Kremy na dzień

Dermika Age & Spot Intelligence, Krem nawilżający przeciw zmarszczkom i przebarwien na dzień SPF 15

• 3 stycznia 2021 o 23:42
    Słaba seria
    Wiosną zeszłego roku pojawiły mi się przebarwienia na czole i skroniach. Długo szukałam, dużo czytałam, bo chciałam wybrać te idealne, a zarazem delikatne, bo wrażliwa i naczynkowa skóra lubi być kapryśna. Trafiło na Dermikę, dla lepszych rezultatów kupiłam od razu całą serię. I tutaj nie było odstępstw. Używałam codziennie, zrezygnowałam z maski na noc 3 razy w tygodniu, na rzecz kremu na noc i pielęgnacji naczynkowej na okres używania tej serii. Pod koniec roku skończyłam swoją “Metamorfozę cery z przebarwieniami” i wygląda to tak. Jedno, te najbardziej delikatne przebarwienie wyblakło. Te najciemniejsze lekko się rozjaśniło, ale nadal jest widoczne. I to byłabym w stanie zaakceptować, bo jednak coś tam działa, gdyby nie fakt, że w trakcie kuracji pojawiły się nowe plamki. A zaznaczę, że słońca unikam jak ognia, ze względu na naczynka. Drobne zmarszczki delikatnie spłycone. . Krem na dzień ma zaskakująco bogatą konsystencję jak na krem na dzień. Nie mogłam go swobodnie rozetrzeć po twarzy, żeby jej nie podrażniać, ale roztarty w dłoni wklepywał się bardzo dobrze. Szybko się wchłania. Nie klei i nie lepi się po aplikacji. Dobrze ujędrnia. Ładnie pachnie. SPF 15, no bardzo dobrze, że jest, ale jak na krem na przebarwienia powinien mieć większy filtr. Dla mnie za mało. Kurację musiałam wzbogacić kremem z filtrem 50 z tej samej serii. Pięknie się prezentuje, w szklanym słoiczku z eleganckim designem.
  • 14 grudnia 2020 o 18:37
    Duży plus za OCHRONA UVA + UVB + IR + HEV
    Duży plus za OCHRONĘ UVA + UVB + IR + HEV. Większość kremów do twarzy jeśli ma SPF podaje jego wysokość i tyle. Być może jest to tylko UVB. Natomiast tu mamy UVA i HEV - to ta ochrona, której potrzebujemy nawet siedząc w domu i biurze (jeśli mamy okna) i przed ekranem komputera. Nie wiem, czy sama bym go kupiła, bo nie mam przebarwień, ale dostałam w prezencie i zużyłam z przyjemnością. Dobrze się rozprowadza, dobrze nawilża. Można stosować z innymi kosmetykami i makijażem. Zapach delikatny. Szklany słoiczek.
    Zalety:
    • ochrona przeciwsłoneczna
    • nie kłóci się z innymi kosmetykami
    • nie podrażnia
    • nawilża
  • 13 lutego 2019 o 22:31
    Jest niezły
    Krem dostałam w prezencie, razem z mleczkiem do rąk i do ciała. Jest treściwy, gęsty ( ale nie jak maska), szybko się wchłania, moja cera jest wymagająca, jeśli produkt ma słaby zapychający skład, to od razu pojawiają się wypryski. Mam przebarwienia, wydają się jakby jaśniejsze. Cera wygładzona, makijaż spokojnie się trzyma. Jestem zadowolona, jednak cena odstrasza. Nie wiem czy go kupię ponownie. Filtr faktycznie za mały na sezon wiosenno letni, będę musiała i tak używać 50+ SPF.
    Zalety:
    • Dość wydajny
    • Fajna konkretna konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Wygładza
    • Delikatnie pachnie
    Wady:
    • CENA
    • Za słaby filtr przeciwsłoneczny
  • 5 sierpnia 2018 o 6:39
    Odpowiada mojej cerze
    Krem mieści się w pięknym szklanym słoiczku. Słoiczek ten jest dodatkowo zabezpieczony tekturowym pudełkiem. Szata graficzna opakowania (słoiczka oraz pudełka) jest bardzo udana. Raczej skromna, ale przyciągająca wzrok. Zawartość jest też jak najbardziej w porządku. Krem posiada dość gęstą konsystencję. Przy pierwszym użyciu wydawało mi się że za gęstą! Miałam też wrażenie, że bardzo trudno się wchłania i makijażu na takim kremie nie zrobię. Jednak na szczęście było to tylko pierwsze wrażenie. Okazało się, że trzeba odczekać chwilę, a krem się dokładnie wchłania, a makijaż trzyma się bardzo dobrze. Kosmetyk świetnie nawilża cerę i chroni przed słońcem. Choć uważam, że filtr powinien być wyższy niż 15, jeśli mówimy o poważnym zapobieganiu przebarwień. Zauważyłam, że krem delikatnie bieli skórę, jednak mi to nie przeszkadza. Dodam jeszcze, że krem mnie nie uczulił, nie podrażnił, nie spowodował niedoskonałości. Ma przyjemną kompozycję zapachową. Krem ten był dobrym towarzyszem słonecznych dni. Używam go wraz z kremem na noc z tej samej serii.
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • skuteczne nawilżanie
    • przywrócił komfort
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • przyjemnie pachnie
    Wady:
  • 15 czerwca 2018 o 9:26
    Nie dla mnie
    Skusiłam się na zakup tego kremu ze względu na zawartość witaminy c i działanie przeciw przebarwieniom (skończył mi się krem sesderma o podobnym działaniu i szukałam tańszej alternatywy :)) . Do plusów mogę zaliczyć: + ładne szklane opakowanie + przyjemny, kwiatowo-owocowy zapach + skóra po użyciu jest naprawdę gładka + nie roluje się pod makijażem +- mam mieszane odczucia, co do konsystencji kremu - jest dość gęsta, bogata, opornie się rozsmarowuje, ale nie jest ciężki i tłusty - Niestety jest to pierwszy krem na dzień z filtrem, który pozostawia biały film, jak kosmetyki do opalania. W kosmetyku na przebarwienia nie chodzi przecież o to żeby je zakryć białą maską :) dlatego ja go dyskwalifikuję - to jedno opakowanie jakoś zmęczę, ale na pewno więcej nie kupię. Cieszę się, że trafiłam na niego w promocji w Rossmanie za 52 zł. Dla mnie nie jest wart swojej ceny regularnej - 80 zł.