Świetne nawilżenie za niską cenę.
Krem kupiłam w promocji w Super Pharm. Cena była zaskakująco atrakcyjna, bo coś koło 12 zł, a szukałam akurat kremu nawilżającego. Skuszona pozytywnymi opiniami w internecie mówię sobie - biorę, potestuję!
Moja cera
Jestem posiadaczką cery wrażliwej, zaczerwienionej. Czasami wyskakują mi jakieś niespodzianki. Muszę dbać również o dobre nawilżenie, bo lubi miejscowo się przesuszać.
Opakowanie
Krem zapakowany jest w ładne szklane opakowanie, bardzo minimalistyczne. Lubię takie rozwiązania, bo możemy produkt wyzerować do końca i wiedzieć również ile go dokładnie zostało. Dodatkowo szklane opakowanie jest zawsze bardziej ekologiczne niż plastik, a i wygląda na półce jakoś tak bardziej ekskluzywnie i elegancko. :)
Zapach i konsystencja
Zastanawiałam się, jak może pachnieć krem z chlorofilem. Otóż zapach tego kremu jest bardzo ładny i odświeżający. Jak dla mnie ma coś z owoców cytrusowych. Jest dość wyczuwalny, dlatego jak ktoś preferuje bezzapachowe, to ten raczej odpada, ale zapach jest naprawdę bardzo przyjemny. Myślę, że spodoba się zdecydowanej większości.
Jeśli chodzi natomiast o konsystencję, to jest ona lekka i żelowa. Lubię takie kremy trzymać w lecie w lodówce, bo fajnie chłodzą i koją podrażnienia.
Skład
Jeśli chodzi o skład tego kremu, to opiera się on na chlorofilu, który ma działanie antyoksydacyjne, na mircie cytrynowym, który ma ograniczać wydzielanie sebum, a ponadto jest tu chlorella i olej z awokado, które mają dbać o nawilżenie i odżywienie naszej skóry. 97% składników jest pochodzenia naturalnego, a cała formuła jest wegańska i roślinna.
Działanie
Teraz najważniejsze, czyli działanie. Ja krem stosowałam codziennie rano i czasami na wieczór. Jeśli chodzi o nakładanie, to za sprawą żelowej konsystencji rozprowadza się bardzo łatwo i delikatnie.
Wchłania się bardzo szybko, dlatego też jest świetny dla zabieganych rano, kiedy to nie mają czasu na czekanie nie wiadomo ile, aż każdy kosmetyk się wchłonie. U mnie świetnie spisał się pod makijaż. Nic się nie ciastkowało, nie rolowało, nie obniżało trwałości makijażu. Nie wyświeca również cery i nie lepi się po nałożeniu.
Jeśli chodzi o samo działanie, to krem ten świetnie nawilża, a także koi cerę, kiedy są jakieś wykwity, czy podrażnienia. Wypryski szybciej dzięki niemu się goją. Ładnie wyrównuje koloryt mojej cery przez ten efekt mocnego nawilżenia.
Krem sprawdzi się świetnie u wrażliwców, mi nie zrobił zupełnie żadnej krzywdy, nic nie uczula i nie podrażnia.
Polecam ten krem, bo jest w świetnej cenie, a jest świetny. Jestem pewna, że wrócę po następne opakowanie!
Zalety:
- szklane opakowanie,
- piękny orzeźwiający i cytrusowy zapach,
- lekka, żelowa konsystencja,
- szybko się wchłania,
- dobrze współgra z makijażem,
- świetnie nawilża
- cena,
- dostępność.