Pomadki i szminki

Avon Luxe, Silken Lip Perfector Szminka do ust o luksusowej formule

Nasi użytkownicy zostawili 96 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 lutego 2025 o 16:06
    Średniawka
    Szminka skusiła mnie bardzo eleganckim opakowaniem, spodziewałam się więc także jakości prima sort, a otrzymałam naprawdę bardzo przeciętny kosmetyk za cenę którego mogłabym kupić 5 innych podobnej jakości. Szminka fajnie się nakłada, jest miękka, ładnie pokrywa usta, ale jej trwałość jest naprawdę poniżej przeciętnej :( Szybko znika z ust nawet bez jedzenia i picia. Ale może przez to że tak szybko się ściera, to faktycznie nie wysusza ust ;) Tak czy siak, drugi raz się nie skuszę.
  • 30 września 2023 o 19:13
    ZDECYDOWANIE MOJ TYP!
    Jeśli chodzi o samą markę - nie należę do grona wiernych fanek. W mojej ocenie produkty AVON to praktycznie sama chemia. Zresztą trudno o kosmetyk, który gwarantowałby jednocześnie 100% jakości, a zarazem naturalny skład. Mimo wszystko - okazjonalnie - udaje się wyszukać całkiem przyzwoite propozycje, choć częściej wśród preparatów do makijażu niż wśród kosmetyków. Szminka Avon Luxe Silken Lip Perfector w odcieniu Natural Tint w sumie bardziej przypomina mi pomadkę niż szminkę. Nie zmienia to faktu, że na stałe zagościła w mojej kosmetyczce. ZALETY: + WŁAŚCIWOŚCI PIELĘGNACYJNE: doskonale nawilża i zmiękcza usta; używam jej bez względu na porę roku i nie mam powodów do narzekań, + DOSTĘPNOŚĆ: praktycznie w każdym katalogu, + TRWAŁOŚĆ: Max Factor Lipfinity to nie jest, ale całkiem przyzwoicie utrzymuje się na ustach, + CENA: często w promocji. WADY: - WYBÓR ODCIENI: mocno ograniczony; postawiłam na odcień naturalny, ponieważ żaden z pozostałych kolorów mi nie odpowiadał, - OPAKOWANIE: linia AVON Luxe charakteryzuje się złotą barwą - jak dla mnie zbyt ostentacyjną. PODSUMOWUJĄC: Mam już za sobą trzecie opakowanie tej szminki i jak dotąd mi się nie znudziła. Świetnie sprawdza się zarówno latem, jak i zimą. Można spokojnie używać w charakterze balsamu pielęgnacyjnego. Szczerze polecam!
    Zalety:
    • WŁAŚCIWOŚCI PIELĘGNACYJNE+++DOSTĘPNOŚĆ+++TRWAŁOŚĆ+++CENA
    Wady:
    • WYBÓR ODCIENI---OPAKOWANIE
  • 20 czerwca 2023 o 14:01
    Dobra
    Szminka kusi pięknym , eleganckim opakowaniem. Kolory są stonowane, mam dwa, jeden delikatnie beżowo-różowy, drugi wpada w czerwień, ale powiedziałabym, że odcienie są półtransparentne i to mi pasuje. Szminka jest niesamowicie kremowa, nawilża i natychmiast wygładza usta.
  • 9 czerwca 2023 o 9:50
    High Style Coral
    Mam tą szminkę w kolorze High Style Coral. Szminka ma bardzo ładne złote opakowanie. Nakłada się ją na usta przyjemnie, jest miękka. Dobrze rozprowadza się ją po ustach, nie robi plam. Ma raczej pół-transparentne krycie, delikatny kolor i efekt. Nie wysusza ust, nie podkreśla suchych skórek. Niestety nie jest trwała, szybko zmywa się z ust. Zmywa się nawet bez picia czy jedzenia. Cena tej szminki jest dość wysoka jak na taki średni efekt koloru. Kolor jest delikatny, może delikatnie koralowy.
    • ładny kolor
    • nie wysusza i nie podkreśla skórek
    Wady:
    • trwałość
    • mało kryjąca
  • 23 kwietnia 2023 o 8:45
    Wypełnia, nie wysusza
    Pomadka ma kremową konsystencję. Bardzo łatwo ją nałożyć, dobrze wtapia się w usta, wspaniale je wypełnia, czyni je miękkimi, pełniejszymi, wyglądają na zadbane. Moje suche usta wyglądają wspaniale. Rzadko udaje mi się uzyskać tak ładny efekt. Większość pomadek po godzinie ścina mi usta w zeschnięte łuczki. Ta pomadka to całkowite przeciwieństwo matowych, kryjących, farbkowatych szminek. Jest niczym balsam. Kolor jest delikatny, wtopiony w usta. Wybór koloru to, oczywiście, kwestia gustu. Ja mam Pink Satin - naturalny, perlisty róż, dla mnie idealny. Szminka jest balsamiczna, kremowa, niefarbkowa, więc krycie i trwałość niska.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • dobry wybór przy suchej skórze ust
    • ładnie się wtapia, bardzo naturalny wygląd