Kremy uniwersalne

Polka Miedź i wody termalne, Krem do twarzy na dzień i noc `Ujędrnienie + wzmocnienie`

• 1 maja 2023 o 16:57
    Cudowny krem
    Krem kupiłam na promocji za 5 zł. Krem jest delikatny, nie robi krzywdy. Nie podrażniał mojej skóry. Błyskawiczne się wchłania. Buzia jest gładka, nawilżona. Jest bardzo dobry pod makijaż. Po jego zastosowaniu moja skóra przestała się tak bardzo świecić i przetluszczac.
    Zalety:
    • działanie
    • redukcja przetłuszczania
    • idealny pod makijaż
    • szybko się wchlania
  • 24 sierpnia 2021 o 0:18
    Jestem zadowolona
    Kupiłam ten krem do twarzy, ponieważ skusiła mnie jego promocyjna cena, zapłaciłam jedyne 4 zł, więc nie mogłam przejść koło niego obojętnie. Opakowanie oraz słoiczek z kremem wygląda bardzo ładnie, estetycznie i tak naturalnie. Jest dość gęsty i przyjemny przy nakładaniu. Po otwarciu od razu czuć przyjemny ale delikatny zapach, który od razu przypadł mi do gustu. Wystarczy posmarować twarz, a za dosłownie chwileczkę już jest wchłonięty, a twarz robi się przyjemna w dotyku i taka jakby pudrowa, co bardzo mi się spodobało. Używałam go tylko i wyłącznie na noc ale i tak były widoczne efekty. Jestem zadowolona z tego produktu i cieszę się, że go poznałam.
    • szybko się wchłania
    • efekty
  • 4 kwietnia 2021 o 9:19
    Całkiem niezły
    Krem kupiłam na wyprzedaży w Rossmannie za 3 zł - okazyjna cena, więc brałam niewiele się zastanawiając. Krem jest w plastikowym słoiczku - dla mnie duży plus, nie musimy obwiać się, że rozbije nam się w podróży. Stosuję go może dwa lub trzy tygodnie i już teraz widzę, że jest bardzo wydajny. Zapach jest specyficzny, z początku nieco mi przeszkadzał, ale to kwestia przyzwyczajenie, teraz prawie nie zwracam na niego uwagi. Ale fakt - wielu osobom może przeszkadzać. Jeśli chodzi o ujędrnienie czy wzmocnienie - przyznam się szczerze, że nie zauważyłam jeszcze takiego efektu, ale za to bardzo dobrze nawilża. Minus - krem jest zapakowany w papierowe pudełeczko z którego najlepiej od razu go wyjąć. Mój leżał w nim dwa miesiące zanim go użyłam i jakimś cudem pudełko rozmiękło i zaczęło gnić... W domu. Bez dostępu wody. Gdybym dała więcej za krem - nawet tą oryginalną cenę, coś koło 10 zł to byłabym wkurzona z tego powodu. Za 3 zł nawet jakbym miała wyrzucić to mała strata.
    Zalety:
    • działanie nawilżające, cena, wydajność, konsystencja
    Wady:
    • gnijące tekturowe opakowanie!
    • dla niektórych może być zapach
  • 24 czerwca 2020 o 14:25
    Średniak w rewelacyjnej cenie.
    Udało mi się kupić dwa opakowania kremu w lokalnej drogerii w naprawdę dobrej, promocyjnej cenie (~8zł / sztukę). Opakowanie jest dość małe i niepozorne - jednak przy regularnym stosowaniu kremu: można uznać, że jest naprawdę wydajne. Nadruk na etykiecie jest ładny - estetyczny, kolorowy (ale jednocześnie stonowany) i bardzo dziewczęcy. Do tego - pudełeczko z kremem było jeszcze zapakowane w mały kartonik (estetyka kartonika - podobna do pudełeczka). Zapach jest bardzo ładny, świeży, ale perfumowy. Nie jest zbyt intensywny, ani też zbyt delikatny - w sam raz. Krem ma przyjemną, bardzo lekką konsystencję i rewelacyjnie się wchłania. Nie pozostawia tłustych śladów, nie podrażnia, nie powoduje reakcji alergicznej. Zauważyłam delikatny efekt świecenia się mojej twarzy, jednak - nie jest to na tyle mocny efekt, by mógł być uciążliwy. Jeśli chodzi o działanie kremu na skórę - jest w porządku. Jeśli chodzi o skuteczność: zdecydowanie się sprawdza. Skóra staje się nawilżona, przyjemna w dotyku i naprawdę miękka. Nie zauważyłam przełomowych efektów jeśli chodzi o ujędrnienie mojej skóry - jednak biorąc pod uwagę działanie nawilżające: na pewno poleciłabym ten krem
  • 3 czerwca 2020 o 20:51
    Dla mnie to bardziej krem nawilżający
    Krem Polka miedź kuoulam w Rossmannie że względu na właściwości takie jak polepszenie elastyczności i jędrności skóry. Mimo, że do 50ki mam dłuższą chwilę to wolę zapobiegać zmarszczkom niż później się martwić o to i wybieram kremy głównie o takich właściwościach, plus jeszcze tych nawilżających. Mam cerę kapryśną, jest sucha na policzkach, z tendencjami do przetłuszczania w strefie T, z poszerzonymi porami. Wybrałam ten krem, ponieważ w tym miesiącu chciałam sprawdzić jak radzą sobie tanie kosmetyki, tym samym oszczędzając bo czasami można miło się zaskoczyć. #OPAKOWANIE Jest to prosty, plastikowy słoiczek. Wolę tu ki bo są bardziej higieniczne. Szata graficzna jest estetyczna, minimalistyczna, prosta, ale mi się podoba. Opakowanie ma 50ml, typowo. Zakrętka się nie zacina. #KONSYSTENCJA Krem ma bogatą konsystencję dlatego nakład ma wieczór bo powoduje u mnie świecenie się skóry. Krem dość szybko się wchłania, nie rokuje, nie zostawia śladów. Ma lekko łososiowy kolor. #ZAPACH Krem ma specyficzny zapach, mi się nie podoba, ciężko mi go do czegoś przyrównać, ale mi do gustu nie przypadł. Dobrze, że nie utrzymuje się na twarzy jakoś długo. #DZIAŁANIE Krem fajnie nawilża, skóra jest miękka, przyjemna w dotyku, bardziej gładka i elastyczna dzięki temu nawilżeniu. Jednak działania jakiegoś super ujędrniającego nie zauważyłam. Dla mnie raczej krem z tych nawilżających aniżeli ujędrniających. Skóra rano wygląda nieźle, jest dalej miła w dotyku, nie ma przesuszenia. Po jakimś czasie widać, że kondycja skóry ma się nieźle. O dziwo nie pojawiły się wypryski, a niestety ma w składzie parafie, której nie lubię i której unikam, musiałam przegapić to na zakupach. Generalnie krem jako nawilżający jest okey, ale osoby, które szukają mocnego ujędrnienia mogą być zawiedziony. Jakiegoś super wzmocnienia też nie widzę. Dla mnie to typowo krem nawilżający. #NIEPORZĄDNE U mnie kr nie spowodował reakcji alergicznych, pieczenia w okolicy oczu, nie pojawiły się wypryski, moze nieco podkreśla pory, nie spowodował przesuszenia, u mnie nie złego się nie działo. Nie stosuje z rana więc nie wiem jak współpracuje z podkładem. #WYDAJNOŚĆ Myślę, że starczy na 2-3 miesiące, moze dłużej bo lubię nie raz zmienić na inny. #CENA Jest tani, około 15 zł więc cena bardzo okazyjna.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Skóra jest miękka i gładka
    • Skóra jest nawodniona
    • Skóra może nieco bardziej jest elastyczna
    • Konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Nie podrażnia okolicy oczu
    • Nie podrażnia
    • Nie uczula
    • Nie wysusza
    • Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
    • Nie powoduje zaskorników
    Wady:
    • Parafina w składzie
    • Lekko poszerza pory