Podkłady

Estee Lauder Double Wear Sheer Long Wear Matte Foundation SPF 20 Lekki matowy podkład

E-Glamour.pl
Estee Lauder Double Wear Sheer Long-Wear Makeup SPF 20 lekki podkład matujący SPF 20 odcień 4N2 Spiced Sand 30 ml
Estee Lauder Double Wear SHEER LONG WEAR Matte SPF20 1C1 Cool Bone 30 ml
Estee Lauder Double Wear Sheer Long-Wear Podkład SPF20 3N2 Wheat
notino.pl
Estee Lauder Makijaż twarzy Double Wear SHEER LONG WEAR Matte SPF20 4N1 Shell Beige 30 ml

• 12 lutego 2025 o 13:53
    Lekki, przyjemny podkład
    Podkład ma rzadką, wodnistą konsystencje. Nie wpływa to jednak negatywnie na wydajność, bo rozprowadza się bardzo dobrze o ile skórka jest odpowiednio nawilżona. Sucha może go od razu "wpijać". Krycie jest delikatne, ale wbrew niektórym recenzjom - występuje. Jest to efekt wyrównania kolorytu i ewentualnie drobnego maskowania niedoskonałości. Jeśli ktoś potrzebuje mieć wszystko idealnie przykryte potrzebuje korektora, lub po prostu innego podkładu. Twarz wygląda bardzo ładnie, lekko, a ze względu na mnogość bardzo dobrze skomponowanych odcieni, świetnie dopasowuje się do cery. Na prawdę EL potrafi w kolory. Porównując do innych, lekko kryjących podkładów, ten utrzymuje się stosunkowo bardzo dobrze. Schodzi równomiernie i nie estetycznie. Nie ma trwałości jak oryginalny Double Wear, ale to zupełnie dwa inne podkłady. Nie powiedziałabym też, że ma właściwości nawilżające, chociaż w składzie takie występują. Zdarza się, że podkreśla suche skórki. Mam cerę mieszaną i gdybym miała rzeczywiście suchą, nie wiem czy byłabym zadowolona z tego produktu. To nie jest nawilżający krem bb, to podkład, tylko w lżejszej formie. Nie zastyga, dobrze go zapudrować i wcale nie ogromną warstwą. Ja używam razem z pudrem EL sheer flattery loose powder i świetnie razem wyglądają. Mimo, że początkowo byłam negatywnie nastawiona do tego podkładu, to latem sięgałam po niego nieustannie, aż dokupiłam drugą i trzecią buteleczkę w zapasie. Czuję, że cena jest trochę za wysoka jak za podkład o tak delikatnym kryciu, ale z drugiej strony nie mam zamiaru zmieniać go na inny. :) Polecam, ale dla osób które nie mają problemów skórnych, zarówno z mocnym przetłuszczaniem jak i z przesuszeniem, a krycie to już indywidualna sprawa.
    Zalety:
    • odcienie
    • lekkość na twarzy
    • wygodna buteleczka
    • trwałość jak na lekki podkład
    • wygląd na skórze
    • brak zapychania i innych negatywnych skutków
    Wady:
    • może podkreślać suchość skóry
    agi1234
    1 kwietnia 2024 o 14:27
    Naturalny i delikatny
    Podkład ma plastikowe, zakręcane opakowanie. Jest ono solidne, zgrabne i nie zajmuje zbyt dużo miejsca w kosmetyczce. Przed użyciem warto go wstrząsnąć i wymieszać. Przez mały dziubek aplikujemy podkład. Ma on lekką i dość płynną konsystencję. Ładnie rozprowadza się na skórze. Współgra z każdym kremem i serum. Ja lubię go aplikować pędzlem lub ręką. Efekt: to naturalny matowo- satynowy woal. Bardzo lekki i nie tworzy maski. Nie wchodzi w zmarszczki. Nie zamaskuje bardzo dużych niedoskonałości, jednak drobne przebarwienia i zaczerwienienia może doskonale przykryć. Z pudrem wykończeniowym robi piękną i rozświetloną skórę. Wytrzymuje cały dzień. Dodatkową zaletą to filtr spf 20. Ładnie dostosowuje się do koloru skóry. Paleta barw ogromną, jak to w EL. Zapach ma delikatny. Wydajność bardzo dobra.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Wykończenie półmatowe
    • Ładnie się rozprowadza
    • Nie tworzy plam
    • Nie oksyduje
    • Nie wchodzi w zmarszczki
    nctw
    8 września 2023 o 21:09
    Bardzo fajny kosmetyk
    To jest przykład na to, by czasami nie sugerować się opiniami i spróbować czegoś, co wydaje się z opisuje dopasowane do nas. Podkład ten ma wiele fatalnych opinii - że nie kryje, że nic nie robi, ze bez sensu. Dla mnie jest świetny! Uwielbiam takie kosmetyki, które są niewidoczne na skórze. Podkład jest baaardzo wodnisty, więc nakładam go palcami. Kolor dobrałam idealny. Nakładam go w problematyczne strefy, żeby wyrównać koloryt. I do tego się super sprawdza. Nie przykrywa wszystkiego idealnie, ale wcale tego od niego nie oczekuję. Chcę, żeby wyglądał naturalnie, zastygał i dobrze się trzymał na twarzy, i to właśnie robi.
    Zalety:
    • Kolor
    • Wykończenie
    • Zastyga
    Wady:
    • Mógłby być trochę mniej lejący w konsystencji
    domnow
    11 lipca 2023 o 18:11
    idealny dla osób, które nie potrzebują dużego krycia
    Lato trwa, więc zbyt duża warstwa makijażu nie wygląda zbyt dobrze u mnie, gdyż pot i słońce robią swoje. Na lato nie szukam raczej większego krycia, preferuję tylko coś co ujednolici mi kolor na twarzy i zniweluje lekko czerwień z mej twarzy, dlatego Double Wear Sheer Long Wear Matte Foundation sprawdza się u mnie idealnie, mimo że czasami wychodzą mi jakieś niedoskonałości i widać je pod tym podkładem to nie jest to jakąś wielką wadą. Podkład bardzo dobrze utrzymuje się na twarzy nawet przez 12h, wiadomo lekkie poprawki w strefie T jak najbardziej wskazane, żeby zniwelować wyświecanie w tej strefie, czyli coś do czego moja skóra ma tendencje. Reszta twarzy wygląda super bez poprawek. Jedyny minus to taki, że konsystencja mogłaby być mniej lejąca i gama odcieni jak na ten czas i różnorodność kosmetyków jest dosyć uboga. Dla mnie podkład ląduje w topce na lato.
    Zalety:
    • Lekkie krycie
    • Blask
    Wady:
    • Konsystencja
    • Mała gama jasnych odcieni
  • 22 czerwca 2023 o 17:16
    I po co to wszystko???
    Możecie go wcale nie kupować i efekt na skórze będzie taki sam.... Plus to kolor i chyba to wszystko. Konsystencja lejąca, która w ogóle nie zastyga - ten produkt ma szansę utrzymać się na twarzy przez jakiś czas tylko po porządnym przypudrowaniu. A i tak się nie trzyma (parę godzin i go nie ma). Jak nie przypudrujesz - każde delikatne dotknięcie twarzy to ściągnięcie z niej podkladu. Ile ja się namęczę żeby to nałożyć i zakryć jakieś niedoskonałości to moje. Bez korektora ani rusz. Próbowałam przykryć pojedyncze niedoskonałości podkładem z Fenty, to na koniec dnia miałam twarz w plamkach z Fenty, a Estee nie było już na twarzy.... Także jest to podkład dla osób o nieskazitelnej cerze, którym właściwie podkład niepotrzebny. Od razu po zaszpachlowaniu dobrym pudrem i dodaniu tuszu, różu i bronzera skóra wygląda naprawdę ładnie - ALE TO TYLKO NA CHWILĘ. Szukam dalej dobrego podkładu na lato....
    Zalety:
    • kolor
    • nawet ładny efekt na skórze po wykończeniu makeupu dobrym pudrem (*chwilowy)
    Wady:
    • zerowa trwałość
    • małe krycie - możesz wylać na twarz całą buteleczkę, a nie zakryjesz wiekszych niedoskonalosci
    • świeci się
    • opakowanie - przy tej lejącej konsystencji lepsze opakowanie byłoby takie jak w Futurist - z możliwością kontrolowania tego ile się nam wyleje produktu na dłoń