Kremy pod oczy

Galenic Beaute du Regard, Creme Cryo-Booster [Cryo-Booster Creme] Multikorygujący krem pod oczy

• 15 października 2021 o 17:52
    Wieloskładnikowy krem, który jest świetny ale ma pewne ale
    Krem pod oczy Galenic zwraca na siebie uwagę. Posiada przepiękny design. Nawet kartonik jest elegancko skonstruowany, dokładnie opisany i bardzo estetyczny z otwieraniem od dołu, w taki sposób , że pudełko pozostaje nie naruszone. W środku kartonika znajduję się tubka 15ml kremu, również wykonana bardzo starannie, i której aplikator jest zakończony metalową końcówką, służącą aplikacji i masowaniu okolic oczu. Ta końcówka oziębia się w lodówce ( producent zaleca trzymanie kremu w lodówce, by krem lepiej działał na skórę ) i jej stosowanie na zmęczone powieki jest bardzo kojące , odświeżające i efekt jest natychmiastowy. Trzeba to poczuć by zrozumieć. Główka tej końcówki jest dobrze wyprofilowana, masaż nią jest genialny a krem lepiej się wchłania. Dodana jest też podstawka do kremu, w kształcie kostki lodu, dzięki krem stoi do dołu aplikatorem. Tyle o design. Skład jest bardzo bogaty i mogłabym się do kilku rzeczy trochę doczepić, ale w rozrachunku końcowym wszystkie substancję zostały dodane w bardzo przemyślany sposób, tak by dobrze ze sobą działały i świetnie działały na skórę. Jedyne mój zarzut, że zapach jest piękny ale dość mocny , dość wysoko w składzie , do tego dimethicone mogą uczulać , a jest to krem do delikatnych miejsc , którymi są okolice oczu. Krem potrafi szczypać. Plus za kwas hialuronowy i składniki nawilżające i zatrzymujące nawilżenie w skórze. Jak wspomniałam krem mocno pachnie, zapach bardzo przyjemny, wręcz jak dobre perfumy, ale w kosmetykach do okolic oczu wolę bardziej delikatne nuty lub wręcz formy bezzapachowe. Konsystencja jest bogata, ale krem nie jest bardzo tłusty, wchłania się dobrze i daje efekt natychmiastowego wygładzenia i nawilżenia , szczególnie gdy przechowujemy go w lodówce. Krem działa, działa bardzo dobrze. Jego cena jest bardzo wysoka, ale uważam, że prezentuje sobą bardzo dużo i jest wart tych pieniędzy. Jest bardzo wysokiej jakości, skuteczny a do tego pięknie wykonany , przemyślany. Polecam, klasa , elegancja, skuteczność, bardzo wysoka jakość, wydajność. Ten krem pozwala poczuć się bardzo elegancko.
  • 6 sierpnia 2020 o 6:55
    Rewelacja
    wyjątkowy, delikatny krem pod oczy, z chłodząca końcówką i subtelnym zapachu z kwiatową nutą. Bardzo dobrze się wchłania a użyty rano po wyjęciu z lodówki idealnie chłodzi i niweluje obrzęki powstałe w nocy pod oczami. Żelowo- kremowa konsystencja, nie uczula, przy regularnym stosowaniu wyraźnie napina okolice oka. Dla mnie musthave ????
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Metalowa, chłodząca końcówka
    Wady:
    sm1990
    8 kwietnia 2020 o 12:52
    Super
    Mój krem pod oczy numer 1. Mam bardzo alrgiczną skórę. Na samym początku nie do końca polubiłam się z tym kremem. Skóra pod oczami mnie piekła. Po 2-óch tygodniach skóra sie przyzwyczaiła i jest to mój ulubiony krem pod oczy. Znacząco zredukował mi siniaki pod oczami (czego wcześniej nie był w stanie zrobić żaden inny krem). Krem ma dość intensywny zapach co nie każdemu może pasować - mi ten zapach bardzo się podoba. Bardzo fajne opakowanie. Metalowa koncówka, która służy do masażu, Do kremu dołączona jest też podstawka w kształcie kostki - co sugeruje trzymanie kremu w lodówce. Jedynym minusem jest wysoka cena. Jednak ten krem jest bardzo wydajny i jest wart tej ceny.
    Zalety:
    • nie uczula
    • znacząca redukcja siniaków pod oczami
    Wady: