Kremy BB, CC i DD

Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25 01 Light

Lothris
    27 listopada 2024 o 15:37
    Boski!
    Kupiłam z polecenia wizażystki w salonie Douglas. Nie było stacjonarnie produktu, który mnie interesował i zaaplikowano mi na twarz ten. Bardzo mi się spodobała jego lekkość i nawilżenie jakie nadał mojej cerze - a działo się to latem. Tego produktu używam jak tylko gdzieś wychodzę na dłużej - czyli niemal codziennie. Wystarcza mi w zupełności i traktuję go jako podkład :) Moja cera ma wiele niedoskonałości w postaci blizn potrądzikowych, rozszerzonych porów, przebarwień i ten krem BB wspaniale je wycisza i maskuje. Pory są mniej widoczne, a cera nabiera gładszego wyglądu i ładnego glow. A gdy lekko się przypudruje te problematyczne strefy, makijaż prezentuje się naprawdę ładnie. Aż chce się przeglądać w lustrze! Najbardziej lubię w tym produkcie to, że wspaniale trzyma się przez cały dzień. Nie wędruje, nie znika i nie powoduje nadmiernej produkcji sebum - a też mam z tym problem. Gdy mam zmywać makijaż, czasem mi żal - tak mnie pięknie wygładza i kolor dobrany jest idealnie - używam najjaśniejszego. Produkt nakłada się super, ja robię to palcami i przyklepuję bardziej w miejscach, które chcę bardziej zakryć - ten krem bb jakby wiedział co chcę osiągnąć wspaniale współpracuje. Dowiedziałam się od wizażystki, że zawiera w sobie alkohol, dlatego super sprawdzi się na cerach mieszanych ze skłonnością do przetłuszczania jak i tłustych. Ja mam taką cerę i uważam, ze ten krem to strzał w 10! Suche skóry może rzeczywiście przesuszać. Tego produktu w ogóle nie czuję na twarzy. Jedynie latem, podczas najgorszych upałów, czułam, że coś tam na siebie nałożyłam. I nawet w upały nigdzie nie wędrował i trzymał się długo ;) Jest ze mną od sierpnia, a mamy koniec listopada - więc jest wydajny. Ma się ku końcowi i z pewnością kupię następne opakowanie. W chłodniejsze miesiące sprawuje się jeszcze lepiej! Bardzo podobają mi się efekty jakie daje - wygładzenie, kontrola sebum, zmniejszenie widoczności porów, wyrównanie kolorytu. Opakowanie produktu to tubka z pompką, jedna pompka wystarcza mi na jedną połowę twarzy. Design i szata graficzna bardzo mi się podoba. Połączenie czerwieni i złota zawsze na plus. Z opakowania nigdy mi się nic nie wylało. Poza tym jak będzie się już miał bardzo na wykończeniu można opakowanie rozciąć i wydostać resztki :) Produkt ma delikatny zapach i lekką konsystencję. Świetnie się rozprowadza. Jestem zachwycona.
    Zalety:
    • Cudowne wystarczające krycie z leciutką konsystencją
    • Trwały, trzyma się przez cały dzień.
    • Ładnie tuszuje niedoskonałości w postaci blizn potrądzikowych, rozszerzonych porów, nierównego kolorytu.
    • Super się sprawdza na cerze mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania
    • Wydajny
    • Opakowanie z pompką
    • Nie zapchał mnie nigdy
    • Delikatny zapach