z nim wyglądała gorzej niż bez niego. Bodajże słabo też krył i szybko się ścierał. Nie tworzył na twarze jednolitej warstwy ani nie wtapiał się w nią, tylko tworzył brzydką sztuczną maskę, pełną wad. Zużyłam go z trudem, tylko dlatego, że szkoda mi wyrzucać kosmetyki, nawet jak są złe.
Żałowałam, że go kupiłam, i od tej pory już nie zwracałam uwagi na podkłady miss sporty, aż do jesieni tamtego roku, gdy miałam do wykorzystania kartę Rossmana i chciałam ponownie dać szansę innemu podkładowi tej marki, ponieważ jakiegoś potrzebowałam, a nic ciekawego w miarę taniego nie było, i okazał się niewiele lepszy. Nigdy więcej podkładów od miss sporty, generalnie ich kosmetyki nie należą do moich ulubionych.
Był idealnym przykładem na to, jaki NIE powinien być podkład.
Zalety:
- bardzo ładny jasny kolor (miałam najjaśniejszy)
Wady:
- ciężko się go nakładało
- nie wtapiał się w twarz, nie wyrównywał jej
- tworzył efekt maski
- zamiast przykrywać, ukrywać, uwydatniał wszystkie niedoskonałości twarzy
- szybko się ścierał
- wyglądał brzydko na twarzy
- tworzył plamy, ważył się, rolował się na skórze
- podkreślał suche skórki
- zbierał się w załamaniach, np. u podstawy nosa i wyglądało to ohydnie
- za podobną cenę można znaleźć dużo lepsze podkłady. Ten to powinien kosztować z 4 zł, a i tak byłoby za dużo, bo do niczego się nie nadaje.
- Trwałość