Podkłady

L'Oreal Paris Infaillible 32h Matte Cover Foundation 4% Niacinamide Długotrwały podkład matujący (nowa wersja)

E-Glamour.pl
Maybelline Loreal Podkład Infallible 24H Matte Cover nr 175 Sand 30ml SO_112179

• 11 lutego 2025 o 22:55
    Podkład L'Oreal Paris
    Używam tego podkładu już od ponad pół roku, póki co nie znalazłam lepszego. Posiada matowe wykończenie, ale jednocześnie nie pozostawia skóry suchej. Jest wzbogacony o 4% niacynamidu co powoduje, że skóra wygląda bardzo dobrze a dodatkowo jest odżywiona i pielęgnowana Świetne jest to, że posiada spf 25. Więc jeśli zapomnimy nałożyć przed krem z spf mamy ochronę w postaci tego podkładu.
    Zalety:
    • Matowe wykończenie
    • spf 25
    • 4% niacynamid
    • świetny wygląd na skórze
    Wady:
    • jedyna wada to chyba tylko cena, chociaż uważam, że też nie jest bardzo wygórowana
  • 5 sierpnia 2024 o 14:09
    Idealny dla cer mieszanych, które ujarzmia Niacynamid
    W końcu trafiłam na podkład, który ma kremową konsystencję i przypomina mi mój ulubiony, drogi podkład IT Cosmetics - Your skin but better. Mam cerę mieszaną, która z większością podkładów się nie lubi. Podkłady zwykle ważyły się na mojej skórze, ścierały z policzków i przetłuszczały na czole. Ten podkład zakupiłam, czytając jedynie pozytywne opinie w internecie. Nawet nie wybrałam się do drogerii żeby go sprawdzić na żywo. Kupiłam go w ciemno. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po roku testowania różnych polecanych wszędzie podkładów, w tym 2 innych z firmy L'Oreal (Infallible 32 hours oraz True Match) znalazłam ten odpowiedni. Podkład daje matowe wykończenie i zastyga, mimo wszystko cudownie blenduje się na nim produkty na mokro. Niewielka ilość pudru wystarczy, aby go utrwalić na wiele godzin. Poddałam go także testowi ekstremalnemu - nałożyłam go na krem i bez pudrowania wybrałam się na siłownię. Jakie było moje zdziwienie kiedy podkład wytrzymał na twarzy mimo kropli potu spływających po twarzy. Podkład wytarł się jedynie przy brwiach, które ocierałam. Niacynamid działa na mnie przewspaniale, więc jeśli Tobie sprawdzają się również kremy z tym składnikiem, sprawdź ten podkład. Może i Tobie się sprawdzi :) Podkład ma mocne krycie, które sprawdzi się przy trądziku czy przebarwieniach potrądzikowych. Na plus jest też opakowanie - będzie można je przeciąć i wykorzystać w całości. W przypadku innych podkładów z tej firmy, zamkniętych w szklanej butelce, sporo podkładu pozostaje na ściance i nie da się go zebrać, nawet po odkręceniu butelki. Pozostaje mi jedynie znalezienie swojego odcienia i to będzie mój nowy ulubieniec.
    Zalety:
    • trwały na cerze mieszanej,
    • nie waży się,
    • ładne pachnie,
    • dobrze kryje
    Wady:
    • cena w drogeriach stacjonarnych
  • 21 kwietnia 2023 o 8:29
    zaskakująco dobry, matowy, kryjący podkład
    kupiłam ten podkład w Rossmannie, bo potrzebowałam kryjącego, matowego podkładu. fakt faktem, że przepłaciłam srogo, bo zakupiłam go bez promocji, a w internecie jest on za połowę ceny, ale w ogólnym rozrachunku nie żałuję. podkład mam w odcieniu najjaśniejszym — numer 025. wchodzi on w różowe podtony, ale i tak uważam go za dość neutralny w swoim kolorze. konsystencja jest dość lejąca, pigmentację ma wysoką, więc można uzyskać tak naprawdę każdy stopień krycia — od lekkiego po mocny. przeważnie nakładam go zwilżoną gąbeczką i w ten sposób rozkłada się pięknie na twarzy — wystarczy parę machnięć i wszystko leży na buzi jak trzeba. cera po nałożeniu jest po prostu śliczna — koloryt skóry wyrównany, niedoskonałości zakryte. jego matowość oceniłabym jako "współczesny mat", bo nie jest to sucha skorupa, powiedziałabym nawet, że widzę pewną satynowość w nim, pomimo zastygania na twarzy. ponadto widzę wygładzenie na buzi, gdy go nałożę, a przy tym nie jest ciężki, jest naprawdę komfortowy w noszeniu, nie wchodzi w zmarszczki, a także sprawdza się w okolicy pod oczami, nie wysusza jej. w ciągu dnia dobrze wygląda — przypudrowany trzyma się tyle, ile nosimy makijaż, nie zauważyłam, aby się ciastkował. sebum wybija mi się po paru h, ale wystarczy odcisnąć je chusteczką i wszystko z powrotem wygląda elegancko. polecam z czystym sumieniem.
    Zalety:
    • opakowanie — miękka tubka,
    • ładne odcienie, zwłaszcza jasne,
    • powiedziałabym, że daje "satynowy, współczesny mat", z pewnością nie jest to sucha skorupa,
    • świetne krycie,
    • sprawdza się również nałożony pod oczy — nie podkreśla zmarszczek, nie wchodzi jakoś znacząco w nie,
    • długotrwały,
    • wydajny — naprawdę niewiele go potrzeba, aby nałożyć na twarz ze względu na wysoką pigmentację,
    • od rana do wieczora wygląda pięknie,
    • pomimo krycia nie wygląda ciężko na twarzy,
    • wygładza cerę, nie zapycha,
    • zastyga na twarzy,
    • świetnie blenduje się gąbeczką