Kremy BB, CC i DD

Golden Rose CC Cream, Color Correcting Primer SPF 30 Korygujący krem CC (różne rodzaje)

Golden Rose Korygujący Krem CC - Zielony

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 września 2022 o 7:47
    Krem, który nie robi zupełnie nic i to nie dlatego, że leży w mojej szufladzie nieużywany
    Wersja zielona - nie dla mojej (tłustej) cery Kupiłam krem przed wyjazdem na wakacje, bo zawsze fajnie mieć kosmetyk, który sprawi, że cera wygląda ładnie bez podkładu. Skusiła mnie cena, zielone pigmenty oraz SPF30 a wiadomo, że SPFa nigdy za wiele. Więc tak, używałam go po wchłonięciu mojego ulubionego kremu z filtrem. Nakładanie tego kremu CC nie jest prostą sprawą, ponieważ jest bardzo tępy i ciężko go dokładnie rozsmarować. Jeśli chodzi o wyrównanie kolorytu i neutralizację nie zauważyłam żadnych efektów. Dodatkowo zielony krem wchodzi w różne zakamarki i zostawia zieloną granicę w okolicy linii włosów, której nie da się rozsmarować. Po powrocie do domu wciąż nie wierzyłam, że to taki słaby produkt. Przetestowałam go kolejny raz jako bazę pod makijaż i tutaj efekty jeszcze gorsze. Co więcej, użyłam go pod podkład płynny, mineralny sypki oraz krem BB. W każdym z wymienionych przypadków cera wyglądała tragicznie, pojawiły się suche skórki, których na ogół nigdy nie widać. Jedyna rola w jakiej się spełnił to zwiększył trwałość makijażu, nic więcej. Także po wielu próbach przekonania się do tego produktu, nic z tego.
    Zalety:
    • Przedłuża trwałość makijażu
    Wady:
    • Konsystencja
    • Źle się rozprowadza
    • Pigment się nie wchłania/neutralizuje
    • Uwydatnia suche skórki
  • 24 lutego 2021 o 13:14
    Baza
    To juz moje kolejne opakowanie, idealny dla osob ktore nie maja tradziku ale maja troche zaczerwienien, dodatkowo wygladza pory dzieki czemu finalnie cera wyglada przepieknie, dodatkowo jest bardzo wydajny, polecam calym sercem!!
    sellenn
    29 sierpnia 2020 o 22:06
    Bardzo dobry :-)
    Bardzo dobry krem maskujacy zaczerwienienia skory i rozszerzone naczynka. Trzeba go wklepywac powoli i miejsce przy miejscu, wtedy naprawde dziala. Ja stosuje jako baze pod podklad i jestem z niego bardzo zadowolona. Polecam zdecydowanie :-).
  • 4 sierpnia 2019 o 14:24
    Wersja zielona - nie robi nic
    Recenzuję wersję zieloną. Kupiłam z myślą o używaniu na urlopie nad morzem ze względu na neutralizację zaczerwienień i SPF 30. Niestety ten produkt mnie bardzo zawiódł. Kupiłam ze względu na dobre opinie i promocję, a szkoda, że jednak nie zdecydowałam się na BB krem z Vianka, który ma ładny skład. Ten CC krem ma ochronę SPF, ale skład jest nieciekawy, posiada filtry przenikające. Jeśli chodzi o zaczerwienienia - nie robi NIC. No może delikatnie, ale smarując pół twarzy nie widać znaczącej różnicy. między połówkami... Dlatego też jak dla mnie nie jest wystarczający i postanowiłam stosować go pod podkład (moja twarz jest różowawa, a reszta ciała neuralno-żółta więc efekt był nie wystarczający). Nawet jeśli delikatnie zneutralizuje zaczerwienienia to tylko na chwilę. Jak się sprawuje pod podklad? Poprawnie.. niestety nie rozsmarowuje on się na buzi łatwo. No i sprawia że podkład wygląda sucho. Co więcej ma dużo brzydkich składników i po kilku dniach używania niestety mnie zapchał. Chyba jedyna obietnica z opakowania, która się zgadza to, że trochę rozświetla cerę.
    Zalety:
    Wady:
    • Trudność aplikacji
    • Nie neutralizuje zaczerwienień w wystarczającym stopniu więc nie nadaję się do samodzielnego stosowania
    • Posiada w składzie filtry przenikające i wiele brzydkich składników
    • Zapycha
    • Stosowany pod podkład sprawia, że wygląda on sucho
  • 20 lipca 2019 o 8:12
    Żółta cera, matowe wykończenie
    Mam ten krem w odcieniu żółtym. Mam cerę jasną, naczynkową. Zawsze wybieram podkłady w odcieniu żółtym,ale na mojej cerze i tak często wyglądają na różowe. Kupiłam ten primer z myślą o stosowaniu pod podkład w celu neutralizacji moich zaczerwienień (zielone bazy często nadają mojej cerze trupi odcień). W tej roli sprawdza się dobrze. Nadaje cerze żółty odcień, ale bez dodatkowych właściwości kryjących jakie mają zazwyczaj kremy CC. Na mojej mieszanej w kierunku suchej cerze pozostawia matowe wykończenie. Na zimę dla mnie nawet zbyt suche. Używałam go z wieloma podkładami i z żadnym się nie ważył.