Kremy na dzień

Lirene Dermoprogram Oxy in Aqua, Dotleniający bogaty krem wygładzający na dzień cera wrażliwa

rerith
    24 października 2021 o 21:08
    Idealny pod makijaż
    Bardzo fajny, lekki krem nawilżający. Szybko się wchłania i nawilża skórę, nadając jej zdrowego blasku. Nie pozostawia lepkiego filmu. Nie zatyka porów. Idealnie nadaje się pod makijaż.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • lekki
    Ulixx
    1 stycznia 2021 o 12:34
    Rewelacja
    Na początku miałam do niego mieszane uczucia. Odstawiłam do szafki na jakiś czas. Wróciłam do niego gdy moja cera była maksymalnie sucha, podrażniona i żaden inny krem w domu nie dawał rady. Wtedy okazało się że ten krem do prawdziwy kompres dla wrażliwej cery. Przede wszystkim cenię go za widoczna RÓŻNICĘ w wyglądzie cery już po 2 użyciach!! Zgadzam się że wszystkimi obietnicami producenta: nawilża, koi, bardzo wygładza, zmniejsza zaczerwienienia, lekko natłuszcza -zostawia taki fajny kompres na twarzy, delikatnie rozświetla i co najważniejsze NIE ZAPYCHA. Bardzo podobny do kremu City Protect który uważałam za jeden z lepszych i ten również taki jest. Jednym zdaniem świetny krem do cery wrażliwej i podrażnionej :)
    Zalety:
    • efekt
    • cena-
    Wady:
    • lepszy byłby szklany słoiczek
  • 4 sierpnia 2020 o 20:05
    NIE
    Nie poleciłabym tego kremu nikomu. Raz. Zapycha, okropnie. Za każdym razem kiedy go używałam miałam mnóstwo białych dziwnych krostek. Dwa. wystarczy przyjechać nim za blisko oka, i łzy gwarantowane. Miał to być krem do skóry wrażliwej a co to za krem z filtrem którego nie można stosować w okolicy oczu. Jeśli ktoś ma jakieś otwarte rany na twarzy np wydusił pryszcza to niemiłosiernie piecze. Ma problem z wchłanianiem, rozumiem że to krem z filtrem fizycznym i nie wchłonie się do końca, ale on się prawie w ogóle nie wchłania. Poza tym mam wrażenie że biała warstwa po tym kremie jest gorsza niż po samym kremie z filtrem takim do ciała jak by go nałożyć na twarz. Zużywam go do stóp bo nie warto sobie nim twarzy psuć. Za tą cenę o wiele lepszy jest krem Dermedic -Hydrain 3 Hialuro z filtrem 15
    Zalety:
    Wady:
    • strasznie duże opakowanie jak na tak małą ilość kremu
    • podrażnia skórę
    • zapycha
    • ZA BARDZO bieli (jak na krem nawilżający z filtrem a nie sam filtr)
    • nie nawilża tak jak powinien z opisu
  • 18 maja 2020 o 18:26
    Czy aby na pewno do cery wrażliwej?
    Krem zakupiłam w Biedronce. Mam cerę mieszaną/wrażliwą. Nie mam problemów z cerą, czasem zdarzają mi się suche skórki na nosie. Krem nakładałam na całą twarz, pomijając powieki i okolice oczu. Pomimo tego, oczy zaczynały mnie okropnie piec, jakby krem wywoływał jakąś reakcję alergiczną. Nigdy wcześniej się to nie zdarzało.
    Zalety:
    • delikatna konsystencja
    • delikatny zapach
    • szybko się wchłaniał
    Wady:
    • brak dobrych właściwości nawilżających - nic nie zrobił z suchą skórą na nosie
    • wywołanie reakcji alergicznej
  • 17 stycznia 2020 o 13:58
    Niemal identyczny skład, jak w kremie z serii City protect
    plusy: + dość przyjemny zapach + gęsta kremowa konsystencja + łatwo się rozprowadza + dość dobrze nawilża + wygładza minusy: - zostawia nieco tłustą warstwę inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: + szeroka dostępność + wydajny