Kremy pod oczy

Lumene Valo [Light], Bright Eyes All In One Eye Treatment Rozświetlający krem pod oczy z witaminą C

LUMENE VALO Nordic-C Krem pod Oczy z Witaminą C 15ml
Lumene Nordic-C Valo Glow Awakening Eye Cream rozświetlający krem pod oczy z witaminą C 15ml
hairstore.pl

• 6 maja 2021 o 16:05
    Lumene, to lubię :)
    Krem pod oczy Lumene kupiłam, ponieważ bardzo przepadam za tą marką kosmetyków, ponadto mam odwieczny problem z cieniami i drobnymi zmarszczkami mimicznymi pod oczami i szukałam czegoś co choć trochę pomoże mi z tymi dolegliwościami. OPAKOWANIE Krem zapakowany jest w małą, 15ml tubkę z pompką i nakładką. Opakowanie jest bardzo wygodne, higieniczne, estetyczne. Szata graficzna jest standardowo bardzo minimalistyczna, ale mi się to podoba. Opakowanie kosmetyków Lumene bardzo lubię bo nie dość, że poręczne to jeszcze ładnie się prezentują na meblach. Pompką dobrze chodzi, dozuje odpowiednią ilość kosmetyku. Nakładka nie zsuwa się. KONSYSTENCJA Krem ma średnio gęstą, białą konsystencję, która szybko się wchłania I nie zostawia białych śladów, nie roluje się I nadaje się pod mij korektor pod oczy. Krem nie obtłuszcza, nie zostawia świecącej warstwy, nie migruje do oka. ZAPACH Dla mnie Krem jest bezzapachowa co uważam za plus. Jeśli chodzi o kosmetyki do oczu, uważam, że w takim przypadku zapach to zbędny dodatek, który tylko może podrażnić. DZIAŁANIE Krem stosuję rano i wieczorem na oczyszczoną twarz, lekko go wklepując opuszkami palców. Krem szybko się wchłania więc mogę bez problemu wykonać makijaż, a jestem z tych osób, które rano się spieszą. Krem bardzo ładnie nawilża i lekko napina skórę. Skóra pod oczami wygląda z czasem na bardziej wypoczętą choć efekt rozjaśniający cienie jest raczej subtelny. Może z tymi delikatniejszymi dałby sobie radę, ale ja chyba po prostu mam taki urok, że cienie są oporne i krem cudów tu nie da. Jednakże jako kosmetyk nawilżający i pielęgnujący radzi sobie bardzo dobrze. Skóra jest w dobrej kondycji, nawilżona I odżywiona i jednocześnie lekko napięta. Ja osobiście jako osoba, która miała różne kremy jestem z niego zadowolona. NIEPOŻĄDANE Krem mnie nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje łzawienia oczu ani zaczerwienienia, nie migruje do nich, nie roluje się pod moim korektorem, nie bieli skóry. WYDAJNOŚĆ Krem ma 15 ml i u mnie tegobtypu produkt spokojnie starcza na 4-5 miesięcy codziennego używania. CENA Ja kupiłam za ok 70 złotych, udało mi się znaleźć w dość sprzyjającej cenie. Warto szukać promocji. Uważam, że cena jest dość wysoka, ale jednak pod oczy staram się wybierać w miarę dobre produkty i ten taki dla mnie jest.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża skórę
    • Skóra jest lekko napięta
    • Delikatne niwelowanie zmarszczek
    • Nie migruje
    • Nie bieli skóry
    • Nadaje się pod korektor
    • Nie roluje się
    • Bezzapachowe
    • Nie podrażnia oczu
    • Nie powoduje łzawienia oczu
    • Opakowanie z pompką
    Wady:
    • Cena regularna
    • Nie rozjaśnia bardzo mocno cieni
    Finka2L
    26 marca 2019 o 20:21
    Fajerwerków tu nie ma
    Kosmetyki Lumene stosuję od lat, mam do nich większy dostęp. Nie są to produkty tanie, ale oprócz dosłownie kilku bubli jestem z nich zadowolona. Ten krem jednak jest w moim odczuciu przeciętny i śmiało mógłby kosztować dużo mniej, bo jakościowo jest taki sam jak np. kremy marki Eris. Plus za higieniczne opakowanie i brak zapachu, bo bardzo nie lubię kiedy producenci dodają substancje zapachowe do kremów pod oczy. Konsystencja jest średnio gęsta, krem nie jest tłusty, nadaje się bez problemu pod makijaż jak i na noc, szybko się wchłania. Nawilżać nawilża, ale nie jest do intensywne i jeśli ktoś skarży się na wysuszoną skórą pod oczami to ten krem będzie zbyt słaby by temu zaradzić. Ja mam skórę normalną, bez zmarszczek i na ten krem nie narzekam, ale i nie będę go jakoś bardzo wychwalać. Jest zwykły. Rozświetlenia nie zauważyłam. Skończe swoje opakowanie i powtórki nie będzie.
    Zalety:
    • brak zapachu
    • brak tłustości
    Wady:
    • krem mógłby trochę bardziej nawilżać
    Otrzymałam do testów od marki/producenta

Zobacz także inne Kremy pod oczy