Maseczki w płachcie

Koeko Snail Face Mask Maseczka w płachcie z ekstraktem ze śluzu ślimaka

• 13 listopada 2020 o 12:19
    Super!
    Trafiłam na nią przypadkowo robiąc zakupy na Frisco. Postanowiłam wziąć kilka różnych od Koeko na wypróbowanie. Ta zdecydowanie jest moja ulubiona! A oto moje wrażenia po stosowaniu jej na cerę naczynkową z pierwszymi oznakami starzenia: Cudnie nawilża i ujędrnia skórę już po pierwszym użyciu. Nie podrażnia, wręcz ma efekt kojący. Po zdjęciu maseczki zostaje jeszcze sporo esencji na skórze do wmasowania, na mojej skórze zostawia też lekki film więc używam głównie na noc. Jedynym minusem z mojej perspektywy jest to jak jest wycięta, nie najlepiej pasuje na moją twarz, ale szczerze mówiąc mam ten problem z każdą maseczką w płachcie jaką dotąd wypróbowałam.
    • ujędrnia i nawilża
    • spłyca zmarszczki
    Wady:
    • wykrój - nie pasuje do twarzy
    undulka
    17 stycznia 2020 o 17:06
    bardzo dobra
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Na maski Koeko trafiłam z polecenia konsultantek w Kontigo, i stały się one moimi ulubieńcami. Prym wiedzie Jellyfish mask, ale ta z ekstraktem ze śluzu ślimaka również jest bardzo dobra. Maska jest dobrze wycięta, przyjemnie się ją aplikuje. Jest dość mocno zanurzona w esencji, ale nie na tyle, żeby z niej kapało. Po jakichś 15 min zostaje na skórze esencja, więc wklepuję ją w twarz, szyję i dekolt. Skóra już od razu jest przyjemnie nawilżona, następnego dnia jest bardziej promienna, elastyczna, no i ładnie nawilżona. Czyli dokładnie to, co nam obiecuje producent. Nawilżenie jest na tyle mocne, że maski Koeko, tak jak Bentona stosuję po "wampirzym" peelingu z The Ordinary. Koją skórę, zapobiegają ewentualnym podrażnieniom. Staram się zawsze mieć którąś z nich na podorędziu. Last but not least - maska ma dobry skład.
    Zalety:
    • skład
    • świetnie nawilża
    • rozjaśnia skórę
    • poprawia elastyczność
    • dobrze wycięta
    • dużo esencji
    Wady:
    • dostępna tylko w Kontigo
  • 24 września 2019 o 19:51
    Dobra maseczka
    Maseczkę kupiłam po pozytywnej opinii youtuberek i nie zawiodłam się. Świetnie nawilża skórę , koi ,rozświetla ja i powoduje ze cera staje się wypoczęta. Cena adekwatna do jakości. Wielkość maseczki tez idealna a nie tak jak w większości tych w płachcie bywa ze są za duże :)
    Zalety:
    • świetnie nawilża , koi i rozświetla
    • idealny rozmiar maseczki
    • świetnie się wchłania
    Wady:
    • Jak dla mnie brak
  • 27 marca 2019 o 10:26
    Ok.
    Fajna maseczka w płachcie. Dobrze nawilża, regeneruje i koi skórę. Nie podrażnia. Mam cerę mieszaną ale często przez stosowanie produktów przeciwtrądzikowych jest wysuszona. Ta maseczka działa jak opatrunek na taką skórę. Bardzo szybko wchłonęła cały płyn z płachty. Na pewno kupię ponownie.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie