Błyszczyki

Etude Ice Cream Edition, Dear Darling Water Gel Tint Tint do ust

• 13 maja 2022 o 15:44
    PK004 – Red Bean Red
    Zaczynając od opakowania - cudo! Przesłodko wygląda! Opakowanie super się prezentuje i jest całkiem praktyczne. Dzięki płaskiemu uchwytowi bardzo łatwo się odkręca a przy okazji zakrętka daje poczucie, że wszystko jest czyste i szczelnie domknięte. Aplikator mnie zaskoczył, jest dość precyzyjny, zbiera dobrą ilość produktu i przyjemnie się ugina pod naciskiem. Formuła - to dobry tint! Działa jak ma działać, zostawia na ustach kolor i nie trzeba go dużo nakładać. Można budować jego intensywność i zostawia kolor nawet na wewnętrznej, mokrej części ust!! Tam trzyma się słabiej, oczywiste ale wszędzie indziej potrafi się utrzymywać bardzo długo. Nie wysusza ale też szczególnie nie nawilża. Mi to nie przeszkadza, bo i tak używam pomadki nawilżającej, a jest to możliwe kiedy tint wyschnie. Zapach jest mocny przy nakładaniu ale dla mnie nie jest w ogóle drażniący. Kolor - przez dość słabą dostępność innych odcieni wybrałam PK004 – Red Bean Red, dla mnie na żywo kolor 7/10 chciałabym żeby był odrobinę mniej fioletowy przy mocniejszym pokryciu ust. Ale wciąż jest bardzo ładny i przy cienkiej warwie może pięknie podkreślić usta bez mocnego efektu. Jest fioletowy ale nie siny, to ładny żywy fiolet. Dopiszę opinię o innych kolorach jak wypróbuję :)
    Zalety:
    • tint
    • nie wysusza
    • opakowanie!!
    • praktyczne
    Wady:
    • dostępność!
    KimMiSo
    6 września 2021 o 15:14
    Uroczy i tyle
    To mój pierwszy tint z koreańskich kosmetyków. Na pewno dużym plusem są piękne kolory, które świetnie barwią usta. Efekt jest delikatny, utrzymuje się około 2/3 godzin, ale lekko się lepi... Ma nieprzyjemny smak i strasznie sztuczny zapach. Tint ma śliczne opakowanie. Jest to coś zupełnie innego i naprawdę uroczego, jednak trochę za drogo aby kupić ładny produkt, który jest mocnym średniakiem. Albo słabym...? Wielka szkoda. Muszę szukać nowego.
    Zalety:
    • piękne, urocze opakowanie
    • bardzo ładne kolory
    • fajny aplikator
    • smak/posmak
    • nie nawilża ( u osób skłonnych do przesuszania się ust, po dwóch godzinach tint zacznie trochę odstawać).
    krokuch
    25 lipca 2021 o 17:23
    kleisty
    Kolorki śliczne, zapach bardzo sztuczny, plastikowy, smak ohydny - nie radzę próbować. Rozprowadza się z łatwością. Przy użyciu aplikatora - mocniejszy efekt kolorystyczny, jednak kolor nie wżera się w usta, lecz pozostaje na nich niczym kleisty lakier - błyszczy się i jest intensywny. Roztarty palcem - efekt delikatniejszy, kolor zostaje przede wszystkim na palcu. Męczyłam się z nim kilka tygodni i poddałam się, gdyż zupełnie rozmija się z opisem i moimi oczekiwaniami.
    Isia13
    28 sierpnia 2018 o 20:33
    Uwielbiam
    Nie posiadam za wielu tintów i jest to zaledwie trzeci w mojej kolekcji ale już wiem, że chcę więcej. Posiadam odcień arbuzowy. Opakowanie jest piękne jak i dobrze wykonane. Zamknięcie produktu jest niezawodne, nie trzeba bać sie wytarcia napisów czy peknięcia produktu. Zapach tintu jest piękny, mocno owocowy, niekoniecznie arbozowy ale nie przeszkadza mi to. Pomadka jest bardzo rzadka posiada błyszczykowy aplikator, łatwo nakłada się na usta z uwagi na pigmentację należy uważać aby równo go zaaplikować tak aby nie mieć plamy koloru poza ustami. Kolor można stopniować poprzez kolejne aplikacje ale również ilość produktu (można nakładać grubszą warstwę). Osobiście uwielbiam nałożyć ten tint i później dla połysku błyszczyk lub inną pomadkę o lekkiej konsystencji dopasowaną kolorem. Produkt trzyma się nienaruszony przez ponad 8 godzin, wytrzymując jedzenie i picie. Mimo długotrwałości produkt nie wysusza ust i nie jest wyczuwalny.
    • opakowanie!
    • kolory