Maseczki klasyczne

AA Keep Yuzing

• 9 lutego 2025 o 12:20
    Okropny dusiciel
    Używa od:próbka
    Ta maseczka jest straszna. Kupiłam ją na wyjazd, lubię mieć pod ręką maseczkę, która szybko nawilży skórę i doda jej świeżości. Niestety ta maska skręciła w niezrozumiałym dla mnie kierunku. Począwszy od ilości opakowaniu, jest jej naprawdę ciupinka. Zwykle maseczki w takich opakowaniach starczają na kilka użyć, tu zdecydowanie na jedno. Maska ma konsystencję niby kremową, ale na twarzy tworzy klajster. Dosłownie czuję jak moja skóra dusi się pod tą maską, jakby nałożyć folię. Po 8 minutach zmycie jej graniczy z cudem, trzeba posiłkować się żelem, bo bardzo ciężko zmyć ten film. Dosłownie jak wosk do depilacji :/ Efekty? Dla mnie żadne. Ewentualnie jak gorzej ją domyjemy zostawi na twarzy film. Jednak raczej zmyłabym ją porządnie, bo ryzyko zapychania jest duże. Niestety, ale wtopa.
  • 31 grudnia 2024 o 10:42
    Ok, ale bez rewelacji
    Maseczka AA, żółta keep yuzing ekspresowa maska, działa naprawdę ekspresowo, ale bez żadnych rewelacyjnych i zaskakujących działań i dłuższych odczuć po skorzystaniu z tej maseczki. Pięknie rozświetla i odżywia, ale niestety na dość krótką chwilę. Maseczka AA fajnie się rozprowadza, szybko wchłania, szybko działa, wystarczy pozostawić ją na skórze przez około max 10 minut. Wizualnie prezentuje się zachęcająco, przyciągająco ciepło. Zapach jest delikatnie cytrusowy i ładny. Produkt jest ok, ale bez większej rewelacji w działaniu.
    ALM007
    16 maja 2024 o 8:33
    Dobra ekspresowa maseczka przed wielkim wyjściem
    Używa od:próbka
    Wczoraj pierwszy raz użyłam ekspresowej maseczki żółtej z serii AA Keep YouZing. To dobry produkt dzięki swojej szybkości działania i dobrym efektom dotyczącym natychmiastowego odświeżenia skóry przed wyjściem. Maseczka ma kremową, lekko żelową konsystencję, która bardzo łatwo się rozprowadza na skórze. Aplikacja jest prosta i przyjemna – wystarczy nałożyć cienką warstwę na oczyszczoną skórę twarzy i pozostawić na kilka minut. Po tym czasie maseczkę zmywamy wody, usuwamy za pomocą wacika albo zostawiamy na skórze - ja zostawiłam na skórze i wklepałam resztę. Produkt szybko się wchłania, a jego działanie jest odczuwalne niemal natychmiast. Maseczka ma delikatny, cytrusowy zapach, który jest przyjemny i orzeźwiający. To dodaje energii i sprawia, że aplikacja staje się jeszcze bardziej relaksująca. Składniki aktywne w maseczce: - Witamina C: Znana ze swoich właściwości rozjaśniających i antyoksydacyjnych. Witamina C pomaga w walce z przebarwieniami, dodaje skórze blasku i chroni ją przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Po użyciu maseczki poprawia się koloryt skóry, staje się ona bardziej promienna i świeża. Nawet przy nakładaniu maseczki czułam delikatnie pieczenie - uznając że to właśnie napakowane składniki Wit. C:) - Kwas hialuronowy: Intensywnie nawilża skórę, wiążąc wodę w naskórku. Dzięki niemu skóra jest miękka, gładka i elastyczna. Nawilżenie jest odczuwalne natychmiast po zastosowaniu maseczki i utrzymuje się przez cały dzień. - Ekstrakt z cytryny: Działa odświeżająco i tonizująco. Ekstrakt z cytryny pomaga w zwężaniu porów i redukcji nadmiaru sebum, co sprawia, że skóra wygląda zdrowo. Dodatkowo, ekstrakt ten wzmacnia działanie rozjaśniające witaminy C. - Pantenol: Znany również jako prowitamina B5, ma właściwości łagodzące i regenerujące. Pantenol pomaga w redukcji zaczerwienień i podrażnień, co jest szczególnie ważne dla osób z wrażliwą skórą. Skóra po użyciu maseczki jest uspokojona i bardziej komfortowa. To zatem dobre combo na czas przed wyjściem lub po prostu na odświeżenie skóry. Ja wolę formułę maseczek w płachcie, ale ad hoc, na wyjścia sprawa się ta. Producent zaleca trzymanie jej w lodówce, co też zrobiłam. Wtedy przy nakładaniu maseczka może delikatnie redukować obrzęki na twarzy.
    Zalety:
    • Szybkie działanie: Maseczka działa ekspresowo, już po kilku minutach skóra jest widocznie odświeżona, promienna i wygładzona. Idealna, gdy potrzebujesz szybkiego efektu przed wyjściem.
    • Nawilżenie, odżywienie i wyciszenie skóry: Produkt doskonale nawilża skórę, dzięki czemu staje się ona miękka i gładka. Składniki odżywcze, takie jak witaminy i ekstrakty roślinne, zapewniają skórze zdrowy wygląd. A Panthenol jej wyciszenie.
    • Wygodna aplikacja: Łatwa w użyciu. Idealna do szybkiego zabiegu pielęgnacyjnego, nawet w trakcie intensywnego dnia.
    • Przyjemny zapach: Cytrusowy aromat dodaje energii i sprawia, że aplikacja maseczki jest prawdziwą przyjemnością.
    • Przystępna cena: Produkt dostępny jest w atrakcyjnej cenie, co sprawia, że można go regularnie stosować bez obciążania budżetu.
    Wady:
    • Tylko natychmiastowe efekty: Maseczka daje natychmiastowy efekt odświeżenia, ale nie zastąpi głębszych zabiegów pielęgnacyjnych. Idealna jako szybki ratunek, ale nie jako zamiennik intensywnych masek pielęgnacyjnych. To typowa maseczka „bankietowa”.