Kremy uniwersalne

Yves Rocher Riche Creme, Grand Soin Regenerant Przeciwzmarszczkowy krem intensywnie regenerujący

Yves Rocher Riche Creme Przeciwzmarszczkowy krem intensywnie regenerujący 75 ml

• 21 marca 2024 o 21:42
    sztosik
    Mam już pierwsze zmarszczki....głównie pod okiem, ale już i na linii wargowo nosowej pojawiają sie bruzdy - ten krem czyni cuda! dostałam go od siostry w prezencie.... i mówta co chceta - u mnie on działa! wiadomo, że nie wygumkuje mi zmarszczek, ale są zdecydowanie spłycone, wiotka skora wokół ust/brody znów nabrała dawnej jędrności. U mnie działa, po prostu.
    Zalety:
    • działa! nawilża, ujędrnia, splyca drobne zmarszczki
    Wady:
    • brak!
  • 27 stycznia 2024 o 20:17
    Mam mieszane uczucia
    Na początku zaznaczę, że jestem w wieku, w którym przeważnie nie posiada się jeszcze zmarszczek na twarzy, więc destynacja tego kremu nie jest do końca skierowana we mnie. Na początku mojego użytkowania tego kosmetyku, byłam zachwycona, bo zmagam się z przebarwieniami trądzikowymi, a krem wyciszył moje stany zapalne na skórze i ładnie ją wygładził. Nadal mi się bardzo sprawdza, ale mam wrażenie, że wraz z czasem, efekt nieco osłabł. Nie zdecyduję się na ponowne kupno, ze względu na cenę. Uważam, że gdybym miała go ponownie kupić za te pieniądze, powinien być moim hitem i sprawdzać mi się na 100%. A tak nie jest, więc wolę poszukać innego kremu, który będzie mi się lepiej sprawdzał. Na plus jest też zapach, bo jest bardzo przyjemny. Krem ma też super konsystencję, uwielbiam go nakładać na twarz, po nim jest bardzo miękka i pachnąca.
    Zalety:
    • konsystencja kremu
    • wycisza stany zapalne na skórze
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • z czasem osłabione działanie kosmetyku
  • 12 stycznia 2022 o 14:26
    Polecam
    Kupuję ten krem mojej mamie już od ponad dwóch lat , to jeden z jej ulubionych kosmetyków. Nie działa cudów, nie prasuje zmarszczek, nie podnosi policzków ani opadniętych powiek ale cudownie nawilża bardzo suchą skórę mamy. Bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Skóra po jego użyciu jest gładka, miękka i nawilżona. Co za tym idzie wygląda dużo lepiej bez siateczki drobniutkich zmarszczek wokół ust i oczu, tak typowych dla suchej skóry. Krem jest dość drogi, nawet jak weźmiemy pod uwagę jego większą pojemność. Na szczęście firma Yves Rocher ma często bardzo korzystne promocje i wtedy uzupełniam zapasy mamy i moje. Mama stosuje go na zmianę z innymi kremami, zazwyczaj co słoiczek to zmiana kremu. Polecam dla wszystkich osób z suchą skórą.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża
    • Nie pozostawia tłustego filmu
    • Miękka i delikatna skóra
    Wady:
    • Cena jest dość wysoka ale na szczęście firma ma często bardzo korzystne promocje.
    2022t
    6 stycznia 2022 o 20:11
    kocham ten krem
    używam ten krem już kilka lat ,mam skórę dojrzałą ,mieszaną ,krem ma konsystencję masełka ,dobrze się rozprowadza i dobrze nawilża ,używam go na noc.,na jakiś czas go odstawiłam bo chciałam spróbować kuracji olejkami ale wrócił,używam go z przyjemnością
    Zalety:
    • nawilżenie,delikatność kremu
  • 26 grudnia 2020 o 18:57
    nie za tą cenę
    Zużyłam kilka opakowań tego kremu (zawsze w promocyjnej cenie), ale od jakiegoś czasu już go nie kupuję. To przyjemny, gęsty, treściwy krem dla dojrzałej skóry. Producent reklamuje go przede wszystkim ze względu na zawartość olejku z róży. Tymczasem w składzie mamy na pierwszym miejscu (oprócz wody) glicerynę, syntetyczny METHYLPROPANEDIOL i ETHYLHEXYL STEARATE (to nie są szkodliwe produkty, mają swoją rolę w kosmetykach, ale tak zaraz na początku listy kremu, który ma być olejkiem z róży?). Potem w składzie olej kokosowy (naturalny olej, ale komedogenny). Potem DIMETHICONE (silikon, uchodzi za bezpieczny, ale to silikon). Jest też w składzie przed różą tani olej słonecznikowy i olej makadamia. Jest też wiele innych dobrych olejków, ale znam inne wieloolejkowe kremy. W związku z tym składem pojawia się pytanie czy krem jest warty swojej ceny? Dla mnie nie. Od czasu kiedy zaczęłam sprawdzać skład kosmetyków nie kupuję już tego "różanego" kremu.
    Zalety:
    • krem gęsty, treściwy, nawilża
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • skład