Emulsje, esencje i boostery

Holika Holika Prime Youth, Black Snail Repair Essence Kremowa esencja do twarzy (stara wersja)

• 12 kwietnia 2022 o 16:27
    Ratuje
    Używam tej emulsji stosunkowo krótko ale już mogę wypowiedzieć się o niej pozytywnie. Emulsja została przeze mnie zakupiona z myślą o korzystaniu z niej jako serum pod krem i makijaż, bardziej na sezon letni niż na już. Kuliłam w promocji w wersji w tubce i nie zamierzałam jej otwierać tak szybko , niestety mimo własnej pewności siebie podrażniłam sobie skórę na twarzy kwasami :( Sytuacja ta miała miejsce kilka dni temu i mimo mojego doświadczenia niemiło mnie zaskoczyła. Twarz zaczęła mnie piec , mam też kilka czerwonych placków z wyraźnie podrażnioną skórą. Szukając ratunku wyczytałam, że produkty ze śluzem ślimaka dobrze regenerują skórę i leczą stany zapalne. Mam też arcynawilżający krem Iwostin i maść z witaminą A oraz supernawilżający olejek Nacomi, jednak ze względu na błyszczenie mogę używać ich na noc, w pracy staram się prezentować :) Tutaj ratunkiem jest dla mnie właśnie Emulsja Holika, Holika. Świetnie nawilża, naprawdę regeneruje i nie piecze :) Nigdy nie byłam wrażliwcem ale jednak teraz wiem co czują osoby reagujące na wszelkie chemie czy kwasy. Jak dla mnie super sprawa, na pewno polecam z czystym sumeniem,
    peszy
    26 listopada 2021 o 16:26
    Świetnie nawilża
    Kupiłam w bardzo niskiej cenie (40 zł) ze względu na kończącą się datę ważności. OPAKOWANIE Butelka jest mega elegancka, super wygląda w łazience. Mega plus za pompkę, która dozuje idealną ilość preparatu i ani razu mi się nie zacięła. Opakowanie jest czarne i pięknie wygląda, ale niestety nie widać przez to ile produktu nam jeszcze pozostało (nawet pod świetło). No coś za coś KONSYSTENCJA Esencja ma kolor biały. Jest to bardzo lekka, kremowa esencja, dokładnie tak jak opisuje producent. DZIAŁANIE I EFEKT Emulsja jest lekka i bardzo szybko się wchłania. Nie ściąga skóry, pozostawia na skórze lekki film ale jednocześnie skóra się nie świeci. Nie roluje się. Świetnie się "dogaduje" z każdym produktem. Bardzo dobrze mi się sprawdziła pod makijaż. Skóra cały dzień była nawilżona a podkład trzymał się o wiele lepiej. Nałożona na noc, potrafiła porządnie zregenerować suchą skórę. Efekt nawilżenia jest długi. Przy regularnym stosowaniu poprawia nawilżenie, wygładza i lekko napina skórę. WYDAJNOŚĆ Produkt jest mega wydajny. Butelka jest duża więc spokojnie można używać na twarz oraz ciało. Ja sobie nie żałowałam :) CENA to jedyny minus tego produktu. Jeśli kogoś stać to można kupować w ciemno.
    Ciapna
    6 maja 2018 o 14:58
    wspomaga pielęgnację
    Posiadam emulsję w mniejszym opakowaniu . Dostałam ją w prezencie razem z zestawem Black Snail Repair. Jest bardzo wydajna. Używałam jej co drugi dzień przez prawie pół roku. Myślę, że jeszcze kiedyś do niej wrócę, ponieważ dobrze przygotowuje skórę przed przejęciem kremu. Mało tego, czasem używam jej jako ostatni krok wieczornej pielęgnacji. Emulsja dobrze nawilża skórę i warto używać jej regularnie, aby zauważyć pożądane efekty. Razem z kremem z tej serii stanowi solidny zastrzyk nawilżenia. Polecam szczególnie dla posiadaczek wymagającej i kapryśnej skóry.
    Zalety:
    • dobre nawilżenie skóry
    • brak zapychania
    • wygodna, ładna butelka
    Wady:
    • wysoka cena pełnowyniarowego produktu