Kremy uniwersalne

Christian Laurent Bakuchiol, Przeciwzmarszczkowy krem-lifting silnie ujędrniający 40+

Christian Laurent BioBakuchiol Przeciwzmarszczkowy Krem-Lifting 40+ 50ml

• 31 grudnia 2022 o 12:27
    Napewno odżywia
    Jestem posiadaczką mieszanej cery, 35 l. Szukając kremu nie kieruje się zalecanym wiekiem przez producenta, a składem kremu. Zawsze po demakijażu moja cera jest ściągniętą i wręcz woła o natychmiastowe na kremowanie. Szczerze to ciężko mi trafić na krem który spełni moje oczekiwania tj. nawilżenie, odżywienie, ujędrnienie, bez jednoczesnego obciążenia skóry. Nie lubię ciężkich kremów. Kupując ten podchodziłam do niego ostrożnie, czy to nie będą znowu pieniądze wyrzucone w błoto. Krem jest średniej konsystencji, nie wchłania się całkowicie, pozostawia delikatną wyczuwalną warstwę. Zapach bardzo delikatny, przyjemny. Po pierwszych dniach stosowania, zauważyłam że skóra jest naprawdę nawilżona. Po demakijażu problem ściągniętej cery zniknął. Po miesiącu stosowania nie zauważyłam ujędrnienie itp, ale cera napewno jest ujednolicona, zdrowsza, odżywiona. Makijaż na niej trzyma się lepiej i dłużej. Reasumując jeśli ktoś wymaga odżywienia, nawilżenia to polecam ten krem. Jeśli oczekujecie działania przeciwzmarszczkowego, to niestety tego nie zauważyłam.
    Zalety:
    • Fajna konsystencja
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Niweluje uczucie ściągnięcia skóry
    Wady:
    • Brak działania przeciwzmarszczkowego
  • 22 listopada 2022 o 8:48
    mój ideał
    żaden krem nie ukoił tak moich naczynek jak TEN. Mało tego - pięknie ją nawilżył z czym inne kremy nie dawały sobie rady. Wreszcie mam gładkie policzki - a to właśnie tu pojawiały się oznaki odwodnienia. Poranna pielęgnacja wymaga by odczekać przed nałożeniem podkładu, ale efekt gładkiej buzi rekompensuje ten drobny minusik. Do tego krem kupiłam na propocji i okazał się dla mnie strzałem w 10.
    Wady:
    • opakowanie produktu to wielkie pudło w którym połowę zajmuje słoiczek.
    • EKOLOGIA się kłania...
    Goya5
    15 października 2022 o 11:05
    ciężki krem, o niezbyt efektywnym działaniu
    Ze względu na fakt, iż byłam zachwycona innym kremem z tej linii, postanowiłam sprawdzić po kolei następne..tym razem krem Bakuchiol ma dosyć eleganckie opakowanie, w środku jest szklany słoiczek, a w nim krem o ciężkiej konsystencji, bardzo intensywnym, perfumowanym zapachu.. Ponieważ jestem kobietą dojrzałą (45+)sądziłam, że nie zaszkodzi mi ten krem. Ale na dzień jest zbyt tłusty i klejący, na noc faktycznie warto go nałożyć nieco wcześniej przed położeniem się spać, gdyż może pobrudzić poduszkę. Po 3 tygodniach jego stosowania już wiem, że fanką tego kremu nie zostanę. Po prostu nic się wielkiego nie zadziało... efektu liftingującego nie ma, może nieco bardziej moja skóra została nawilżona. I tyle..
    Zalety:
    • przystępna cena w promocji
    Wady:
    • zbyt intensywny zapach
    • ciężka konsystencja kremu
  • 6 października 2022 o 11:58
    Dobry pod makijaż
    Ten krem świetnie się nadaje pod makijaż. Używam go głównie w tym celu i się sprawdza. Po umyciu twarzy, gdy skóra jest ściągnięta, bardzo dobrze ją nawilża. Skóra po nim jest miękka w dotyku i elastyczna. Wystarczy niewielka ilość. Co mi przeszkadza to lekko ogórkowy zapach kremu. Kupiłam go w okazyjnej cenie i w takim przypadku go polecam.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • skóra po nim jest miękka i gładka
    • nie prześwituje pod makijażem
    Wady:
    • lekko drażniący zapach
    Barbik
    1 czerwca 2022 o 18:38
    Nie dla mnie
    Krem jest w ładnym, przyciągającym wzrok opakowaniu. W środku mamy szklany, elegancji słoiczek. I tu plusy się kończą. Przynajmniej dla mnie. Krem ma sztuczny, a przy tym niezwykle intensywny zapach. Dla mnie nie do zniesienia. Przeznaczony jest na dzień i na noc. Co mogłoby być plusem. Niestety, na dzień nie sprawdza się, bo moja tłusta skóra świeci się jak słońce. Jest tłusty i ją zatyka. W nocy brudzę nim na tłusto poszewkę od poduszki. Nie jestem w stanie go używać.
    • Wydaje się wydajny