Kremy z filtrem do twarzy

Holika Holika Make Up Sun Cream Tone Up UV SPF 50 PA +++ Tonujący krem przeciwsłoneczny pod makijaż z wysokim filtrem UV SPF 50

• 30 maja 2023 o 14:33
    Jest OK ale trzeba wypracować metodę nakładania
    Jestem posiadaczką cery suchej, skłonnej do zaczerwień. Bardzo lubię ten SPF, fajnie wyrównuje koloryt alee... to nie jest najprostszy kosmetyk w użyciu, trzeba go trochę "poznać", zobaczyć jak współgra z innymi kosmetykami. W moim przypadku najlepiej sprawdza się po serum olejowym (albo takim, który mega nawilża i zostawia lekko nawilżoną buzię np. serum ceramidowe od Byoma). Wtedy nie ma problemu z jakimiś podkreślonymi suchymi skórkami, produkt też się lepiej rozprowadza. Uwielbiam połączenie tego SPF z serum olejowym z witaminą C od BasicLab! Produkt bieli, ale mi to nie przeszkadza a wręcz pomaga z zaczerwieniami. Nie odnotowałam podrażnienia, śmiało można nakładać w okolicy oczu.
    Zalety:
    • wydajność (jedno opakowanie starcza na ok. 2-3 miesiące)
    • nie roluje się
    • dobrze współgra z serami olejowymi
    • zostawia biały filtr (ja rozsmarowuję przez ok. 1 minutę i pozostawia efekt, który mi pasuje)
    • nie zapycha
    Wady:
    • nałożony na suchą skórę może podkreślić suche skórki
    • trzeba wiedzieć, jak się z nim obchodzić
    • regularna cena jest lekko zawyżona (proponuję poczekać na promocję)
    phiel
    25 lipca 2022 o 0:16
    Świnka morska
    Ani to świnka, ani morska. Przy nakładaniu niesamowicie bieli. Po pewnym czasie zyskuje właściwości koloryzujące - i jest bardzo jasny (porównując to do pokładów: jest to kolor ivory). Z tej przyczyny albo się go nałoży mało - co przy filtrze 50 jest bez sensu, albo zgodnie z zasadą łyżeczki - co sprawi, że będzie się bladym jak ściana. Może dla osób o naprawdę jasnej cerze będzie ok, może w środku zimy będzie w porządku, może trzeba na niego nałożyć kosmetyk faktycznie koloryzujący (ale wtedy po co ten krem, wystarczyłby zwykły SPF)... Jeśli szukasz kosmetyku na lato, to nie tutaj, chyba że producent wprowadzi rozróżnienie kolorystyczne.
    Zalety:
    • Nie zapycha
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Bieli
    • Jest bardzo jasny
    Grinaa
    1 czerwca 2021 o 8:23
    Moja skóra go nie lubi
    Niestety nie polubiliśmy się. Mam mieszaną cerę i niestety po tym kremie moja cera się zapycha i pojawiają się niedoskonałości. Ponadto bieli, jak mówiły osoby przede mną w opiniach. Mam jasną cerę ale po nałożeniu tego kremu wyglądam jak karta papieru. Co niestety czasem przebija się pod makijażem. Nie podoba mi się także jak podkład na nim leży. A cena jest bardzo wysoka. Nie polecam.
  • 13 maja 2021 o 8:25
    Trupia masakra
    Filtr ma lekko tępą konsystencję. Fajnie matuje i wyrównuje koloryt cery. Niestety jak dla mnie za bardzo bieli. Po jego użyciu wyglądam trupio. A jak jeszcze niechcący wejdzie na brwi, to już w ogóle jakbym była po chemii. Może dla baaaardzo jasnych cer o różowych tonach będzie ok, dla mnie zdecydowanie nie.
    Zalety:
    • matowe wykończenie
    • wyrównuje koloryt cery
    Wady:
    • OKROPNIE bieli, robi efekt trupiej twarzy
  • 1 maja 2021 o 20:00
    SPF
    Długo się naszukałam filtru mineralnego, który będzie bezpieczny (bez cząsteczek nano, które są uznawane za szkodliwe), o wysokiej ochronie (SPF 50) i niezapychającego cery. Używałam dermokosmetyków, jednak nie były one zadowalające. Mam cerę młodą, trądzikową, z drobnymi krostkami, jasną, lekko zaróżowioną i delikatną. Bardzo obawiam się zapychania cery. Większości kosmetyków tak naprawdę unikam. Ten krem jest bardzo gęsty, a przez to wydajny. Wystarczy niewielka ilość, by pokryć dość grubą warstwą całą twarz. Nie potrzeba nakładać mineralnego podkładu, ponieważ ten krem daje mat ze względu na zawartość miki i talku (jednak absolutnie nie zapycha). Czasami mieszam ten krem z sypkim podkładem mineralnym, ponieważ myślę, że to trochę przyciemni jasny odcień podkładu. Niestety mimo przykrycia go podkładem mineralnym twarz nadal wygląda bardzo blado.
    Zalety:
    • działanie
    • dość niska cena jak na dobry mineralny krem z filtrem
    • filtr SPF
    • tylko filtry mineralne bez nanocząsteczek
    • niezapychający
    Wady:
    • dość słaba dostępność, jednak w Internecie na pewno się znajdzie
    • bardzo bieli. Twarz po nim wygląda bardzo blado