Maseczki klasyczne

Farmona System Professional Retin Gold, Złota maska ujędrniająco - rozświetlająca

• 9 stycznia 2022 o 13:56
    Jako domowy rytuał, bardzo lubię
    Mój pierwszy kontakt z maską miałam u Pani kosmetolog tuż po zabiegu z kwasami, kiedy zamiast maski algowej położyła maskę ujędrniającą. Pierwsze na co zwróciłam uwagę to bardzo przyjemny jak dla mnie zapach, fajna konsystencję i ogólnie fajne wrażenie "po". To wrażenie spodobało mi się na tyle, że kupiłam pełnowymiarowe opakowanie i teraz od czasu do czasu używam sobie w domowym zaciszu. Maska jest niesamowicie wydajna, gdyż podczas swoich seansów naprawdę sobie nie żałuję, nakładam ją na twarz, szyję i czasem dekolt a mam wrażenie, że ubywa jej bardzo niewiele. Podoba mi się lekko żelowa konsystencja, która łatwo się nakłada, łatwo zmywa, nie trzeba bawić się w dodatkowe mieszanie itd. Sam efekt nawilżenia i poprawy kondycji skóry bardzo na plus. Nie powiedziałabym, że wybitnie spłyca zmarszczki czy daje efekt super liftingu, ale na pewno cera wygląda lepiej, bardziej promiennie i warto zainwestować w taki kosmetyk.
    Zalety:
    • Zapach, działanie, konsystencja, łatwość użycia
    Wady:
    • Dostępność jedynie online, nie spotkałam stacjonarnie
  • 25 kwietnia 2020 o 23:53
    Złoto na twarzy ;)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jeśli chodzi o produkt Farmony System Professional - złota maska ujędrniająco - rozświetlająca to miałam okazję przetestować kilka próbek, które otrzymałam w drogerii. Maska sama w sobie ma piękny miodowy kolor z dużą zawartością złotego pyłku, jeśli tak to można nazwać. W połączeniu daję piękny efekt na twarzy, po nałożeniu skóra wygląda jakby była cała ze złota, do tego pięknie się mieni przy domowym świetle. Konsystencja maski jest średnio rzadka. Moim zdaniem jak większość masek. Idealnie się rozprowadza na twarzy. Jedna próbka(saszetka) w moim przypadku wystarcza na jedno użycie. Nie ma żadnych problemów ze zmyciem maseczki, na twarzy nie pozostają żadne złote drobinki, ewentualnie zauważyłam, że często na palcach w okolicach paznokci pozostaję delikatny brokat. Po upływie niespełna 15 minut trzymania maski na twarzy, jedno co zauważyłam to to, że w miejscach, gdzie była cieńsza warstwa maski skóra jest delikatna, maska tak jakby zastygła, natomiast tam gdzie maskę nałożyłam w większej warstwie, skóra była klejąca. Co do działania maski - na pewno zauważyłam zdecydowane ujędrnienie skóry twarzy. Cera po zmyciu była idealnie gładka, delikatna w dotyku jak również delikatnie rozświetlona. Myślę, że po wypłacie skuszę się na tą maskę już kupując ją jako pełnowartościowy produkt, a nie próbki. Polecam ;)
    Zalety:
    • wygładza cerę
    • delikatnie rozświetla
    • łatwo się zmywa
    • ma piękny kolor miodowy z brokatem w odcieniu złota
    • ujędrnia skórę twarzy
    Wady: