Bazy pod makijaż

Bielenda Boost Me Up, Nawilżająco-ochronna kremowa baza pod makijaż

HOBB
Bielenda Nawilżająco - ochronna kremowa baza pod makijaż 8w1 SPF50

Nasi użytkownicy zostawili 33 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 kwietnia 2025 o 8:44
    Baza pod makijaż warta uwagi
    Bazę kupiłam na promocji ponieważ moja poprzednia się skończyła potrzebowałam czegoś co nawilży i wygładzi moją skórę. Jestem zdziwiona negatywnymi opiniami ponieważ baza jest lekka, pięknie pachnie o bardzo dobrze się rozprowadza. Przed użyciem trzeba ją dobrze wstrząsnąć, wystarczy naprawdę jedna pompka na całą twarz. Gdy użyłam bazy pierwszy raz koleżanki z pracy bylh zachwycone,cera była wygładzona i promienna natomiast dzisiaj zauważyłam piękny glow i to bez użycia rozświetlacza. Baza zawiera spf,nawilża,wygładza i super się rozprowadza. Moim zdaniem to moja najlepsza baza jaka do tej pory miałam.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wygładzenie
    • Widoczny głów
    • Spf
    • Szklany słoiczek
    • Pompka
    SandriQ
    6 kwietnia 2025 o 15:40
    Nie zostanie viralem
    Bielenda jest autorem niezliczonej ilości kosmetyków i tak się składa,że najczęściej będąc w sklepie mój wybór pada właśnie na nią. Do tej pory nie używałam baz pod makijaż,bo bałam się kolejnej warstwy ,która może obciążyć moją skórę,ale gdy zobaczyłam ten kosmetyk jako dodatek do gazety to postanowiłam go kupić. Bardzo zachęcił mnie do tego fakt ,że jest to produkt ochronno-pielęgnacyjny. Posiadacz filtrów przed promieniowaniem UVA i UVB o wysokiej wartości +50 PA ++++,ochronia przed IR i światłem niebieskim. Kosmetyk zakupujemy w pudełku,ktorego szata graficzna jest bardzo ładna. Białe tło zostało wzbogacone kolorowymi oraz świetlistymi elementami. Na każdej z jego ścianek coś się dzieje. Informacji na opakowaniu jest sporo,mamy je w dwóch językach. Zawarto wśród nich podstawy takie jak datę ważności,PAO,które wynosi 4 miesiące,długi ,ale nawet wartościowy skład z filtrami chemicznymi starszej i nowszej generacji w towarzystwie substancji nawilżających takich jak skwalan,Wit E czy trehalozy. Produkt nie testowany na zwierzętach. We wnętrzu znajduje się szklany pojemniczek z pompką domknięty zatyczką o pojemności 30 ml. Jego górna część daje się odkręcić i jest to przydatne w momencie,gdy już aplikator nie będzie w stanie nabierać produktu,a będziemy chcieli jeszcze wydobyć jak najwięcej pozostałości. Jestem z tych osób,które nie lubią marnotrawstwa i staram się zawsze w miarę możliwości wykańczać kosmetyk do ostatniej porcji,niestety tego typu opakowania w połączeniu z formułą tego nie ułatwiają. Opakowanie jest zgrabne,ale czuć w ręce,że to szkło jest grubsze i cięższe, odrazu wydaje się bardziej porządne. Między naklejoną etykietką o powtarzającym się designie pudełka widać wolne pole,więc łatwo monitorować zużycie, widać też jasną barwę kosmetyku i to czy ewentualnie nic się z nim nie dzieje ,np.czy się nie rozwarstwia. Specyfik łatwo się nabiera ,dzięki sprawnie działającemu mechanizmowi. Pojedyńcza porcja jaką otrzymujemy nie jest przesadnie duża. Baza jest kremowa i lekka dla skóry. Było to dla mnie zaskakujące,bo przy obecności filtrów spodziewałam się ciężkiej i tłustej formy. Świetnie się rozsmarowuje ,ale trzeba to robić starannie,bo niestety bardzo bieli i zostają często smugi,które są widoczne. Nie spływa z twarzy ,więc tymbardziej możemy poświęcić bazie więcej czasu i ewentualnie dodać kolejne warstwy. Z resztą ja ją kupiłam głównie ze względu na filtry i rzeczywiście daje jej więcej tak jak powinno się stosować aktywną ochronę i odrazu te bielenie jest większe. Przy mniejszej ilości bielenia praktycznie nie ma,ale wtedy już nie powinno się jej traktować jako produkt z ochroną. Kosmetyk bardzo ładnie pachnie,czuć takie świeże nuty ,ale nie owocowe, takie bardziej 'kosmetyczne'. Daje satynową poświatę,nie ma tutaj przesadzonej tłustości,ciężkości,oblepienia skóry. Baza nie zastyga na twarzy ,jest plastyczna. Na mojej przesuszonej skórze świetnie się sprawdziła. Czułam tę gładkość na buzi ,która jest bardzo przyjemna,ale niestety nawilżenia nie zauważyłam. Napewno nie podkreśla suchych skórek. Fajnie łączy się z makijażem i właśnie podkładem czy kremem BB idzie maksymalnie zniwelować tę biała wartwę i jest wtedy niezauważalna. Baza nie psuje makijażu ani się nie roluje. Ładnie przedłuża jego trwałość. W zadowalający sposób chroni także skórę zupełnie jej nie szkodzi. Ja tego kosmetyku nie przekreślam ,choć solo bym go nie użyła. Mając na niego sposób ,czyli większą dokładność no i połączenie z podkładem czy kremem koloryzujacym naprawdę można być zadowolonym. Używałam go w okresie jesiennym i zimowym,więc nie wiem jak będzie się zachowywać przy upałach. Kosmetyk ogólnie nie należy do mega wydajnych,ale na parę tygodni mi wystarczył(2 pompki twarz i 2 pompki szyja i dekold). Używanie go nie było męczarnią,ale sama nie wiem czy kupię go ponownie ze względu na to,że na rynku napewno można znaleźć coś podobnego i dużo lepszego. Nie ma problemów z jego dostępnością stacjonarna,ale jego standardowa cena nie jest zachęcająca. Można go kupić również w wersji matującej.
    Zalety:
    • Dostępność❤️
    • zapach❤️
    • satynowy efekt na skórze❤️
    • Chroni i nie pogarsza stanu skóry ❤️
    • Wygładza ❤️
    • Nie roluje się ❤️
    • Przedłuża trwałość makijażu ❤️
    Wady:
    • Nie do użycia solo ,tylko z podkładem ,bo bieli
    • Wymaga staranności w nakładaniu
    • Słabo nawilża
    AniaUSz
    16 stycznia 2025 o 22:16
    Porażka
    Produkt opisywany przez producenta jako baza, napewno nią w praktyce nie jest. Produkt nie przedłuża trwałości makijażu. Dużym minusem jest to, że bieli skórę … i co jeszcze gorsze potrafi się rolować. Czy zauważyłam poprawę nawilżenia …trudno przy tych minusach to dostrzec…może nieznacznie. Plusem jest zapach, naprawdę przyjemny. Opakowanie jest naprawdę ładne…ale cóż z tego. Nawet nie będę mogła wykorzystać tej bazy jako smarowidło do rąk. Chyba pierwszy produkt, który zwyczajnie wyrzucę.
    Zalety:
    • Ładny zapach, ładne opakowanie
    Wady:
    • Nie przedłuża make-upu
    • Bieli skórę
    • Roluje się
  • 23 sierpnia 2024 o 17:32
    oj nie
    Myślałam, że uda mi się znaleźć fajny kosmetyk łączący działanie kremu spf i bazy pod makijaż, ale widzę że ciężko o to, więc zostanę jednak przy 2 oddzielnych kosmetykach. Wyszła także wersja matująca tej bazy ale była dostępna tylko na stronie producenta. Ostatecznie wzięłam tę niebieską bo była na promocji w rosmanie za 20zł więc uznałam że przetestuję. Niestety nie polubiliśmy się.
    Zalety:
    • Pa ++++
    • dobrze i szybko się wchłania
    • nie lepi się
    • pozostawia na skórze naturalne glow, nie świeci się jakoś bardzo
    • buteleczka z pompką (uwaga-szklana)
    • delikatny raczej neutralny zapach
    Wady:
    • w żaden sposób nie przedłuża trwałości makijażu
    • trochę bieli skórę, zostaje na "strupkach" jeśli macie
    • potrafi zostawiać smugi
    • PAO tylko 4 miesiące (używałam regularnie a jednak 1/3 muszę wyrzucić)
    • tylko 30 ml pojemności
    mihinio
    24 maja 2024 o 22:57
    Zdecydowanie odradzam zakupu
    Jest to najgorsza baza jaką kiedykolwiek miałam okazję testować. Spodobało mi się, że był w niej od razu spf. Jednak już przy pierwszym użyciu wiedziałam że nie sięgnę po ten produkt nigdy więcej. Baza rolowała się już przy samym nakładaniu na twarz. Kolejnym minusem był fakt iż bieliła ona mocno. Nałożenie nawet małej ilości nie pomagało. Zrobienie makijażu na tej bazie było wręcz niemożliwe.
    Wady:
    • roluje się
    • bieli
    • nie da się nałożyć na niej makijażu