Kremy BB, CC i DD

Cien BB Cream, All - in - one Blemish Balm Cream SPF 15 Upiększający krem BB 6 w 1

• 6 września 2020 o 8:32
    Przeciętny
    Skusiłam się podczas zakupów promocja na BB w Lidlu i szybko tego pożałowałam. Jak dla mnie nie pokrywał wszystkich niedoskonałości. Niestety zatykał też pory mimo że producent obiecuje, że tego nie będzie. Szybko się wchłaniał lub ściera z twarzy, bez względu czy nakładałam dużo czy mało produktu . Żadko kiedy zdarza mi się wyrzucić jakiś produkt, jednak tutaj byłam tego bliska. Oddałam go siostrze, która jakoś wymęczyła go do końca
    Zalety:
    Wady:
    • zatyka pory
    • słabo zakrywa niedoskonałości
    • szybko się ściera z twarzy
  • 25 marca 2020 o 22:48
    Słaby
    Kupiłam ten krem z ciekawości, czasem nawet w dyskontach można trafić na perełki, ale nie tym razem. Krem ma dość ciężką konsystencję, zapach można znieść. Po nałożeniu lepi się i to uczucie nie przechodzi, łatwo też spływa z twarzy albo po prostu się roluje i przypudrowanie go niestety nie pomaga. Użyłam go kilka razy na różne sposoby- a to na krem nawilżający, innym razem na gołą skórę czy nawet na bazę i za każdym razem wyglądał tak samo i uczucie ciężkości nie znikało. Nie za bardzo się wchłania i podkreśla suche skórki. Kolorytu też za bardzo nie wyrównuje a wręcz przeciwnie, potrafi tworzyć plamy na skórze, no po prostu tragedia.
    Zalety:
    • Niska cena
    Wady:
    • Konsystencja
    • Spływanie lub rolowanie się produktu
    • Lepkość
    • Uczucie ciężkości na twarzy
    • Zero trwałości
    • Podkreślanie suchych skórek
    • Brak wyrównania kolorytu
  • 31 grudnia 2019 o 17:37
    Może być
    Praktycznie nie robię makijażu, nie przepadam za mocnym kryciem twarzy, więc kiedyś kupiłam krem w ramach testu. Nie zawiodłam się i używam go do dziś. Jest idealny na lato, zwłaszcza na wakacjach, gdy makijaż nie jest dla mnie zupełnie istotny, ale coś by się zdało. Przyjemnie pachnie, dobrze się rozprowadza, nie wysusza skóry, ale prawdą też jest, że kryje bardzo słabo - nie mniej ja tego właśnie oczekiwałam i mam. I plus za SPF.
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach, cena
  • 6 października 2019 o 15:29
    Jestem mile zaskoczona
    Używam tego kremu BB 6 w 1 dosyć długo i powiem szczerze,że jestem mile zaskoczona. Jak dla mnie ten krem jest bardzo lekki na twarzy, wyrównuje koloryt, nie do końca ale ukrywa jakieś mniejsze niedoskonałości,nawilża cerę, twarz na prawdę jest wygładzona. Pomimo niskiej ceny tego produktu jak dla mnie jest dobry.
    Zalety:
    • Wyrównuje koloryt
    • Ukrywa małe niedoskonałości
    • Cera jest bardzo delikatna i nawilżona
    • Daje lekkie nawilżenie
    • Niska cena
    Wady:
    • Czasami waży się ( rzadko )
  • 14 marca 2019 o 13:25
    słabiutki
    Nie oczekiwałam wiele po kremie BB z Lidla, ale kupiłam z ciekawości. Najpierw o pozytywach. Krem ma przyjemną konsystencję, ładny kolor (jasna karnacja), przyjemnie pachnie, dobrze się go nakłada placami. Ale... w ogóle nie daje żadnego ujednolicenia koloru nawet najmniejszego, delikatnie się lepi, po prostu nie spełnia swojego zadania. Nie uczulił mnie, więc dam mu jeszcze szansę może jako baza pod makijaż.
    Zalety:
    • Cena, konsystencja, zapach
    Wady:
    • Brak krycia, działanie, trwałość