Kremy z filtrem do twarzy

Heliocare 360° Gel Oil-Free SPF50 PA++++ Krem-żel do twarzy z filtrem przeciwsłonecznym

notino.pl
360° żel do opalania SPF 50 50 ml

• 2 sierpnia 2023 o 15:45
    Koszmarek za spore pieniądze
    W poszukiwaniu SPF idealnego trafiłam na polecenie tego żelu, żel istotnie jest lekki, bez tłuszczu, ładnie pachnie, ale na tym kończą się jego plusy. Nałożony na twarz szybko zastyga w postaci lepkiej, cieniutkiej warstwy jak maseczka. Ja odczuwam ściągnięcie, wręcz przesuszenie po nałożeniu, jeśli zdarzy mi się dotknąć posmarowanej twarzy, to w miejscu dotknięcia tworzy się dziura albo żel się roluje. No koszmar, po prostu nie da się tego używać. Nałożenie na niego czegokolwiek graniczy z cudem, bo roluje się wtedy już wszystko razem. To chyba największe SPF bubel jaki miałam okazję testować. Nie polecam!
    Zalety:
    • Zapach i kolor
    Wady:
    • Okropny w odczuciach, roluje się dramatycznie
    Erniss
    25 maja 2023 o 11:48
    Mogę polecić
    Używam go jako mojego ”podkładu” na inny krem przeciwsłoneczny. Mogę powiedzieć, że ma naprawdę ładny kolor, przepiękny zapach który mnie nie uczula pomimo mojej bardzo wrażliwej skóry skłonnej do zaczerwienień i ogólnie jest to bardzo przyjemny produkt. Jego krycie nie jest jakieś ogromne, ale ładnie wyrównuje kolor mojej skory i ładnie ją rozświetla. Nie roluje się, nie szczypie w oczy i co najważniejsze ma świetne filtry przeciwsłoneczne które świetnie chronią skore przed starzeniem się skóry. Jak najbardziej polecam!
    Zorrrra
    6 sierpnia 2022 o 16:11
    Najlepszy krem z SPF!
    Mam cerę mieszaną, z niewielką skłonnością do wyprysków, przetłuszczającą się w strefie T a suchą na policzkach. Używam tego kremu już bardzo długo i to najlepszy krem z SPF dla mojej skóry. Świetnie się sprawdza solo ale również pod makijaż - warunkiem jest wklepanie go w skórę a nie smarowanie. Nie roluje się, nie ściera a makijaż dobrze na nim wygląda. Ma fajną konsystencję i nie bieli. Nie zostawia na skórze całkowitego matu, u mnie to lekkie glow ale wyglądające zdrowo i naturalnie. Jedynym minusem jest cena dlatego bezskutecznie szukam tańszego zamiennika ????
  • 2 września 2021 o 17:47
    Nie za takie pieniądze
    Produkt istotnie nie bieli, skład jest całkiem okej, ale z plusów to właściwie tyle. Krem po nałożeniu zostawać lepką warstwę, bardzo lepką! Skóra poci się pod nim bardzo nieprzyjemnie, daje wrażenie maski na twarzy. Okropne uczucie, nigdy nie miałam takiego na twarzy. Próby nakładania na niego podkładu kończą się katastrofalnym efektem - dziury, przetarcia, uwydatnienie porów. Generalnie krem nie współgra z podkładem. Za taką cenę spodziewałam się czegoś znacznie lepszego. Zużyję go nad morzem, gdy nie będę się malować. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • nie bieli
    • skład ok
    Wady:
    • wrażenie maski, spod której próbuje się wydostać pot (w gorące dni)
    • cena nieadekwatna do jakości
    • nie można replikować
    • nie współgra z podkładem wcale!
    • nieprzyjemny do noszenia :/
  • 2 lipca 2021 o 12:21
    Bezolejowy
    Bardzo doceniam bezolejową formule, dzięki temu moja tłusta cera się nie swieci. Wykończenie produktu jest matowe, zastyga i trzyma skóre w ryzach nawet w gorąc. Reaplikacja bez problemu. Co jest też ważne, nie powoduje wysuszenia skóry, chociaż nie używam oprócz lekkiego serum na bazie herbaty nic więcej nawilżającego w ciągu dnia. Żaden krem przeciwsłoneczny nie sprawdził się u mnie tak dobrze.