Kremy BB, CC i DD

Bioderma Sensibio AR BB cream SPF 30 Krem BB maskujący zaczerwiernienia dla skóry wrażliwej i naczynkowej

Bioderma Sensibio AR Krem BB SPF 30 Odcień jasny 40 ml
Bioderma Sensibio AR BB Cream

Nasi użytkownicy zostawili 35 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 lutego 2025 o 0:51
    świetny wybór dla osób z wrażliwą, suchą lub naczynkową skórą!
    Moja skóra jest bardzo wrażliwa, często się czerwieni i łatwo reaguje na zmiany temperatury oraz stres, więc szukałam produktu, który pomoże mi zniwelować te problemy. Zaczynając od samego opakowania, krem jest wygodny w użyciu – tubka jest solidna i praktyczna, łatwo wydobyć odpowiednią ilość produktu. Krem ma dość lekką konsystencję, która łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu, co jest dla mnie istotne, ponieważ moja skóra potrafi się szybko przetłuszczać. Jednym z największych atutów tego kremu jest jego zdolność do redukcji zaczerwienień. Zauważyłam, że BB Cream Bioderma bardzo dobrze radzi sobie z wyrównywaniem kolorytu skóry, a naczynka na policzkach są mniej widoczne. Krem rzeczywiście działa na moją cerę łagodząco i widocznie poprawia jej wygląd. Efekt jest subtelny, ale zauważalny, dzięki czemu nie mam wrażenia, że moje zaczerwienienia są tylko maskowane, ale faktycznie zredukowane. ---------Ochrona przeciwsłoneczna: Dla osób, które tak jak ja mają skórę wrażliwą na słońce, SPF 30 to ogromny plus. Krem nie tylko ukrywa zaczerwienienia, ale również chroni przed szkodliwym promieniowaniem, co jest bardzo ważne w codziennej pielęgnacji. Zauważyłam, że nie zapycha mi porów, a zarazem daje mojej skórze odpowiednią ochronę przed słońcem. To dla mnie kluczowy aspekt, ponieważ zapobieganie uszkodzeniom skóry przez promienie UV jest kluczowe, aby uniknąć dalszych problemów z cerą. -----------Cera po aplikacji: Po nałożeniu kremu skóra wygląda na wygładzoną i nawilżoną. W moim przypadku, kiedy borykam się z suchymi miejscami na twarzy, Sensibio AR BB Cream daje uczucie komfortu przez cały dzień. Warto podkreślić, że krem nie zatyka porów, co dla osób, które mają skórę wrażliwą lub skłonną do niedoskonałości, jest bardzo istotne. Produkt nie podkreśla suchych skórek, a raczej je niweluje. ------------Skóra tłusta lub skłonna do trądziku: Chociaż jestem bardzo zadowolona z efektów na mojej skórze, chciałabym zaznaczyć, że ten krem może być zbyt ciężki dla osób z cerą tłustą. Zawiera on silikony (takie jak dimethicone i cyclopentasiloxane), które mogą być odpowiednie dla osób z cerą suchą, ale mogą przyczynić się do zapychania porów u osób z tłustą cerą, co może prowadzić do powstawania niedoskonałości. Dla osób z tłustą cerą polecam przetestowanie próbki przed zakupem. Podsumowanie: Sensibio AR BB Cream SPF 30 od Bioderma to produkt, który polecam szczególnie osobom z wrażliwą, skłonną do zaczerwienień cerą, szukającym czegoś, co zniweluje widoczność naczynkowych zmian na twarzy, jednocześnie oferując ochronę przed promieniowaniem UV. Krem działa na moją skórę łagodząco i wyrównuje jej koloryt, co czyni go idealnym wyborem na co dzień, jeśli nie chcesz obciążać skóry ciężkim podkładem, ale potrzebujesz jakiejś formy kamuflażu na drobne niedoskonałości. Jeśli masz skórę suchą lub wrażliwą, BB Cream Bioderma z pewnością będzie dla Ciebie świetnym rozwiązaniem. Zdecydowanie polecam! Sensibio AR BB Cream SPF 30 to świetny wybór dla osób z wrażliwą, suchą lub naczynkową skórą. Oferuje ochronę przed słońcem, działa kojąco i zmniejsza zaczerwienienia. Jednak osoby z tłustą skórą lub skłonnością do trądziku powinny być ostrożne, ponieważ zawarte silikony mogą powodować zapychanie porów.
  • 20 lutego 2024 o 11:55
    bb
    Używam tego produktu od kilku lat, jest super. Delikatnie wyrównuje koloryt, ujednolica buzię. Nie wysusza, nie ma efektu suchych skórek na twarzy, jak dla mnie świetny produkt, zużyłam już kila opakowań ibędę używać dalej.
  • 1 listopada 2023 o 19:11
    BB lekki i skuteczny
    Wspaniały krem BB, nadaje skórze zdrowy wygląd. Jest lekki, nawilża i pielęgnuje. Mam problem z zaczerwienieniem, a ten krem pomaga je maskować. Zużyłam pierwsze opakowanie, na pewno kupię następne.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja, delikatnie maskuje zaczerwienienia
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 grudnia 2022 o 9:22
    Dla mnie rewelacja
    Ten krem BB jest dla mnie super, zastąpiłam nim używanie podkładów, praktycznie nie używam chyba że na jakieś ważne okoliczności, krem kryje wystarczająco, maskuje zaczerwienienie i przebarwienia, daje rade innymi słowy, co do koloru, dla mnie super, nie za jasny nie za ciemny, ale fakt że nadaje się chyba bardziej dla cery mało bladej ???? polecam i uwielbiam, używam od dawna i nie zamierzam przestać ????
    Zalety:
    • Krycie, konsystencja
  • 20 listopada 2022 o 13:37
    Przechwycony przypadkiem, ale zużyty do cna
    Dostałam go od mojej mamy, która ma cerę naczynkową i wrażliwą, ale miała za dużo podkładów, żeby je zużyć, z uwagi na to, że nie robi makijażu codziennie. Sama bym pewnie tego gagatka nie wybrała, bo moja skóra jest raczej mieszana w kierunku tłustej. Nie zużywałam tego kremu BB jednak z wielkim bólem, choć trzeba przyznać, że kolorystyka raczej dla opalonych, co wyglądało na mnie nieźle pod warunkiem stosowania samoopalacza. Sam produkt pod koniec nieco się rozwarstwiał i wbrew pozorom nie był jakiś nawilżający, wręcz trzeba było z nim dłużej popracować, żeby go równomiernie, bez smug rozprowadzić i oczywiście zawsze mieszałam go z jakimś jaśniejszym podkładem matującym. Mimo wszystko względnie szybko się wyświecały, choć krycie było nawet na plus, jak na krem BB. Raczej nie kupię ponownie i chyba nie jest wart swojej ceny, ale naprawdę dla wprawnych w makijażu pań, da się z niego coś wycisnąć. Z całą pewnością trzeba stwierdzić, że jest wydajny, bo i pojemność ma większą niż standardowe podkłady.