WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Soraya Hialuronowy Mikrozastrzyk Duo Forte, Wygładzająca maseczka przeciwzmarszczkowa

• 3 stycznia 2025 o 22:48
    Napina, wygładza i nawilża bardzo zmęczoną skórę
    przeciwzmarszczkowa Podwójna saszetka (2x5ml) o minimalistycznej szacie graficznej już w nazwie obiecuje działanie przeciwzmarszczkowe i wygładzające z czym muszę się zgodzić. Zapach lekko perfumowany - nie drażni, nie wywołuje łzawienia. Konsystencja bogata, kosmetyk w kontakcie ze skórą daje się szybko rozprowadzić i wystarczy już niewielka ilość. Mam cerę mieszaną z niedoskonałościami i w okresie letnim nadprodukcją sebum w strefie T i bardzo suche policzki, która w obecnych zimowych miesiącach ma bardzo mocno widoczne suche skórki na całej twarzy, jest bardzo sucha i napięta, dodatkowo rozszerzone pory na nosie oraz poziome zmarszczki na czole i okazjonalnie występujące zaskórniki na brodzie i nosie. Początkowo użyłam ponad połowę jednej części opakowania nakładając stopniowo i bardzo szybko zauważyłam nadmiar, bo warstwa była zwyczajnie gruba i miałam wrażenie, iż moja skóra ją pije, a po 10 minutach zaczęłam odczuwać łzawienie i zamglenie oczu, dlatego musiałam ją zmyć i nałożyć serum oraz krem. Przy kolejnej aplikacji wykorzystałam pozostałą resztkę z tej części opakowania i już nie bałam się przylepić do pościeli w czasie szybkiego przeglądania internetu, ani nie pojawiło się zamglenie oczu. Nauczona doświadczeniem później stosowałam jedną porcję w saszetce na dwie aplikacje. Cera po zastosowaniu była bardzo delikatna i napięta, wyraźnie wygładzona, nie pojawiły się żadne stany zapalne ani zaskórniki, suche skórki nie były widoczne, a nałożony o poranku podkład oraz puder przez 10 godzin wyglądał bardzo świeżo i naturalnie, nic się nie łuszczyło i nie ścierało w tym czasie, dopiero później strefa T zaczęła się wyświecać.
    AnaSky
    7 sierpnia 2024 o 20:48
    Chętnie zobaczyłabym tę maseczkę w pełnowymiarowej wersji
    Maseczka w saszetkach znajduje się w dwupaku - 2 razy po 5 ml, starcza więc na 2 aplikacje. Zawartość jednej saszetki wystarcza na nałożenie cienkiej warstwy na twarz, szyję i dekolt. Produkt jest biały, kremowy, treściwy. Pachnie w sumie dość neutralnie - kojarzy mi się z zapachem kremów do twarzy, tych nieperfumowanych, jest to zapach przyjemny. Producent zaleca, by po 10 minutach aplikacji wmasować resztę maseczki aż do wchłonięcia. Pozostaje jednak wyczuwalna, śliska warstwa, której nie lubię, więc ostatecznie zmywam pozostałości wodą. Mimo to rezultaty są naprawdę świetne. Skóra jest zdecydowanie wygładzona i nawilżona, rano wygląda na mega miękką sprężystą i wypoczętą. Zdecydowanie będę wracać do tego produktu, jak i skuszę się na sprawdzenie innych produktów z linii Hialuronowy Mikrozastrzyk. Chętnie zobaczyłabym tę maseczkę w pełnowymiarowej wersji.
  • 21 lutego 2023 o 8:56
    Bardzo dobra
    Maseczka w opakowaniu w formie saszetki. Jedna saszetka śmiało wystarcza na 2 użycia . Maseczka charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem, delikatnym. Konsystencja maseczki jest kremowa, łatwo się rozprowadza i na koniec równie łatwo się zmywa. Maseczka nie podrażnia skóry. Po zastosowaniu cera jest nawilżona, gładka i miękka. Proszę wydajny.
  • 13 listopada 2022 o 14:30
    Przyjemny dodatek do pielęgnacji
    Opakowanie maseczki stanowią dwie mniejsze saszetki podzielone perforacją. Każda z nich mieści po 5 ml produktu. Taka ilość idealnie wystarcza na pokrycie całej twarzy. Jest to dobra propozycja dla osób zabieganych lub leniuchów, ponieważ jest to kosmetyk, który nie wymaga zmywania - producent zaleca wmasować ją do wchłonięcia. Aby ją otworzyć, nie są potrzebne nożyczki, ale osobiście musiałam trochę się z nią posiłować. Maska ma zapach kosmetyczny, kremowy. Jest bardzo przeciętny. Nie przeszkadza mi, ale też niczym nie zachwyca. Produkt jest w kolorze białym. Ma konsystencję gęstego kremu, która bardzo łatwo się rozprowadza. U mnie maseczka nie wchłonęła się do końca, dlatego nadmiar kosmetyku usunęłam chusteczką. Produkt nie zostawia tłustej czy klejącej powłoki, a jedynie delikatną warstwę ochronną, która jest komfortowa. Skóra po zabiegu rzeczywiście jest wygładzona - mogłabym ją głaskać godzinami, chociaż wiem, że nie można :D Jeśli chodzi o poziom nawilżenia, jest on przyzwoity, jednak spodziewałam się nieco więcej od produktu o nazwie "hialuronowy mikrozastrzyk". Natomiast na plus przemawia fakt, że kosmetyk jakby wnika w głębsze warstwy skóry, nie działa jedynie na jej powierzchni. Nie jest to kosmetyk, który zrewolucjonizował moją pielęgnację, ale stanowi solidne wsparcie dla innych produktów. Za taką cenę warto go wypróbować, bo efekty widać i jest bardzo przyjemna w użytkowaniu (szczególnie że nie trzeba jej zmywać :D). Polecam.
    Zalety:
    • wygładza,
    • nawilża,
    • wnika jakby w głębsze warstwy skóry,
    • nie zostawia tłustej czy klejącej powłoki,
    • nie trzeba jej zmywać,
    • dwie mniejsze saszetki w jednym opakowaniu,
    • cena.
    Wady:
    • spodziewałam się mocniejszego nawilżenia.
    thequre
    6 lipca 2022 o 20:31
    Przyjemny zastrzyk ;)
    Maseczkę zakupiłam po przeczytaniu recenzji na tym portalu. Dzięki Wizażanki! Jesteście świetne, cudownie czyta się niektóre opinie. Udało mi się zakupić kosmetyki, które są teraz moimi perełkami. Właśnie ta maseczka jest taką perełką, świetnie nawilża, skóra jest miła w dotyku, wygładzona. Wiadomo z racji dojrzałego wieku cudów nie zrobi, ale ma śliczny zapach, kremową konsystencję i nie trzeba jej zmywać, tylko po 10 min. wklepać. Dwupak można tak naprawdę zastosować na 4 razy, więc wydajna i tania.
    Zalety:
    • Kremowa konsystencja
    • Daje świetne nawilżenie
    • Dobrze się wchłania