Balsamy do ciała

Soraya Body Diet Green, Koncentrat do ciała `Naturalna kofeina, skrzyp polny, herbata Matcha`

• 10 września 2023 o 20:23
    Na poprawę stanu skóry
    Opakowanie jest wygodne, a produkt wystarczająco lejący, żeby nie było problemu z wydobyciem. Przyrównałabym ten koncentrat do mleczka, ma bardzo lekką formułę, szybko się wchłania, ma przyjemny roślinny zapach. Przy regularnym używaniu skóra jest lekko nawilżona, milsza w dotyku, ale nie jest to efekt wow. Dla mnie nie jest to nawet efekt wystarczający. Lepszy wygląd skóry zaczyna się od nawilżenia albo chociaż wygładzenia. Trzeba przyznać, ze skład jest ciekawy i bogaty, więc fajnie było używać tego produktu. Ale zabrakło jakiegoś mocniejszego składnika, który te już świetne składniki aktywne by podbił właśnie nawilżeniem. Jeżeli ktoś jest ambitny, to można smarować się na zmianę jeden dzień tym koncentratem, a drugiego dnia innym balsamem. To daje lepszy efekt. Mam skórę suchą i nie chcę, żeby wyszło na to, że się nadmiernie czepiam. Po prostu mam porównanie do innych koncentratów na rynku, które były lepsze i działały bardziej kompleksowo. Dodatkowo uważam, że używanie takich wyrażeń jak: liposukcja, spalanie tłuszczu, detoks, są nie na miejscu w przypadku kosmetyków. Posmarowanie ciała (nawet częściej niż raz dziennie) nie przyniesie takiego efektu.
  • 1 października 2022 o 0:51
    jest okay!
    ujędrniający krem na roztępy z ekstraktem z naturalnej kofeiny, skrzypu polnego oraz herbatą matcha. Krem lekkiej formuły, zapewnia przyjemne uczucie świeżości, świetnie nawilża skórę, przyjemnie pachnie, dodając energii. Daje efekt delikatnego masażu podczas aplikacji, uelastyczniając i natłuszczając skórę.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 21 kwietnia 2022 o 9:29
    To nie dla mnie
    Zużyłam ten balsam, ponieważ znalazłam go w jednym z boksów kosmetycznych, ale czy zrobił na mnie jakieś wrażenie> No raczej nie, ot zwykłe mazidło. Nie wierzę w to, że kosmetyk może zastąpić zabiegi kosmetyczne, ale przynajmniej coś tam nawilżał i ładnie pachniał. Konsystencja: w formie lotionu, dosyć lekka, szybko wchłaniająca się w skórę, bez uczucia lepkości. Myślałam, że takie produkt rozgrzewa czy coś (ta roślinna liposukcja), ale nic takiego nie było. Działanie: zazwyczaj podchodzę sceptycznie do tego typu produktów, nie wierzę, że balsam może ujędrnić czy naprawić skórę. Znalazłam ten koncentrat w boksie kosmetycznym, więc go zużyłam. Jako nawilżacz był całkiem dobry, lekki dla skóry i utrzymywał ją w dobrym stanie. Być może nie jestem targetem dla takich kosmetyków i nie jestem obiektywna, sama z siebie nie kupiłabym tego, ale zużyłam i nic mi się nie stało. Zapach: ładnie pachnie, tak zielono, wyczuwam głównie matchę i skrzyp. Bardzo przyjemny i rześki zapach, może być idealny na lato. Opakowanie: chociaż nie przepadam za tubami, często są twarde i uciekają z rąk, to ta jest miękka, otwór dozuje niezbyt dużą ilość, ładnie prezentuje się na półce. Podsumowując, nie wierzę w działanie liposukcji w zwykłych kosmetykach, dlatego tego konkretnego nie brałam na poważnie, zużyłam by nie zmarnować i nawilżyć skórę.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • lekka, szybko wchłaniająca się formuła
    • dawał nawilżenie
    Wady:
    • nie zauważyłam żadnych efektów o których pisze producent, żadne ujędrnienie czy detoks
  • 23 marca 2022 o 22:18
    Przede wszystkim regularność !
    Dostałam ten produkt w pudełku Beglossy. Bardzo spodobał mi się zapach, delikatny roślinny. Na co również zwróciłam uwagę to 99% składników pochodzenia naturalnego. Opakowanie klasyczne , aplikacja produktu bardzo łatwa. Stosując ten produkt należy pamiętać o regularności jeśli chcemy zobaczyć jakiekolwiek działanie. Ja stosowałam ten koncentrat wieczorem tuż po kąpieli. Według mnie produkt bardzo szybko się wchłania i nadaje skórze piękny zapach. Po regularnym stosowaniu zauważyłam zmniejszenie celulitu i ujędrnienie. Produkt polecam !!!
  • 20 marca 2022 o 13:29
    Przeciętny
    Od razu na początku zaznaczę, że nie wierzę w antycellulitowe działanie tego typu kosmetyków, jednak niektóre z nich fajnie nawilżają i odżywiają skórę. Na ten kosmetyk skusiłam się na promocji, jednak mam co do niego mieszane uczucia. Zaczynając od plusów, jest wydajny. Fajnie nawilża skórę, jednak za długo się wchłania, mam wrażenie że pozostawia lepką warstwę na skórze. Ładnie pachnie, jednak dla mnie jest po prostu zbyt ciężkim kosmetykiem. Raczej do niego już nie wrócę.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie