Kremy tonujące

Golden Rose Up To 24 Hours Stay Foundation Podkład mocno kryjący 24h

Nasi użytkownicy zostawili 23 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 marca 2025 o 17:18
    Okropny
    Pierwszy minus to nakładanie. Podkład nałożony palcami robi smugi a nakładany zwilżoną gąbeczką lubi się ważyć. Nawet jak już uda mi się go jakoś nałożyć, to podklad zważy się przy nakładaniu kremowego różu i brązera. Od rana jak mam go na twarzy i widzę się w lustrze to ma średni dzień. Podkład ma średnie krycie, zastyga na twarzy i nawet dobrze się utrzymuje oraz zachowuje mat. Mam cerę mieszaną. Podkład bardzo brzydko ściera się z twarzy, powstają po nim po prostu dziury lub plamy, które bardzo źle wyglądają. Nie polecam.
    Eulina
    8 stycznia 2024 o 12:45
    Dobry, ale nie do 24 godzin
    Podkład ma kremową konsystencję o przyjemnym zapachu. Nie jest ani zbyt lejący, ani zbyt zbity. Dobrze aplikuje się go za pomocą zwilżonej gąbeczki. Jego krycie oceniam jako średnie z możliwością budowania. Nadaje ładne, wygładzone i ujednolicone wykończenie. Nie pozostawia tępego matu, bo na to z racji wieku nie mogę sobie pozwolić. Podkład wygląda bardzo ładnie na skórze, bo wyrównuje koloryt i pokrywa pory. Na mojej tłustej cerze niestety nie utrzymuje się "Up to 24 h" i delikatne świecenie widać już po ok 4. Nie jest to jednak bardzo mocny wyrzut sebum, ale mimo wszystko wymaga już poprawek. Ma też tendencję do ścierania więc lepiej trzymać wszystko z daleka od twarzy. Ma piękną buteleczkę z matowego szkła z wygodną pompką. Posiadam odcień 4 ( moja cera jest dość jasna i ma neutralne odcienie).
  • 4 lipca 2023 o 10:55
    „Znowu w życiu mi nie wyszło”
    Oczywiście tytuł recenzji jest grubą przesadą, ale zaczynając ją pisać uświadomiłam sobie, od jak dawna próbuję znaleźć podkład idealny. Potrzeby mojej skóry nieco się zmieniły -jest już dojrzalsza, prawie trzydziestoletnia, typowo matowe wykończenia już dawno jej nie służą, lubi średnie w stronę pełnego krycia przy jednocześnie możliwie nieobciążającej formule. Golden Rose Up to 24 Hours Stay Foundation został mi polecony w osiedlowej drogerii. Lubię ją odwiedzać, bo pojawiają się tam marki, których niekiedy nie uświadczy się w żadnej sieciówce. Z dostępnych odcieni wybrałam ten kryjący się pod numerem 3. Z ogólnych informacji: producent deklaruje, że podkład jest wodoodporny, uzbrojony w SPF15, ponadto ma się utrzymywać do 24h i być wzbogacony o substancje pielęgnacyjne. Za opakowanie służy piękna, elegancka i solidna szklana buteleczka okraszona czarnym matowym korkiem oraz czarnymi napisami. Produkt wydobywa się z pomocą pompki i ta działa sprawnie, dozując właściwą ilość. Podkład nakładam na cerę uprzednio poddaną pielęgnacji (na końcu zawsze potraktowaną kremem z wysokim filtrem), a za aplikator służy mi gąbeczka. Kosmetyk bardzo dobrze się rozprowadza, a krycie można budować, choć trzeba się sprężać, inaczej mogą powstać smugi. Dobrze się wtłacza, nie grudkuje, wygląda jednolicie, bardzo ładnie wyrównuje koloryt cery. Niestety pomimo rzekomej wodoodpornej formuły produkt jest nietrwały, ściera się, a ewentualne zderzenie twarzy z jakimś materiałem/czymkolwiek, pozostawia na nim ślad podkładu. Nie ma mowy, by utrzymał się 8-10h bez poprawek co około 3, więc nawet nie odniosę się do tego „up to 24h” rzeczonego w nazwie. Szkoda, bo podkład ma swoje plusy. Kolor nr 3 okazał się strzałem w 10 dla mojej śniadej cery, przy tym nie utlenia się mocno, pięknie ujednolica i wyrównuje cerę, nie zbiera się w drobnych zmarszczkach. Niestety przez swoją nietrwałą formułę nie ma opcji, by makijaż do końca dnia utrzymał się w dobrej formie, gdy nie ma np możliwości naniesienia poprawek. U mnie problematyczna jest głównie strefa nosa, gdzie podkład znika najszybciej. To nie jest zły produkt, zdecydowanie nie. Cera zaraz po nałożeniu wygląda rewelacyjnie, ale niestety to dość szybko ulega zmianie, szczególnie w zderzeniu z deklaracją producenta o supertrwałości. Pomimo swojej „wodoodpornej” formuły produkt nie przyczynia się do zapychania, zanieczyszczania cery. Ma też bardzo ładny, lekko kwiatowy zapach. Jestem w trakcie zużywania pierwszej buteleczki (podkład jest ze mną od około miesiąca) i aktualnie najlepiej wychodzi mi mieszanie go z innym podkładem, co powoduje lepszą trwałość. Spróbuję ugryźć go jeszcze z mocniej utrwalającym sypkim pudrem, no ale umówmy się, że nie po to kupuje się „wodoodporny” podkład „up to 24hours”, by musieć go niewiadomo jak utrwalać, co może z kolei powodować przesadnie matowy efekt, czego już od dawna nie lubię.
    aoida
    29 stycznia 2023 o 12:41
    Tyłka mi nie urwał, ale jest w porządku
    W porównaniu do Total cover ten podkład ma bardziej płynną konsystencję, trochę zastyga, krycie określiłabym jako średnie plus, bo nie zakryje takich czerwonych dojrzewających krostek na twarzy w pełni i na pewno nie jest to podkład lekki na co dzień, ale zapewne to nie był zamysł producenta. To propozycja na wyjście i i na zimniejsze pory roku oraz bardziej dla cer mieszanych. 24 godzin nie wytrzymał ;) Opakowanie jest ciężkie, szklane z pompką. Cena jest standardowa jak na podkład drogeryjny. Nadal wolę bardziej Total cover, ale nie uważam, że to zły podkład, jest poprawny.
    Zalety:
    • krycie całkiem ok
    • lekko zastyga
    Wady:
    • nie wytrzyma 24 godzin (na cerze mieszanej)
  • 27 stycznia 2023 o 14:07
    Rewelacja! koniec z błyszczącą twarzą
    Podkład ma lejącą, szybko zastygającą konsystencję, trzeba się sprężać podczas aplikacji, nakładam go palcami, ma bardzo dobre krycie. Jakość na twarzy po 12 h to: re-we-la-cja. Nie uczula, nie podrażnia. Trochę podkreśla such skórki. Nie czuć maski na twarzy, daje ładne satynowe wykończenie. Cena jest ok w porównaniu z jakością która jest naprawę fantastyczna. Taka moja uwaga - osobiście lubuje się w podkładach w tubie - nie przepadam za szklanymi, fajnie by było gdyby GR wprowadziło ten sam podkład tylko w innym opakowaniu.
    Zalety:
    • trwałość,
    • kolor,
    • cena,