Maski do włosów

Natura Siberica Saaremaa, Nawilżająca maska do włosów `Malina moroszka i mleczko owsiane`

• 4 maja 2023 o 21:17
    Nijaka
    Maskę kupiłam kiedyś w Rossmannie i znalazłam przeglądając zapasy kosmetyczne. Dawno nie używałam tak nijakiego produktu do włosów. Zapach ma specyficzny, trochę ziołowy a trochę kwiatowy. Produkt jest dość gęsty, przez co nie do końca dobrze rozprowadza się na włosach. Poza tym pojemność jest mała, a maski trzeba nakładać trochę więcej właśnie przez konsystencję. Nie robi nic. Ani nie pogorszyła stanu moich włosów ani go nie poprawiła. Fajnie, że jest z naturalnych składników, ale to tyle z pozytywów.
    Zalety:
    • naturalne składniki
    • nic nie robi
  • 26 sierpnia 2019 o 19:10
    Miękkie i błyszczące włosy
    Produkt ten dostałam w prezencie. Nie słyszałam wcześniej o tej marce. Maska ma ładny, delikatny, owocowy zapach i średnio gęstą konsystencję. Maska nawilża włosy, po użyciu są miękkie, ale ciężko je rozczesać... Mam cienkie włosy i zależy mi na tym żeby kosmetyk ich nie obciążał i w tym przypadku tak jest :) włosy są lekkie, sypkie i błyszczące nawet kolejnego dnia po użyciu . Jedyny minus to trudność w rozczesywaniu w moim przypadku :)
    Zalety:
    • Zapach, ładne opakowanie, widoczne odżywienie włosów
    Wady:
    • Trudność rozczesania włosów po jej użyciu
  • 22 stycznia 2019 o 23:36
    Zdecydowanie nie polecam
    Maskę kupiłam za około 13 zł w Rossmanie. Wydawało mi się, że Natura Siberica posiada raczej dobre produkty, więc nie wczytywałam się w poprzednie recenzje. Bardzo się rozczarowałam. Maska nawilżająca właściwie nie nawilża włosów, jak trzeba. Za to po obudzeniu (szłam spać z włosami prawie suchymi), wygladałam, jakbym w ogóle nie myła włosów- były jakby mokre/przetłuszczone. Użyłam jej 2 razy i 2 razy było to samo, z innymi produktami cos takiego mi się nie zdarzyło. Zapach też nie do końca przypadł mi do gustu, choć to kwestia indywidualna. Wielkie rozczarowanie i pewnie maska wyląduje w koszu, chyba że przekaże ją komuś.
  • 18 października 2018 o 0:12
    Taka sobie...
    Urzekło mnie najpierw opakowanie produktu. Ale nie będę kupować niczego ze względu na samo opakowanie, zwłaszcza, że cena nie jest z tych niższych... Przeczytałam opis produktu i myślę ok, biorę... Więc tak... Faktycznie nawilża i sprawia że włosy są gładsze i bardziej błyszczące. Po zastosowaniu nie miałam takiego siana na głowie i nie miałam poczucia, że są bardzo suche. Zapach jest taki w miarę - nie jest zły, ale cudowny też nie. Tylko co z tego jeśli efekt na włosach jest przesadzony w drugą stronę. Może się sprawdzi na innych włosach, nie wiem... Mi natomiast szybko obciążyła włosy, w dotyku nie były zbyt przyjemne, czułam ich ciężkość i czułam dyskomfort na głowie tak jakby były nieświeże. Może komuś się sprawdzi, ale ja nie kupię więcej - zwłaszcza, że cena jest zbyt wysoka jak na efekt, gdzie się źle się czuję wychodząc z takimi włosami. Nie ma tragedii, jeśli chodzi o konsystencję, ale coś mi w niej wadzi jak i w rozprowadzaniu. Maskę mam od paru miesięcy, ale używałam jej rzadko przez to obciążenie na włosach (często już po jednej aplikacji).
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    Wady:
    • obciąża włosy
    • poczucie nieświeżości
    • robią się nieprzyjemne w dotyku
    • średnio się rozprowadza