Podkłady

Anastasia Beverly Hills Luminous Foundation Podkład do twarzy

• 31 marca 2025 o 17:21
    Nie jest źle, ale mogłoby być lepiej
    Kupiłam ten podkład kilka miesięcy temu, zachęcona opiniami z Internetu. Jeśli chodzi o kolor, wybrałam 130N. Jak dla mnie jest on zbyt różowy jak na podkład o tonach neutralnych, ale do przeżycia. Na buzi wygląda pięknie, ale nie jest zbyt trwały. Po całym dniu zostaje niewiele na buzi. Podkreśla delikatnie suche skórki, ale nie jakoś tragicznie. Dobry podkład do delikatnego dziennego makijażu, nie sprawdzi się raczej na większe wyjścia. Opakowanie ma wygodne, łatwe w czyszczeniu. Podkład ma delikatny, ładny zapach. Kupię ponownie, ale inny odcień.
    Zalety:
    • Ładnie wygląda na twarzy
    • Przyjemny zapach
    • Wydajny
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Mało trwały
    • Delikatnie podkreśla suche skórki
  • 17 maja 2023 o 17:44
    Bez szału
    Podkład poprawny natomiast nie zrobił na mnie wrazenia, szczególnie ze nie kosztował mało! Moim zdaniem szkoda pieniędzy. Osobiście miałam lepsze i bardziej trwałe podkłady z drogerii (typu eveline). Podkład się nie ciastkował, utrzymywał się około 8h później mocno się ścierał. Krycie ma średnie do mocnego. Opakowanie jest szklane a napisy zostały do końca w dobrym stanie.
  • 1 kwietnia 2023 o 16:06
    Słaby i nie za tę cenę
    Byłam pozytywnie nastawiona co do tego podkładu, miał rozświetlać, ładnie kryć, ale niestety okazał się wielkim rozczarowaniem. Konsystencja jest rzadka, ale mimo to podkład średnio się rozprowadza. Jest tępy, nie rozciera się, więc raczej nadaje się tylko do nakładania gąbką. Pierwsze wrażenie jest super, bo podkład naprawdę świetnie wtapia się w skórę, w ogóle go na niej nie widać. Mam odcień 110C i naprawdę wyglądał jak druga skóra. Ale w tym momencie kończą się pozytywy. Podkład podkreśla każdą suchą skórkę, nawet taką, o której istnieniu nie wiedziałam. Przed nałożeniem podkładu miałam gładką, nawilżoną skórę, natomiast już po nałożeniu na nosie i policzkach pojawiły się suche skórki. Niestety wraz z upływem czasu było tylko gorzej, skórek było coraz więcej. Rozświetlenia nie zauważyłam, wręcz przeciwnie, skóra wyglądała na poszarzałą. Na co dzień używam podkładu Bourjois 123, który kosztuje ułamek ceny tego podkładu, a skóra wygląda dużo bardziej promiennie. Krycie praktycznie nie istnieje. W pierwszej chwili owszem, skóra jest ładnie ujednolicona, aczkolwiek nie ukrył żadnych przebarwień, tutaj niezbędny jest korektor. Niestety po kilku godzinach podkład kompletnie znika z twarzy. Wydajność jest niska, przez to że podkład słabo się rozciera i słabo kryje, potrzeba go naprawdę dużo na pokrycie całej twarzy. Podsumowując, to naprawdę średni podkład, a już z całą pewnością kompletnie nie jest warty swojej ceny.
    Zalety:
    • Bardzo naturalny efekt.
    • Idealnie wtapia się w skórę.
    Wady:
    • Podkreśla każdą suchą skórkę.
    • Trudno się rozprowadza, nie rozciera się.
    • Mało wydajny.
    • Niska trwałość, znika z twarzy po 2-3h.
    • Brak efektu rozświetlenia.
    • Bardzo słabo kryje.
    • Cena z kosmosu jak na tak słabą jakość.
  • 26 lipca 2022 o 13:20
    4 z + na zachętę
    Produkt jest naprawdę ciekawy. Długo szukałam podkładu lekkiego, nawilżającego z efektem rozświetlającym w kolorze zbliżonym do mojego (a wcale nie jest to proste). Ostatecznie zdecydowałam się najpierw na próbkę w Douglas'ie i przekonana próbką zdecydowałam się na kupno pełnowymiarowego kosmetyku (odcień 130N). Produktem fajnie można zbudować krycie, dokładając go i uzyskać efekt jakiego się oczekuje. Konsystencja bardzo lekka i przyjemna. Podkład jest mocno lejący się. Świetnie rozprowadza się pędzlem, gąbeczką i nawet palcami! Jest trwały - chociaż moim zdaniem mógłby być bardziej (fixery nie przedłużają jego "żywotności". Na twarzy nie daje uczucia ściągnięcia i nie daje uczucia zapchanych porów. Ładnie pracuje z produktami do demakijażu i szybko można go zmyć do "zera". Zapach bardzo neutralny trochę "pudrowy". Produkt jest wydajny - nawet bardzo. Po 3 miesiącach używania w zasadzie codziennie nadal zostało mi około 1/4 opakowania. Ku mojemu zdziwieniu produkt przy używaniu z innymi kosmetykami (puder czy fixer) nie waży się na twarzy i nie spływa. Minusem dużym jest opakowanie - choć ładne - niestety pompka szybko się zepsuła. Opakowanie (pompka i korek) są wiecznie brudne pomimo stałego wycierania.
    Zalety:
    • wydajny
    • nawilża i rozświetla
    • duży plus za szeroką paletę odcieni
    • pełne spektrum od lekkiego krycia do pełnego
    • nie waży się i nie spływa
    Wady:
    • jakość opakowania (zepsuta pompka)
    • czystość opakowania
    • mógłby być odrobinę bardziej trwalszy
  • 7 marca 2022 o 23:27
    Lubię ale jakoś nie kocham
    Podkład jest naprawdę ciekawy. Fajne krycie, mega super wykończenie , delikatnie satynowe, twarz wygląda bardzo naturalnie z taka poświatą zdrowotności xD może wiecie o co mi chodzi :) Mam skórę normalną i u mnie niestety po paru godzinach znika z twarzy i trochę się ciastkuje. Na pewno nie polecam osobom z tłusta skórą . Tak to byłby ideał ale gwiazdkę muszę odjąć. Może jeszcze do niego wrócę.