Tusze do rzęs

Estee Lauder Double Wear, Zero - Smudge Lengthening Mascara Tusz do rzęs

Estee Lauder Estée Lauder Double Wear wydłużający tusz do rzęs odcień Black 6 ml
Sephora
Estée Lauder - Double Wear - Długotrwały, Wydłużający Tusz Do Rzęs - 01 Black - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 76 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 lutego 2025 o 15:31
    Tym się nie pomalujesz
    Moje naturalne rzęsy należą do kategorii słabo widocznych, czyli krótkich, jasnych i dość rzadkich, więc ciągle poszukuje świętego Graala wśród dostępnych maskar. Czemu by tym razem nie spróbować czegoś z wyższej półki... więc skuszona ofertą pewnej drogiej sieciówki podjęłam decyzję, że będzie to masakra od marki Estée Lauder i z przykrością stwierdzam, że jest to moja największa zakupowa porażka ostatnich miesięcy. Tym się nie da malować, nie daje ona żadnego efektu: nie pogrubia, nie wydłuża, nie podkręca. Jedyny efekt, który jest widoczny to po prostu nieco ciemniejsze rzęsy, bo i owszem czarny pigment tuszu jest wyjatkowy, głęboka czerń i plusem jest to, że nie skleja rzęs. Ponad to producent obiecuje 15 godzinne utrzymanie się maskary bez osypywania i rozmazywania i tak się dzieje, ale tylko dlatego, że właśnie nie ma co sie osypywać, a tak poza tym wiele innych tańszych tuszy, które wręcz tworzą efekt sztucznych rzęsy nie ma problemu ze swoją wytrzymałością. Nie polecam, zwłaszcza, że za taką cenę można pozwolić sobie na kilka drogeryjnych maskar i to o wiele lepszej jakości, a ten produkt nadaje się tylko dla osób wyznających zasadę "no make up".
    Zalety:
    • Ładny czarny pigment
    Wady:
    • Nie daje żadnego efektu
    • Rzęsy wyglądają jak nie umalowane
    • Wysoka cena
    W perfumerii
    millane
    3 sierpnia 2024 o 13:15
    Rozczarowanie
    Tusz, który daje bardzo subtelny efekt na rzęsach. Wydłuża rzęsy i bardzo delikatnie je pogrubia. Nie podkręca i nie daje efektu uniesienia rzęs. Efekt bardzo delikatny, dzienny. Na moich rzęsach słabo widoczny. Na plus to, że dobrze rozdziela włoski i ich nie skleja, ale biorąc pod uwagę całkoształt żałuję zakupu.
    lenad0
    19 czerwca 2024 o 22:11
    Produkt nie warty swojej ceny
    Ten tusz to idealny przykład tego, że drogie nie oznacza dobre. Na całe szczęście ja ten produkt dostałam, ale przez to wiem, że nigdy nie wydam na niego swoich własnych pieniędzy. Za 130 złotych można kupić o niebo lepsze tusze i to w paru sztukach. Zawiodło mnie wiele rzeczy w tym tuszu: Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to fakt jak źle wykonana jest szczoteczka. Z jednej strony włoski były długie, zaś po drugiej stronie ledwo wystawały przez co zbierał się w nich tusz, który potem musiałam wycierać o opakowanie. Generalnie szczoteczka bardzo niedokładnie nakładała tusz, tworząc przy tym brzydkie plamy na rzęsach. Drugą rzeczą, która zwróciła moją uwagę to to jak bardzo tusz sypał się niedługo po wyschnięciu. Po nałożeniu niemal od razu stawał się sztywny, a następnie widziałam w lustrze ciemne plamy pod oczami oraz osypany tusz. Ogromnym minusem są też kawałki tuszu, które wpadały mi do oko powodując swędzenie i dyskomfort. Jedyną zaletą dla to fakt, że produkt ładnie wydłuża rzęsy, ale na rynku spokojnie znajdzie się mnóstwo alternatyw z lepszą jakością i przede wszystkim niższą ceną. Dla mnie jest to produkt po który sięgam w momencie, kiedy nie mam nic innego pod ręką.
    Zalety:
    • ładne wydłużenie rzęs
    Wady:
    • cena nieadekwatna do jakości
    • źle wykonana szczoteczka
    • tusz pozostawia plamy na rzęsach
    • sypie się, robi plamy pod oczami oraz wpada do oka
    • ciężko się zmywa
    olia14
    17 marca 2023 o 20:29
    Niestety jestem na nie
    Miałam duże oczekiwania wobec tuszu tak dobrej marki ale niestety mocno się zawiodłam. Tusz oprócz ładnego opakowania raczej nie ma za dużo do zaoferowania. Ma dosyć suchą formułę, ciężko się rozprowadza na rzęsach, robi grudni i lekko się osypuje w ciągu dnia. Niestety ale nie tego oczekuje od tuszu na ponad 100zł. Całe szczęście dostałam go w prezencie, więc rozczarowanie aż tak nie bolało. Jest zdecydowanie dużo dobrych i tanich tuszy. W tej cenie miałabym kilka drogeryjnych perełek. Może to i dobrze, że tusz mi nie przypadł, to chociaż portfel będzie bardziej ucieszony :)
    Zalety:
    • Piękne opakowanie
    Wady:
    • Suchy
    • Ciężki do rozprowadzenia
    • Wysoka cena
    • Osypuje się i robi grudki
  • 13 września 2022 o 8:38
    Trwały ale efekt średni
    Wypróbowałam już dziesiątki różnych tuszy. Efekt zawsze taki sam - po kilku godzinach wszystko odbite na powiekach. Mam tłuste powieki wiec dobranie trwałego kosmetyku to nie lada wyzwanie. Mascara od Estee Lauder sprostała wyzwaniu. Trzyma się na rzęsach cały dzień, nic się nie kruszy, nic nie odbija na powiekach. Minusem jest niestety to ze nie zauważyłam żadnego efektu wow. Mam proste, raczej krótkie rzęsy a po wytuszowaniu były trochę wyraźniejsze i nic poza tym. Myśle ze mimo wszystko do niego wrócę, ale na razie idę na poszukiwania czegoś co nie tylko będzie trwałe ale i podkręci moje rzęski:)
    Zalety:
    Wady:
    • skleja rzesy
    • nie daje żadnego wyraźnego efektu

Zobacz także inne Tusze do rzęs