Kremy pod oczy

Belif Moisturizing Eye Bomb, Essential Eye Cream Krem pod oczy

• 14 kwietnia 2024 o 14:15
    Taki sobie
    Krem kupiłam zachęcona pozytywnymi opiniami. Liczyłam na ultra nawilżenie, a w sumie nie dostałam nic, czego nie dają inne kremy. Moja skóra pod oczami jest sucha, cienka, ma cienie i pierwsze zmarszczki. Od kremu oczekiwałam przede wszystkim wspaniałego nawilżenia. Sam krem zamknięty jest w niebieskim słoiku, czyli opakowaniu typowym dla kremów pod oczy. Wizualnie jest ok, ale nie jest to nic szczególnego. Sam krem jest biały, lekki i pięknie pachnie, świeżo, jakby cytrusowo. Krem doskonale się rozprowadza. Ze względu na swoją lekką konsystencję, szybko się wchłania. Nie jest tłusty ani się nie klei, świetnie nadaje się pod makijaż, nie powoduje rolowania ani żadnych innych problemów. Nie podrażnia okolicy oka. Jeśli chodzi o efekty, to niestety tutaj jest najgorzej. Krem nie robi praktycznie nic. Nawilża, ale nie jest to żadne spektakularne nawilżenie, robi to jak każdy inny krem. A poza tym nie robi nic więcej, zmarszczki i cienie pozostają bez zmian, skóra nie jest też w żaden sposób odżywiona czy napięta. Podsumowując, uważam że w tej cenie nie warto po niego sięgać. Używa się go bardzo przyjemnie, ale za te pieniądze liczyłam przynajmniej na fantastyczne nawilżenie, a niestety krem jest zupełnie zwyczajny.
    Zalety:
    • Piękny zapach.
    • Bardzo lekka konsystencja.
    • Nie jest tłusty ani klejący.
    • Szybko się wchłania.
    • Bardzo dobrze nadaje się pod makijaż.
    • Nie powoduje podrażnień.
    • Jest wydajny.
    Wady:
    • Nawilżenie jest przeciętne, jak każdego innego kremu.
    • W żaden sposób nie wpływa na poprawę stanu skóry, nie odżywia jej ani nie sprawia, że wygląda lepiej.
    • Nie wpływa na widoczność zmarszczek.
    • Za wysoka cena w stosunku do efektów działania.
  • 14 grudnia 2023 o 7:49
    Wystarczyła miniaturka abym przekonała się o jego mocy ;)
    Zestaw kosmetyków marki Belif w wersji travel-mini otrzymałam w prezencie od męża:),marka totalnie mi nie znana także to było moje pierwsze spotkanie i z pewnością nie ostatnie. Moja skóra pod oczami z racji wieku (46 lat) jest cienka, delikatna,fioletowe cienie i zasinienia,coraz większa siateczka zmarszczek,dlatego szukam pielęgnacji która nawilży,wzmocni i zregeneruje ten obszar. Moje opakowanie to mały,uroczy słoiczek w niebieskim kolorze,konsystencja jest jednocześnie lekka ale taka masełkowata, bardzo przyjemnie mentolowo pachnie i delikatnie chłodzi,przyjemnie otula lekką kołderką poprawiając wygląd,nawilżenie jest bardzo odczuwalne, skóra pod oczami odzyskuje sprężystość, spojrzenie jest świeże, wypoczęte i według mnie bardziej radosne ;).
    Zalety:
    • działanie,nawilża,odświeża spojrzenie, zmniejsza obrzęki,cienie i fioletowe zasinienia,delikatnie chłodzi
    • niweluje oznaki zmęczenia
    • poprawia sprężystość i elastyczność,wygładza zmarszczki mimiczne
    • nie podrażnił,nie uczulił,nie pogorszył kondycji delikatnej i cienkiej skóry pod oczami,nie powoduje szczypania,łzawienia czy pieczenia
    • wydajność,niesamowita!!,wystarczył na 2 miesiące codziennego używania
    • sprawdza się w pielęgnacji zarówno na dzień jak i na wieczór
    • nie roluje się,nie wałkuje,nie rozwarstwia,nie utrudnia zrobienia makijażu,dobrze współpracuje z różnymi korektorami
    • nie pozostawia tłustej warstwy a lekką otulającą kołderkę
    • koi,łagodzi,uprzyjemnia codzienną pielęgnację
    Wady:
    • gdy kremik się skończył skóra pod oczami zaczęła wracać do stanu przed,wróciły cienie i zasinienia oraz poranne obrzęki :/.
    Erkeka
    25 sierpnia 2023 o 11:06
    Fajny i wydajny
    Produkt przychodzi w ładnym, estetycznym słoiczku. Ma przyjemna konsystencję i łatwo się rozprowadza. Wydaje się być bardzo wydajny, bo naprawdę niewiele trzeba go nalozyc, by poczuć wyraźne nawilżanie. Dodatkowo zauważyłam, że lekko napina skórę
    Azia56
    3 marca 2022 o 15:43
    Bomba nawilżająca
    Krem pod oczy od marki Belif ,Moisturizing Eye Bomb , bardzo dobry krem pod oczy jeden z lepszych , które używałam . Zużyłam 2 opakowania jest bardzo wydajny i lekki, co jest bardzo ważne bo skóra pod oczami jest bardzo cienka delikatna . Bardzo dobrze nawilża skóre pod oczami , wchłania się dość szybko i zostawia blask pod oczami . Zauważyłam ze krem lekko chłodzi skore pod oczami .Jest idealny pod makijaż , korektor nałożony pod oczy nie wyglada sucho i ładnie się wtapia w krem . Wiadomo bez dobrej pielęgnacji żaden makijaż nie będzie wyglądał pięknie .Zapach ma delikatny i po jakimś czasie się ulatnia po nałożeniu . Konsystencja żelu .Opakowanie jest plastikowe , dobrze wykonane . cena wysoka ale krem bardzo dobry i warto zwrócić uwagę na niego . Czasami można kupić w promocji lub w zestawach co wychodzi bardziej korzystniej .
    Zalety:
    • Wydajny
    • Rozświetla
    • Wchłania się dość szybko
    • Idealny pod makijaż oka
    • Nawilża
    • Delikatnie chłodzi
    Wady:
    • CENA
    apodiss
    21 lipca 2021 o 11:46
    Słaby.
    Uwielbiam markę Belif, krem Aqua Bomb świetnie się u mnie sprawdza, tonik to już w ogóle SZTOS!! Niestety krem pod oczy się nie spisał. Ma postać białego lekkiego kremu, leciutko się nakłada, przyjemnie pachnie, dobrze nawilża i bardzo szybko wchłania. U mnie działa to zbyt błyskawicznie i niestety skóra pozostaje nadal spragniona nawilżenia. Przynajmniej nawilżenia, bo to dla mnie podstawa, o jakimkolwiek napięciu, wygładzeniu, czy niwelowaniu zmarszczek (choćby tych najmniejszych) nie ma tu niestety mowy. Spotkałam się z opinią na stronie Sephory, że krem nie nadaje się dla "starych" :))) tak więc jestem starą - prawie 40 letnią babcią i faktycznie ten krem to dla mnie zdecydowanie za mało ;).

Zobacz także inne Kremy pod oczy