Emulsje, esencje i boostery

Neutrogena Cellular Boost, Anti-wrinkle Concentrate Koncentrat przeciwzmarszczkowy

lergie
    26 października 2021 o 19:47
    Całkiem ciekawy, świetny na noc!
    Niepozorny mały gagatek, a jednak widać, że działa! Koncentrat z retinolem (moim pierwszym retinolem!) kupiłam na którejś wyprzedaży w Rossmannie za jakieś śmieszne pieniądze. Regularnie kosztował znacznie więcej i pewnie (także przez szatę graficzną) nie zwróciłabym na niego uwagi. Jest go 30ml ale jest treściwy, więc jak dla mnie wystarczająca wydajność, bo i tak nie używam go codziennie. Zauważalnie wygładza i to już po jednym użyciu. Wpływa pozytywnie na pierwsze zmarszczki, spłyca je. Ma też działanie regenerujące, u mnie idealnie na noc. Na dzień jest zbyt bogaty pod makijaż, a poza tym retinol - wolałabym na słońce nie wychodzić. Naprawdę dobry produkt, szkoda, że już gorzej dostępny.
    Zalety:
    • Nawilża i odżywia skórę
    • Wygładza drobne zmarszczki
    • Jest kremowy i treściwy
    • Doskonały na noc
    • Poręczna tubka - idealny na podróż
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Cena regularna
    • Nie wchłania się do końca
    • Dostępność
  • 12 maja 2021 o 13:37
    Neutrogena, Cellular Boost, Anti-wrinkle Concentrate (Koncentrat przeciwzmarszczkowy).
    Koncentrat zamknięty jest w wąskiej, białej, plastikowej tubce. Cała jest biała tylko z napisami. Krem jest również biały i ma śliczny, świeży zapach. Ja używam go zazwyczaj na noc i czasami na dzień pod makijaż. Nakładam go na całą twarz oraz szyje i dekolt. Buzia po nim jest aksamitnie gładka i taka miękka w dotyku. Pod makijaż również super się sprawdza. Podkład, którego używam nie roluje się ani nie ściera się. Nie widzę również, żeby skóra po tym kremie szybciej się przetłuszczała czy też zapychała. Wręcz mam wrażenie, że skóra jest jakby bardziej odżywiona. Zauważyłam też jakby spłycenie optyczne zmarszczek i zmniejszenie porów od kiedy go używam. Nie wiem czy jest gdzieś dostępny stacjonarnie, ale w internecie na pewno można go dorwać. Ja go kupowałam z rok temu na wyprzedaży w Rossmannie z 60zł na 10zł. Jest to lekka konsystencja z super działaniem.
    goha80
    7 lutego 2021 o 13:47
    I tak, i nie.
    Koncentrat stosuję od jakiegoś czasu, regularnie. Ilość aplikacji w tygodniu trzeba sobie indywidualnie dobrać. Ja zamierzałam stosować go codziennie na noc, gdyż moje doswiadczenia z innymi specyfikami z retinolem były pozytywne, nie podrażniał mi skóry, nie zluszczal, nie wysuszał... Tu jest niestety inaczej. Mimo intensywnego, wieloetapowego nawilżania w pielęgnacji dziennej, czuję że skóra jest wysuszona i nieprzyjemnie napięta. Koncenrat stosuję tylko w te wieczory gdy tego odczucia nie mam, np. po dwóch, trzech dniach nakładania na noc oleju i kremu regenerującego i odżywiającego. W weekendy stosuje silnie nawilżające maseczki. Ale czasem wystarczy jedna aplikacja i uczucie ściągnięcia powraca. Teraz na koncentrat nakładam jeszcze krem. Wcześniej próbowałam go solo. Może zima potęguje to uczucie? Nigdy wczesniej tak nie mialam z żadnym preparatem. Mam raczej mało reaktywną skórę. Niemniej działa odmładzająco czoło jest super napięte, reszta twarzy też wygląda lepiej. Warto spróbować zwłaszcza gdy jest w promocji. Używa się go lepiej niż serum z pipetą bo to po prostu miły kremik w tubce.
    Zalety:
    • Wydajnosc
    • Efekt
    Wady:
    • Wysuszenie skory
    • Regularna cena
    kamoni7
    23 stycznia 2021 o 19:41
    Super produkt
    Koncentrat zapakowany jest w pudełeczko w barwach srebrno - różowych. Natomiast sam produkt znajduje się w białej tubce. Tubka jest skromna, prosta, a przez to elegancka i estetyczna. Nie posiada zbędnej grafiki i ozdobników. Sugeruje, że mamy do czynienia z profesjonalnym produktem. Tubka zamykana jest zakrętką i posiada mały otwór, przez który dozuje się odpowiednią ilość produktu. Koncentrat jest biały, gęsty i posiada przyjemny, kobiecy zapach. Łatwo się rozsmarowuje i szybko się wchłania. Nie zostawia na skórze lepkiej warstwy. Zaraz po aplikacji czyni skórę miękką i przyjemną w dotyku. Po zastosowaniu nie czuć żadnego pieczenia, ani podrażnienia. Stosowałam go tylko na noc, solo, bez żadnych dodatkowych kremów. Początkowo używałam go codziennie wieczorem. Ale szybko zauważyłam, że skóra pod jego wplywem stała się nadwrażliwa. Często była zaczerwieniona. Czasami wręcz piekła, zwłaszcza po demakijażu. Wtedy zaczęłam stosować koncentrat co drugi, trzeci dzień. Dzięki temu wszystko wróciło do normy. Już nie czułam żadnego dyskomfortu. Z tego produktu jestem bardzo zadowolona. Spełnił wszystkie moje oczekiwania. Doskonale wpłynął na stan skóry. Sprawiał, że stawała się gładsza, bardziej promienna, elastyczna i jędrna. Po prostu widać, że ten produkt działa. Już po pierwszych dwóch tygodniach stosowania można zaobserwować pierwsze efekty. Dla mnie super. Zalety: +działa!, +opakowanie, +konsystencja, +zapach.
    Gabyyy
    22 października 2020 o 2:28
    Dziwny, ale skuteczny
    Na początku kompletnie nie wiedziałam jak stosować ten produkt. Używałam go namiętnie przez kilka „nocy” pod rząd i niestety, ale z każdym dniem produkt sprawiał, że buzia szczególnie na policzkach dawała uczucie jakby była „poparzona” od słońca. Wtedy zniechęcona zrobiłam przerwę i wróciłam do produktu za jakiś czas, używając go bardziej jako serum, a nie wyjściowy krem na noc. W tej roli się sprawdza super, daje wygładzenie, a skóra jest jakby bardziej napięta, jędrna. Stosuje go teraz raz na jakiś czas, 2 razy w tygodniu lub raz i jest mega wydajny. Konsystencja jest kremowa co może być mylące, ale polecam używać go pod jakiś bogaty nawilżający krem, wtedy nie zrobimy sobie krzywdy. Zapach jest bardzo przyjemny. Ogólnie polecam wypróbować ❤️

Zobacz także inne Emulsje, esencje i boostery