Peelingi do ust

MIYO Miyo x Beautyvtricks, Insta Kiss Set Pielęgnacyjny zestaw do ust

• 18 maja 2021 o 13:40
    Pachnie jak ciasteczka
    Bardzo lubię Vanesskę, więc z ciekawości kupiłam ten zestaw do pielęgnacji ust we współpracy z Miyo. Nie wiem czy nie używam go jakoś od początku tego roku i jeszcze mam połowę obu produktów. Zestaw składa się z peelingu do ust i maseczki do ust. Produkty mają ładne szklane słoiczki. Prezentują się one naprawdę uroczo. Peeling jest cukrowy, gruboziarnisty. Pachnie przesmakowcie takimi ciasteczkami. Ja masuję nim usta aż drobinki całkowicie się nie rozpuszczą. Usta są po nim bardzo gładkie bez suchych skórek. Peeling zostawia na ustach delikatną warstwę nawilżającą. Jest ona lekko lepka. Nie zjada się od razu, więc to nawilżenie utrzymuje się długo. Maseczka jest lepka, lekko tępawa. Jeśli nałożymy mało to nie widać jej koloru. Przy większej ilości widać trochę ten pomarańczowy kolor. Pachnie równie obłędnie jak peeling. Maseczka przez swoją konsystencję bardzo długo się na ustach utrzymuje i nie zjada. Nie każdy lubi takie toporne produkty do ust. Mnie początkowo to denerwowało, ale się przyzwyczaiłam. Dzięki temu nie zjada się z ust i tak naprawdę jak zostawiam na noc na ustach, to jeszcze rano czuję ten film na ustach. Także zimą mi się super sprawdziła na zewnątrz, bo długo chroniła usta. Ogólnie to nie mam mam jakiś problemów z ustami. Z przyzwyczajenia smaruję je zawsze wieczorem i nie narzekam na nie nawet zimą. Odkąd nosimy maseczki to nawet nie maluję ich szminkami, więc na przesuszenie, itd.nie narzekam. Nie wiem czy te produkty sprawdzą się na problematycznych ustach czy tylko są takim bajerem do ust. Ja ogólnie wolę raczej wazeliny do ust, więc jak wykończę ten zestaw, to raczej nie kupię ponownie. Nie jest to coś co trzeba mieć. Jest po prostu ok. Konsystencja obu produktów może wielu osobom nie przepasować. Peeling bym oceniła na 4/5 a ta maseczkę na 3/5.
  • 21 września 2020 o 21:07
    Zestaw nie wart uwagi
    Zdecydowanie w przypadku tego zestawu, który miał być "ratunkiem" dla ust w zimę, promocja była zwyczajnie rozdmuchana, a samo duo jest nie warte świeczki. Opakowania śliczne, ale bardzo niepraktyczne - dość wysokie słoiczki, produkt głęboko do zestawu mogłaby być dołączona szpatułka. No, ale można sobie radzić jakimś patyczkiem do uszu. Peeling jest bardzo zwykły. Cukier wymieszany z perfumami ciasteczkowymi, możemy to samo zrobić w domu. Nie ma też jakichś właściwości nawilżających. Ciężko nim wykonać peeling, bo ziarenka są według mnie trochę za duże i zsuwają się z ust i zbierają się dookoła. Część w ogóle się nie przykleja, sypie się z ust i wszędzie jest bałagan. Balsam, a raczej maska ma ciekawą konsystencję. Jest dość gęsta i ma matowe wykończenie. Myślę, że mogłoby być to plusem, bo dzięki temu utrzymuje się dłużej niż "śliski" balsam. Czasem czułam go nawet rano. Niestety produkt zupełnie nie działa. Zimą borykam się ze spierzchniętymi ustami i niestety nawet w najmniejszym stopniu produkt nie ukoił moich ust. Było to dla mnie duże rozczarowanie. Sam zapach - osobiście nie przepadam za takimi słodkimi, ciasteczkowymi zapachami. Są trochę za ciężkie, nawet na zimę. Balsam do ust miał odrobinę przyjemniejszy zapach.
    Zalety:
    • Ładna kampania promująca produkt?
    Wady:
    • produkt nie spełnia obietnic producenta
    • nie zauważyłam działania
    • Peeling robi duży bałagan dookoła
  • 21 marca 2020 o 10:49
    Ratunek dla ust jakiego brakowało na rynku
    Jestem posiadaczką bardzo łatwo wysuszających się ust na których (nawet w ciągu dnia po nałożeniu rano pomadki) odstają nieestetyczne skórki. Zestaw od Miyo jako jedyny jest w stanie zaradzić temu problemowi - używany codziennie peeling oraz maska na noc sprawia że następnego dnia usta są gotowe na stylizacje i wytrzymują nawet bardziej wyszuszające formuły pomadek przez większość dnia. Do tego zarówno peeling jak i pomadka pięknie pachną, a cukrowy peeling ma się ochotę wręcz zjeść
    Zalety:
    • kompleksowa pielęgnacja ust
    • nadaje się do najbardziej przesuszonych ust
    • wydajność - wystarczy niewielka ilość obu produktów do zadowalającego efektu
    Wady:
    • dostępność raczej tylko online
  • 4 marca 2020 o 21:41
    Cudo
    Oczywiście pierwsza jak i druga edycja Insta Kiss jest niesamowita. Moim zdaniem ta pierwsza intensywniej pachnie, piling cukrowy jest wręcz do zjedzenia. Jestem pozytywnie zaskoczona. Oczywiście nawilża i regeneruje usta. Ja widzę niesamowitą poprawę. Polecam nałożyć grubą warstwę maski na noc.

Zobacz także inne Peelingi do ust