Kremy uniwersalne

Bielenda B12 Beauty Vitamin, Witaminowy dwufazowy krem + serum 2w1

• 29 marca 2025 o 22:09
    Jako serum owszem, jako krem nie
    Nie wiem co mnie podkusiło, po prostu poleciałam na wygląd, a kompletnie tego nie przemyślałam. Mamy tu przezroczystą tubkę, a w środku białe spiralki kremu zatopione w przezroczystym żelu o zabarwieniu różowym. Fizycznie połączenie tych dwóch form działa bardzo sporadycznie. Zazwyczaj jednak nie spotykają się one, więc mamy tu bardzo lekkie żelowe serum o działaniu wygładzającym. I nawet zdarzyło mi się bezpośrednio na to kłaść makijaż i było ok, ale kiedy podkusiło mnie użyć tego samodzielnie na noc to ściągnięcie było niemal bolesne. Ale wchłania się błyskawicznie, a może bardziej odpowiednie było by stwierdzenie, że wysycha błyskawicznie. Cera jest niemal zmatowiona, ale w dotyku trzeba przyznać niezwykle miękka i gładka. Gdy mam to szczęście napotkać odrobinę kremu przy wyciskaniu jest dużo lepiej. A tak jest to kolejne serum w mojej kolekcji, chyba najbardziej podstawowe. Dobrze, że dałam za nie kilka złotych, bo to porażka. Ale pretensje mogę mieć tylko do siebie. Zapach niemal niewyczuwalny, ale kosmetyczny, nawet mi się podoba. Tubka jest miękka, zatyczka odkręcana.
    Zalety:
    • Wygładza
    • Może być niezłym serum na dzień
    • Delikatny przyjemny zapach
    Wady:
    • Wysycha zostawiając skórę z wrażeniem ściągnięcia
  • 16 marca 2025 o 20:18
    Coś nie pykło
    Kupiłam ten krem-serum z ciekawości: małe opakowanie, ciekawa konsystencja widoczna gołym okiem niczym lody włoskie, idealna na krótkie wyjazdy bez zabierania 2 rzeczy ze sobą. Pierwsze 2 użycia to samo serum (tak się wycisnęło z pojemnika), kolejne z kremem... ale trudno nazwać to kremem, bo to właściwie serum w żelu z niewielką domieszką kremu. Dla mojej dojrzałej cery to kompletnie nie wystarcza, musiałam sięgnąć po dodatkowy krem inaczej skóra była napięta. Gdyby nazwa brzmiała: serum - uznałabym, że jest to dobre serum nawilżające (i jak na serum żelowe nie klei się po wyschnięciu), ale pomysł serum z kremem to dla mnie po prostu ściema.
  • 31 marca 2024 o 12:00
    Fajny pomysł, ale coś jednak poszło nie tak
    Oczywiście skusiła mnie ta nowość i bardzo ciekawe połączenie w postaci dwóch spiralek kosmetyku, które łączą się dopiero podczas wyciskania kosmetyku. Niestety, wydaje mi się, że coś tu nie zadziałało, bo serum jest dużo więcej niż kremu, a co za tym idzie – nawet dla mojej skóry normalnej (z czasowymi skłonnościami do przesuszeń) nie jest to kosmetyk mocno nawilżający, a co dopiero dla skóry bardzo suchej. Ale też dlatego jest to kosmetyk bardzo wydajny – już niewielka ilość kremu pozwala na nakremowanie całej twarzy. Krem początkowo jest nieco klejący, ale już po chwili ładnie się wchłania, pozostawiając skórę zdrowo błyszczącą. Podsumowując, plus za pomysł, ale działanie niestety nie zachwyca, choć też nie do końca mogę go negować.