Serum do twarzy

Laboratorium Kosmetyczne AVA Pore Solutions, Aktywne serum na dzień zwężające pory

Ava Pore Solution Serum Na Dzień Zwężające Pory 50 ml
Ava Pore Solutions

• 7 listopada 2024 o 15:13
    Nie spełnia swojego głównego zadania, ale można je polubić
    Rozszerzone pory są problemem, z którym zmagam się od dawna. Przeglądając oferty drogerii internetowych natrafiłam na aktywne serum zwężające pory marki Ava Laboratorium. Postanowiłam przetestować jego działanie na własnej skórze. Kosmetyk zamknięty jest w plastikowym pojemniku z pompką - umożliwia to higieniczne użytkowanie. Pompka nie zacina się, ale czasem „pluje” zawartością. Produkt ma lekką, żelową konsystencję i delikatny, przyjemny zapach. Opakowanie posiada prostą, estetyczną szatę graficzną. Pojemnik jest wąski i dosyć wysoki, w związku z czym nie grzeszy stabilnością - lubi się przewracać. Przy pierwszym zastosowaniu, serum zachwyciło mnie błyskawicznym wchłanianiem. Kosmetyk ma bardzo przyjemną formułę - nie jest tłusty, nie pozostawia na skórze nieprzyjemnej warstwy. Jestem posiadaczką cery mieszanej, więc bardzo doceniam takie właściwości. Serum używałam każdego ranka. Często stosowałam je samodzielnie, czasami dokładałam cieniutką warstwę kremu. Kosmetyk świetnie nadaje się pod makijaż, nie powoduje żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. Nie podrażnia mojej wrażliwej skóry, nie zapycha porów. Serum praktycznie nie matowi twarzy, wręcz przeciwnie - pozostawia efekt zdrowego, subtelnego „glow”. Skóra od razu staje się przyjemnie wygładzona, lekko nawilżona i promienna. Poprawia się również napięcie i elastyczność naskórka. Trzeba przyznać, że jakieś niewielkie działanie anti – age występuje. Jeśli chodzi o właściwości blurujące, to nie dostrzegłam tu zachwycających efektów. Na mojej twarzy pojawiają się różnego typu niedoskonałości – drobne krostki, przebarwienia, zmarszczki mimiczne, a ostatnio również rozszerzone naczynka. Nie zauważyłam, by zostały one w jakiś widoczny sposób zatuszowane. Pojawia się lekki efekt świetlistej powłoczki, ale niedoskonałości są nadal widoczne (szczególnie zaczerwienienia). Moje doświadczenia z kosmetykami opartymi na technologii Blur są jednak niewielkie, więc może coś przeoczyłam. Najważniejsza sprawa – rozszerzone pory. Cóż, i tutaj nie zauważyłam pozytywnych rezultatów. Mam wrażenie, że nic w tej kwestii się nie zmieniło. Pory jakie były, takie są. Podsumowując, serum posiada jedną, sporą wadę - nie spełnia głównych obietnic producenta (przynajmniej na mojej skórze). Nie potraktowałabym go jednak jako kosmetyku słabej jakości. Produkt ma lekką konsystencję, bardzo dobrze się wchłania, nie obciąża i nie potęguje przetłuszczania się skóry. Świetnie sprawdza się jako baza pod makijaż. Subtelnie rozpromienia naskórek i daje efekt świeżej, gładkiej oraz wypoczętej buzi. Poprawia napięcie i elastyczność. Jeśli ktoś szuka takich cech w kosmetykach – to serum marki Ava, stworzone jest właśnie dla Niego! :) Ja jego działanie polubiłam, więc nie mogę wykluczyć ponownego zakupu.
    Zalety:
    • szybkie wchłanianie
    • nie pozostawia tłustej warstwy
    • lekka, przyjemna konsystencja
    • wygładza i zmiękcza skórę
    • sprawia, że skóra staje się promienna i wygląda na wypoczętą
    • poprawia jędrność i elastyczność
    • delikatny, świeży zapach
    • bardzo wydajne
    Wady:
    • nie zwęża porów (to jego główne zadanie)
    • słaby efekt blurujący
    • niestabilny pojemnik - często się przewraca
    • nie da się wydobyć resztek kosmetyku (zużyć go do końca)
    goha80
    16 października 2020 o 20:06
    Ciekawe i warte wypróbowania!
    Serum jest trzecim produktem z serii Ava Pore Sulution jaki postanowiłam wypróbować. Zachęcił mnie do tego krem na noc którego zużywam już drugie opakowanie! Serum już tak nie zachwyca samo w sobie jak krem na noc ale dopełnia i uzupełnia moją pielęgnację. Serum jak to serum wypada zaaplikować pod krem, ale zdarza mi się stosować je solo, jako bazę pod makijaż zwłaszcza gdy stosuję krem BB. Moja cera po stosowaniu Ava Pore Solution jest w lepszej formie niż przedtem. Pory są naprawdę mniej widoczne i zdyscyplinowane. Na samo użytkowanie trochę położył się cieniem fakt że od pierwszego użycia psuje i zacina mi się pompka z buteleczki. Trafił mi się felerny egzemplarz...Serum jest półprzezroczyste jaki żelokrem. Potrzebuję go tak z 1,5 pompki żeby pokryć twarz. Produkt wchłania się do zera i pozostawia cerę matową i wygładzoną. Może brakuje mi ciut nawilżenia i odżywienia? Ale nie można mieć wszystkiego. Dobrze współpracuje z innymi produktami nakładanymi przez mnie na twarz. Podkład trzyma się długo. Polecam!!!
    zuza_a
    8 marca 2020 o 10:46
    Cos jest nie tak...
    Zachęcona opiniami kupiłam serum jednak cos jest nie tak. Po użyciu wszystko super i pięknie. Zwężone pory, gładka skóra i wszystko co obiecuje producent. Ale po całym dniu zostają mi czerwone plamy nie wiem dlaczego. Wyglada jakbym miała jakaś okropna wysypkę. Za pierwszym razem myślałam ze poprostu tak zareagowałam na nowy produkt ale z każdym kolejnym użyciem kończyło się tak samo. Szkoda bo produkt fajny ale nie chce się męczyć z tym co potem mi zostaje na twarzy :(
    Zalety:
    • To co obiecuje producent
    Wady:
    • Po pewnym czasie wyglądam jakbym miała jakaś straszna wysypkę (czerwone plany na całej twarzy)
  • 3 maja 2019 o 19:22
    Świetny dla cery tłustej
    Bardzo dobry produkt, używam go codziennie jako bazę pod makijaż. Krem ma konsystencję żelową. Dobrze nawilża skórę. Szybko się wchłania. Produkt ma delikatny, kwiatowy zapach.Pozostawia satynową powłokę, która umożliwia ładne rozłożenie podkładu na skórze. Zdecydowałam się na krem ze względu na moje mocno rozszerzone pory. Używam produktu od ponad miesiąca i stwierdzam, że pory są widocznie zwężone. Skóra po nałożeniu kremu wydaje się być lepiej odżywiona, przebarwienia i niedoskonałości są mniej widoczne. Serum lekko matuje skórę. Opakowanie ma pompkę, która dość opornie działa ale mimo wszystko, taki sposób aplikacji jest dla mnie wygodniejszy.
    Zalety:
    • Satynowa powłoka
    • Zwęża pory
    • Matowi skórę
    • Dobry jako baza
    • Wygładza cerę
    • Zmniejszona widoczność niedoskonałości
    • Nawilża
    • Żelowa konsystencja
    • Opakowanie z pompką
    Wady:
    • Pompka opornie działa
    • Białe opakowanie powoduje, że nie wiemy ile produktu nam pozostało
  • 21 stycznia 2018 o 21:04
    Bardzo dobre serum
    Kupiłam to serum miesiąc temu, ale zakochałam się w nim od razu. Jest bardzo lekkie, idealnie się wchłania i nadaje jako baza pod makijaż. Cera staje się gładka i miła w dotyku. Serum faktycznie zwęża pory i zmniejsza lojotok. Dodatkowo nawilża i odżywia skórę. To mój hit.
    Zalety:
    • Opakowanie z pompka
    • Lekka konsystencja
    • Idealne pod makijaz
    • Nawilża i wygładza skórę
    • Zwęża pory
    Drogeria Jasmin