Kremy na dzień

Clinique Superdefense SPF 25 Fatigue + 1st Signs of Age Multi-Correcting Cream for Drier Skin Krem nawilżający dla suchej skóry

notino.pl
Clinique Superdefense Spf 25 krem przeciwstarzenio
Clinique Superdefense Krem ochronny do twarzy SPF 25 Typ skóry 3/4, 50 ml 50 ml
Sephora
Clinique - Superdefense Spf 25 - Krem Nawilżający - Clinique Superdefense Crea 50ml - Dla Kobiet

Emjoa
    2 maja 2025 o 18:31
    Słaba formuła
    Z wszystkich kremów Clinique, których przez lata przetestowałam wiele, to największy niewypał. Nie odczuwam żadnego efektu, oprócz podrażnienia, jeśli nałożę zbyt blisko oczu. Nie działa jako produkt nawilżający, ale za elegancko wałkuje sie na skórze. Nawet jeśli nie nałożę na wierzch makijażu, kiedy tylko dotknę skóry, zostają na niej fafołki kremu.
    W perfumerii
  • 18 września 2020 o 15:33
    Intensywnie nawilża
    Swoją przygodę z Clinique prowadzę nie od dzisiaj, ale postanowiłam wypróbować produkt, jakim jest krem do twarzy na dzień. Przeciwzmarszczkowy krem zawierający witaminę C i E, które działają dodając blasku naszej skórze. Samo opakowanie w pomarańczowym kolorze bardzo przyciąga uwagę. Zawartość w kolorze białym o lekkiej i przyjemnej konsystencji, nie tłustej, ale silnie nawilżające, nawet powiedziałabym wodniatej. Ja zdecydowałam się wypróbować miniaturę produktu, ale używam jako krem pod oczy, ponieważ zmagam sie z przestudzoną skóra w tych miejscach i widocznych pierwszych zmarszczek, a zarazem z ciemnymi cieniami pod oczami. Sprawdza się rewelacyjnie, świetnie należą, redukuje widoczność zmarszczek. Po tygodniu stosowania cienie pod oczami zostały mniej widoczne. W takiej wersji produkt jest bardziej wydajny, a na twarz możemy nakładać inny krem. Jedyny minus w kosmetykach tej marki, że nie posiadają zapachu. Krem posiada również filtr od słońca SPF 25. Zakupiłam go w salonie Clinique. Za 15 ml zapłaciłam 39 zł.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Brak zapachu
    U konsultantki