Odżywki do włosów

Eveline Cosmetics My Life My Hair, Peptydowa odżywka wzmacniająca

Eveline
Peptydowa odżywka wzmacniająca

• 10 marca 2024 o 14:25
    Peptydy to wspaniały składnik nie tylko dla skóry, ale także dla włosów. Odżywki peptydowe Eveline bardzo mnie kusiły, jednak po wypróbowaniu niebieskiej byłam trochę zawiedziona. W prezencie dostałam od koleżanki jakiś czas temu różową i chwilę wzbraniałam się przed jej użyciem wspominając tą niebieską, ale jednak się przemogłam i w sumie dobrze. Ta odżywka na moich włosach sprawdziła się świetnie – dobrze wygładza, odżywia, dyscyplinuje włosy i nadaje im blask. OPAKOWANIE Odżywka ma praktyczne i wygodne w codziennym użytkowaniu opakowanie. Jest to miękka tubka z zamknięciem na klik. Ma ciekawą grafikę ze złotymi wstawkami i białymi napisami. Piękny różowy kolor idealnie współgra z innymi barwami. Tubka jest miękka, dzięki czemu łatwo wydobyć produkt i zużyć do końca a w razie potrzeby rozciąć. Z tyłu znajduje się dokładny opis kosmetyku oraz zawartych w formule składników aktywnych. Ogromnym plusem jest to, że opakowanie nadaje się do recyklingu. ODŻYWKA Odżywka zachwyciła mnie bardzo dobrym składem z czego aż 98% składników pochodzenia naturalnego. Receptura nie zawiera mikroplastiku, została przebadana dermatologicznie i trychologicznie. Formuła tego produktu jest lekka i nie obciążać włosów. Ma treściwą, gęstą konsystencję przypominająca bogaty krem. Jest naprawdę gęsta i zbita, jej konsystencja bardziej kojarzy mi się z maską. Posiada białą barwę i bardzo przyjemny, lekko słodki zapach. Nakładam ją po myciu w metodzie MO, którą zresztą najczęściej stosuje w mojej pielęgnacji. Odżywka dobrze się spłukuje, nie obciąża włosów. Po jej wypłukaniu i wysuszeniu włosów można ocenić efekty a te są zadowalające. Włosy są przyjemnie miękie w dotyku, wygładzone i dociążone. Ciężko jest ocenić działanie wzmacniające tego produktu, jednak przy regularnym stosowaniu i odpowiednio dobranej pielęgnacji z pewnością przyczyni się do poprawy kondycji włosów. Wydajność jest dobra, bo nie trzeba wiele na pojedyncze użycie, cena korzystna dla portfela. PLUSY: nie obciąża włosy dobrze się po niej rozczesują gesta, treściwa konsystencja dobry skład miły zapach nawilża, odżywia, dyscyplinuje wydajność cena praktyczne opakowanie
  • 13 lipca 2023 o 18:24
    Super odżywka
    Moje włosy są średnioporowate które bardzo się polubiły z tą odżywka. Po aplikacji odżywki włosy są miękkie w dotyku, sypkie i gładkie , nie obciąża włosów nawet jak dam za dużą ilość odżywki na włosy. Mam w uźyciu drugie opakowanie. Świetnie sie sprawdza na pierwsze O i na drugie też.Bardzo fajny zapach który się utrzymuje przez pewien czas na włosach. Polecam
    Zalety:
    • Ładne opakowanie, ładny zapach, wydajna
    shewild
    3 lipca 2023 o 20:17
    Raczej odżywka obciążająca i nie współpracująca
    Oj, nie czytałam wcześniej opinii, a zdecydowanie powinnam była! Z opisu odżywka wydawała się odpowiednia dla moich włosów i kupiłam ją trochę w ciemno. Zakładałam, że się na pewno sprawdzi, bo moje delikatne włosy zdecydowanie potrzebują wzmocnienia, ale to była nieudana decyzja zakupowa. Nie polecam, zwłaszcza posiadaczkom włosów cienkich i wymagających nieco więcej troski oraz delikatności. Ten kosmetyk nie pomaga w ich codziennej pielęgnacji, a przy tym jest tak toporny w używaniu! Przede wszystkim fatalna konsystencja, co zostało już wspomniane w wielu recenzjach poniżej. Zupełnie nie rozumiem jak taka toporna formuła miałaby się sprawdzić w codziennym używaniu. Odżywka jest bardzo gęsta, bardziej wręcz jak pasta. Ciężko ją wycisnąć z tuby, mi się udało chyba przez pierwsze trzy użycia, potem brakło mi już cierpliwości i rozcięłam tubę, a zawartość po prostu nabierałam dłonią. Do tego na włosach ciężko ją rozsmarować, nie jest aksamitna i kremowa, przez co czasem można się nawet pociągnąć za włosy usiłując ją równomiernie rozprowadzić. Zapach jest dla mnie neutralny, taki owocowo-kwiatowy, trochę jak landrynki. Dość delikatny, przez co nie czuć go mocno podczas nakładania, a po spłukaniu już w ogóle zanika. Nie czułam też go na włosach po wyschnięciu. Opakowanie to elastyczna tuba, co normalnie postrzegałabym jako zaletę. Przy tak zbitej konsystencji jednak lepiej chyba żeby była bardziej sztywna, bo tak to tuba wyginała się na wszystkie strony, a odżywki ani widu, ani słychu. Odżywka nie powala na kolana jeśli chodzi o działanie. Nie wiem czy to przez tę feralną konsystencję, ale kompletnie nie pomaga rozplątać włosów. Coś na pewno jest na rzeczy, bo już w trakcie spłukiwania włosy nie były nigdy śliskie i gładkie, jak to praktycznie zawsze jest, a tępe i takie nawet lekko szorstkie w dotyku. Po wysuszeniu były całkiem miękkie o dziwo, ale przy tym znacznie bardziej splątane niż w przypadku innych odżywek. To co produkt robił fajnie to lekko nadawał objętość - miałam po nim delikatnie bardziej uniesione, jakby pełniejsze włosy. No ale niestety rozczesywanie nie należało do przyjemnych... Nawilżenia raczej brak na dłuższą metę, wzmocnienia nie zauważyłam (wręcz przeciwnie - sporo wyrwanych włosów przez to nieszczęsne splątanie). Łatwo też z nią przesadzić, bo zbija się w gęstą masę przy nakładaniu, a wtedy ma to też przełożenie na włosy - są nieco obciążone, szybciej tracą świeżość. Ogółem - nie polecam. Zbyt zbita, tępa konsystencja, ciężko rozprowadzić odżywkę na włosach, a rezultaty też jakoś nie zachęcają. Nie wyróżnia się na plus spośród wielu odżywek dostępnych na rynku, wręcz powiedziałabym, że jest jedną ze słabszych. Jeśli szukacie czegoś do splątanych włosów, aby je wygładzić i łatwo rozczesać, to zupełnie nie ten adres, efekt będzie wręcz przeciwny.
  • 5 czerwca 2023 o 10:12
    nie rozumiem tego produktu
    Posiadam włosy wysokoporowate, z tendencją do falowania i kręcenia, rozjaśniane. Produkt kupiłam bez oczekiwań na stronie producenta, przy okazji zamówienia innych produktów. Odżywka posiada bardzo gęstą konsystencję. Moim zdaniem konsystencja bardziej maski, niż odżywki. Ciężko ją wydobyć z opakowania. Posiada dość specyficzny zapach trochę cukierkowy, trochę pudrowy, ciężko określić dokładnie. Przez konsystencję przy aplikacji, miałam oczekiwania, że produkt otuli moje włosy. No i niestety tu nastąpiło pierwsze rozczarowanie. Niezależnie od ilości produktu nakładanego, odciśnięcia włosów od wody, po nałożeniu na włosy stawały się one tępe, a aplikowanie stawało się torturą. Dopiero przy końcu opakowania jakoś zaczęłam się przyzwyczajać, ale fatalne jest to odczucie. Po wysuszeniu włosy były wygładzone, ale bez efektu wow i blasku. Odżywka ta mocno je obciąża, bo po niej nie chcą się kręcić ani falować. Robią się proste jak drut. Zauważyłam, że są mocniejsze i gładsze, ale dalej bez efektu wow. Przy końcówce produktu, ciężko wydobyć resztki. Nie da się wycisnąć, mimo, że produktu jest na conajmniej 3 użycia. Trzeba rozcinać, co nie jest takie proste, bo plastik jest dość gruby. Kończę to opakowanie i na pewno więcej już do tego produktu nie wrócę.
    Wady:
    • obciąża
    Juselle
    11 listopada 2022 o 20:02
    Niezła, ale znam lepsze proteinowe produkty
    Nie jest to zła odżywka, ale mam problem z trafną jej oceną. Moje włosy uwielbiają proteiny i na początku bardzo dobrze reagowały na regularne używanie tego produktu. Niestety, im dalej w las, tym było gorzej i nie do końca wiem, z czego to wynika... Włosy nie były już tak wygładzone i sypkie, jak na początku. Z tego powodu raczej nie kupię jej więcej - wolę postawić na "pewniejsze" odżywki proteinowe.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • gęsta konsystencja
    • na początku bardzo dobrze mi się sprawdzała - włosy chłonęły proteinki jak szalone rozczesywały się sprawnie, generalnie przy moim ulubionym połączeniu: odżywka proteinowa+ na to emolientowa było bardzo dobrze
    • większa pojemność 250 ml - może to być ciekawa alternatywa cenowa dla Anwen, OnlyBio...
    Wady:
    • dopóki nie okaże się, że w połowie opakowania produkt przestaje działać i nic nie pomaga - ani przerwy w używaniu, ani mieszanie z innymi rzeczami nie dało już mi więcej efektu "wow", który był na początku