Maseczki klasyczne

Sesderma Mesoses, Supreme Antiaging Mask Odmładzająca maska do twarzy

5 na 51 opinię

• 26 grudnia 2024 o 14:08
    Sesdermo nie zmieniaj się
    Hiszpańską markę Sesderma uwielbiam i od dobrych kilkunastu lat jestem jej wierną fanką. Mam w portfolio firmy kilka ukochanych kosmetyków do których cyklicznie wracam np serię C-vit czy choćby ampułki do mezoterapii,niemniej kiedy na rynku pojawia się jakaś nowość to lubię skorzystać. Seria Mesoes nie jest specjalnie dla nowa,moja recenzja jest też z cyklu tych zapomnianych bowiem maseczkę skończyłam kilka dobrych miesięcy temu a teraz nadrabiam zaległości:) Co ciekawe całą seria dedykowana jest cerom dojrzałym,suchym często jako wsparcie po zabiegach gabinetowych,ja używam jej jako osoba o cerze mieszanej i sprawuje się ona rewelacyjnie. Maseczka zamknięta jest w klasycznym, charakterystycznym dla marki słoiczku z odpowiednią dla serii szatą graficzną. Jak wspomniałam korzystam z dobrodziejstw marki od lat i jestem bardzo z nią obyta ,osoby które sięgają po Sesderma po raz pierwszy łatwo mogą pomylić maseczkę z kremem. Kosmetyk ma biały kolor, dość specyficzną konsystencję,z jednej strony może wydawać się tłustawa z drugiej strony po rozprowadzeniu na twarzy ma jakby kredowe wykończenie. Zapach bardzo delikatny, powiedziałabym neutralny. Producent sugeruje aby nakładać maskę na noc, bezpośrednio po nałożeniu uzyskujemy efekt Gejszy,bowiem maseczka mocno bieli twarz. Ja powiem uczciwie używałam jej najczęściej w dzień wolny od pracy wl, nakładałam ją na twarz i tak sobie z nią chodziłam po domu parę godzin. Powód bardzo prozaiczny; nie chciałam ubrudzić poszewki:) Ten sposób dobrze mi się sprawdzał,ale przekładał też na wydajność - składając ja na noc pewnie nakładałabym jej mniej a tak hulaj dusza. Wspomniana konsystencja jest o tyle pomocną,że maseczka nie spływa z twarzy ale też nie zastyga, delikatnie się wchłania. Po zmyciu skóra jest fajnie zaopiekowana pod kątem nawilżenia,dobrze zregenerowana. Kosmetyk bardzo mi pomagał kiedy np stosuję kwasy czy peelingi z kwasami,bo połączenie kwasu hialuronowego jest bezpieczne i wspierające. Reasumując mam bardzo pozytywne odczucia względem tego kosmetyku i zdecydowanie sięgnę po niego w przyszłości. Jako mieszaniec mam jednak delikatne wątpliwości czy przy cerach naprawdę suchych efekt nawilżenia będzie równie dobry,ja uważam że ta seria świetnie sprawdzi się zarówno przy cerach normalnych i mieszanych. Kosmetyk wart swojej ceny.