Kremy uniwersalne

Babor Essential Care, Pure Cream Intense Krem do cery problematycznej

Paina91
    27 stycznia 2021 o 1:38
    Babor Pure Cream
    Krem o lekkiej konsystencji do skóry skłonnej do zanieczyszczeń. Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami jednym z moich ulubionych kosmetyków ,który używam od dłuższego czasu prawie każdego dnia. ( Na dzień ) Zużyłam już kilka opakowań , więc mogę naprawdę z czystym sumieniem go polecić ... Ale dla kogo ? Ja posiadam skórę mieszana , ale ze skłonnościami do przesuszania oraz niedoskonałości. Krem działa zarówno nawilżająco jak i przeciwdziała powstawaniu wyprysków i zaskórników ponieważ działa również antybakteryjnie dlatego u mnie sprawdza się doskonale. Używam go tylko na dzień ,ponieważ na noc sięgam zwykle po bardziej odżywczy tłusty krem , który odżywi moja suchą skórę. Krem jest bardzo lekki i działa nawilżająco doskonale nadając się pod makijaż . Natomiastkrem może się sprawdzić również przy cerze trądzikowej tłustej ,która też wymaga nawilżenia. Jednak przy skórze bardzo tłustej stosowałabym ten krem naprzemiennie z innym kremem ponieważ nie jest to krem to skóry tradzikowej a skóry skłonnej do niedoskonałości ( czyli pojedynczych zmianach a nie przy trądziku grudkowo-krostkowym) . Moim zdaniem najlepszy będzie dla cery suchej, mieszanej z problemami. Składniki aktywne zawarte w kremie i ich działanie: -Fitosfingozyna i farnezol hamują rozwój bakterii i wzmacniają naturalny płaszcz lipidowy skóry. -Wyciąg ze skrzypu polnego zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, stymuluje procesy gojenia się ran. -Wyciąg z oczaru wirginijskiego działa ściągająco oraz przeciwzapalnie. -Olej z orzeszków makadamii wygładza skórę i chroni ją przed przesuszeniem. -Olej jojoba regeneruje, zmiękcza, nawilża, natłuszcza skórę. -Witamina E wychwytuje wolne rodniki. -Alantoina i pantenol koją i nawilżają. Krem ma naprawdę dobry skład.
    Zalety:
    • nadaje się pod makijaż
    • mniej zaskórników i wyprysków podczas używania go systematycznie na dzień
    • lekki , nie zostawia tłustej warstwy
    • szybko się wchłania
    • ładny, delikatny zapach
    • dobrze nawilża skórę
    Wady:
    • malo wydajny i dość szybko się kończy
    • mozna go zamówić jedynie online lub w wybranych gabinetach kosmetycznych
  • 8 maja 2020 o 13:06
    Bardzo słaby krem
    Jest to bardzo słaby krem dla skóry trądzikowej. Stosowałam go przez ponad miesiąc by wykluczyć wszelkie możliwe inne alergeny ale niestety to ten krem bardzo uczulił moją skórę. Pierwsze kilka dni były super, skóra była dobrze nawilżona lecz z każdym kolejnym użyciem zaczęły tworzyć się na skórze czerwone plamy, które z czasem zaczęły piec. Dodatkowo krem spowodował u mnie wysyp drobnych zaskórników. Po późniejszej analizie składu doszłam do wniosku, że wysoko w składzie zawiera składniki mocno komedogenne.
    Zalety:
    • niska cena (ok.86zł)
    Wady:
    • uczula
    • zapycha
    • podrażnia
    • skóra się bardzie przetłuszcza
    • nie współpracuje dobrze z każdym podkładem
    U konsultantki