Toniki i hydrolaty

Avon Clearskin, Deep Purifying Toner Pore & Shine Control Tonik głęboko oczyszczający pory

• 14 maja 2024 o 1:33
    Tonik wysuszający skórę
    Mimo obietnic dotyczących głębokiego oczyszczenia porów i kontroli nad nadmiernym wydzielaniem sebum, produkt ten nie spełnił moich oczekiwań. Jednym z głównych problemów, z którymi się spotkałam, było uczucie pieczenia i wysuszenia skóry po zastosowaniu tego toniku. Skóra wydawała się przesuszona i podrażniona, co było dla mnie niekomfortowe i niezadowalające. Co więcej, mimo regularnego stosowania toniku, nie zauważyłam istotnej poprawy kondycji mojej skóry. Pory nadal wydawały się zatkane, a problem nadmiernego połysku nie został skutecznie zniwelowany. Dodatkowo, nie byłam zbyt zadowolona z zapachu tego toniku, który był dość intensywny i sztuczny, co sprawiało, że aplikacja była dla mnie nieprzyjemna.
  • 14 grudnia 2022 o 23:13
    Zbytnio nie lubię toników ale ten zdał egzamin dla mojej mieszanej cery
    Pachnie mi ziołowo, delikatnie gdyż w składzie m. in. znajdziemy wyciąg z eukaliptusa i oczaru wirginijskiego. Zielony płyn nie podrażnia skóry, nie szczypie, nie uczula, dobrze oczyszcza pory i wszelakie zanieczyszczenia, odświeża, niweluje pojawiania się wyprysków, znikają zaczerwienienia. Najważniejsze nie wysusza.
  • 25 września 2022 o 17:42
    Przyjemny
    Tonik jest jednym z toników jakie pierwsze miałam. Cera była odświeżona oczyszcza lecz nie aż tak jakbym chciała mieć oczekiwania. Cenowo był tani i dostępny w katalogu u konsultantki. Opakowanie jest bardzo praktyczne w stosowaniu. Zapach też zależy kto co lubi.
    Miroku
    25 września 2022 o 17:35
    Najsłabszy z Clearskin
    Tak jak wspominałam w recenzjach dwóch innych toników z tej linii(niebieskiego oraz fioletowego)-sięgam po nie z pełną świadomością ich alkoholowego składu. Wyżej wspomniane bardzo polubiłam i dla porównania postanowiłam teraz sięgnąć po wariant zielony kuszący obietnicą dogłębnie oczyszczonych porów(moje są rozszerzone i lubią się zasyfiać). Takich alkoholowych toników używam ich od czasu do czasu, aby dogłębnie oczyścić pory oraz przysuszyć delikatnie niespodzianki-szczególnie na dekolcie, który lubi się zanieczyszczać i potrzebuje dobrego oczyszczania. Na pierwszy rzut nosa-spośród tych trzech wersji ta recenzowana ma najłagodniejszy zapach(jakby ziołowo-eukaliptusowy) i przede wszystkim alkohol czuć bardzo słabo. Poprzednio wypróbowane toniki od razu po otwarciu buteleczki zionęły mocnym alkoholem na odległość ;) W związku z mniejszą zawartością tego składnika ten tonik prawie w ogóle nie podrażnia skóry, nie powoduje pieczenia oraz szczypania zaognionych zmian zapalnych co też nie znaczy, że można tak beztrosko po niego sięgać każdego dnia, bo jednak alkohol przy częstym używaniu podrażni oraz wysuszy aż za bardzo. Jednak w tym przypadku łagodny oznacza także nieskuteczny. Delikatnie wysusza małe krostki i tyle. Nie oczyszcza porów, wręcz mam wrażenie, że podczas jego używania było jeszcze gorzej, bo na dekolcie wysypało mnie bardzo zapchaną kaszką i krostkami(nawet bez stosowania niczego nie miałam tam aż takiego wysypu). Wprawdzie skóra po nim się nie lepi czy dusi, ale nie czuję też by była dobrze oczyszczona. Nawet używany od czasu do czasu zamiast pomagać to wręcz szkodzi, bo przy jego stosowaniu jakieś zmiany wyskakiwały mi częściej niż przy innych kosmetykach tego typu.
  • 27 czerwca 2021 o 22:49
    Nie taki dobry
    Tonik został kupiony przeze mnie nie drogo. Na samym początku tonik bardzo mi się podobał tylko co ten zapach specyficzny jakoś nie spodobał mi się. Po dłuższym używaniu tego produktu zauważyłam ładnie odświeżoną twarz i bym powiedziała że mniej było widać wągry. Ale też co również zauważyłam to czasami twarz po nim się kleiła. Jak narazie tonik tylko u mnie spełnił moje oczekiwania w odsiedzeniu, ale nie oczyszczeniu. Zalety: -cena -dostępność -odświeżenie -nawilżenie Wady: -dziwny zapach