Maseczki klasyczne

AA Bąbelkowa maska do twarzy oczyszczająca `Aktywny węgiel i ekstrakt z aceroli`

AA Chmurka Bąbelkowa maska do twarzy oczyszczająca 8 ml

• 31 maja 2024 o 9:58
    dobra, ale szczypie
    Maseczka ładnie wygładza, domyka pory, rozjaśnia, ale szczypie! Jest to niekomfortowe. Po zmyciu twarz była lekko czerwona. Dodam, że kwasy nie są mi obce a ta maseczka mnie trochę wystraszyła chociaz nie ma kwasów:) To moja pierwsza taka maseczka i już raczej po nią nie sięgnę.
  • 15 czerwca 2022 o 18:57
    Produkt warty uwagi
    Maseczka znajduje się w szarej saszetce z grafiką uroczej chmurki. Bardzo doceniam fakt, że opakowanie zostało podzielone perforacją na dwie części. Dzięki temu produkt wystarcza na dwa zastosowania bez kombinowania, jak najlepiej przechować otwartą saszetkę. Łatwo dostać się do jej zawartości bez potrzeby sięgania po nożyczki. Ilość kosmetyku w jednej komorze wystarcza na pokrycie całej twarzy i nawet fragmentu szyi. Maska ma czarny kolor z maleńkimi błyszczącymi drobinkami brokatu. Jej konsystencja jest lejąca się, dlatego trzeba uważać, aby nie spadła na ubranie. Nie zdążyłam jeszcze do końca jej rozprowadzić, a już zaczęła bąbelkować. Produkt zmienia kolor z czarnej na jasnoszarą, puszystą piankę. Jest ona obfita, ale nie jest jej za dużo - nie wpada do oczu czy ust, nie spada ani nie spływa. Samo musowanie jest dobrze wyczuwalne. Jest to przyjemne i relaksujące doznanie, podobne do łaskotania czy mrowienia skóry. Niestety pojawił się również pewien mankament - mianowicie przez całą aplikację szczypały mnie oczy, powodując ich łzawienie. Nie jestem pewna, czy to była reakcja alergiczna, czy może nałożyłam kosmetyk zbyt blisko oczu. Po zakończonym bąbelkowaniu należy wmasować powstałą piankę w skórę. W trakcie tej czynności produkt z powrotem zmienia kolor na czarny i jej konsystencja staje się dość tępa. Po zmyciu zostaje lekko klejąca warstwa. Te małe niedogodności jestem w stanie jej wybaczyć za efekty, jakie daje. Maseczka fantastycznie radzi sobie z oczyszczaniem porów. Stają się właściwie niewidoczne. Nawet nos, na którym posiadam zaskórniki otwarte, wygląda o wiele lepiej. Wydaje się, jakby było ich mniej, nie rzucają się tak w oczy. Oczywiście walka z zaskórnikami to długotrwały proces i jedna maska, nawet jeżeli świetna, nie pozbędzie się ich po jednej aplikacji. Aczkolwiek to daje nadzieję, że przy regularnym stosowaniu może pomóc z zaskórnikami. Poza tym cera zyskała blask, a koloryt został wyrównany. Zauważyłam nawet delikatne nawilżenie. Nie jest ono duże, ale jest to plus. Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, że to maseczka oczyszczająca, gdzie nawodnienie nie należy do jej zadań. Za pierwszym razem przyspieszyła nawet zagojenie się krostek (po 2 dniach po aplikacji już ich nie było), natomiast za drugim razem już nie - więc tutaj akurat zależy od szczęścia :D Polecam tę maseczkę. Sam proces bąbelkowania jest bardzo fajny, a i efekty są bardzo pożądane (szczególnie oczyszczenie porów). Warto ją wypróbować.
    Zalety:
    • świetnie oczyszcza pory,
    • sprawia, że zaskórniki stają się mniej widoczne,
    • skóra staje się promienna,
    • ujednolica koloryt cery,
    • bąbelkowanie jest przyjemne i relaksujące,
    • saszetka podzielona na dwie części.
    Wady:
    • spowodowała łzawienie oczu.
  • 15 sierpnia 2021 o 20:21
    W porządku
    Lubię bąbelkujące maseczki, bo nie trzeba z nimi zbyt długo wytrzymywać. Ta oczyszczająca od AA jest w porządku. Dobrze się ją rozprowadza, wystarczająco musuje (nie za mocno jak niektóre, których do tej pory używałam), bezproblemowo się ją zmywa, jedna saszetka absolutnie wystarcza a całą twarz, a opakowanie zawiera dwie. Po użyciu, skóra jest gładka, miła w dotyku i prawidłowo oczyszczona.
    Zalety:
    • skóra jest gładka, miękka w dotyku, prawidłowo oczyszczona; opakowanie zawiera 2 saszetki; odpowiednio musuje; dobrze się ją rozprowadza; bezproblemowa w zmyciu
  • 29 lipca 2021 o 23:02
    Super uczucie bąbelkowania
    To naprawdę dobra maseczka pod względem komfortu i chwili relaksu dla skóry twarzy. Co do oczyszczenia to już gorzej, gdyż średnio cokolwiek robi, oprócz uczucia odświeżenia i drobnego nawilżenia. Opakowanie z chmurką składa się z dwóch saszetek na dwie aplikacje maseczki. Łatwo je otworzyć, nie potrzeba nożyczek ;) Po zamoczeniu paluchów w saszetce błyskawicznie żel zaczyna bąbelkować, szybko trzeba zaaplikować maskę na twarz. Maseczka przyjemnie musuje, nie da się opisać tego uczucia - musisz sama spróbować :) nie podrażnia, czasem mogą odrobinę delikatnie szczypać oczy, ale to jest spowodowane po prostu tym, że za blisko oczu zaaplikowałyśmy maseczkę. Po zmyciu maseczki twarz jest wygładzona i nawilżona, ale nie zauważyłam zbytnio oczyszczenia porów. Maseczka dosyć łatwo zmywa się z twarzy, jak przypadkiem skapnie na ubranie łatwo to zmyć.
    Zalety:
    • bąbelkowanie
    • krótki czas oczekiwania
    • opakowanie z dwiema saszetkami
    • wygładza
    Wady:
    • nie oczyszcza
    missimo
    1 lutego 2021 o 17:16
    Tak sobie
    Bardzo średnia maseczka. Słabo się pieni, niewystarczająca ilość w opakowaniu, bardzo ciężko się zmywa. Efekt oczyszczenia też kiepskawy. Dostępne są o wiele lepsze na rynku.