Peelingi do twarzy

Clarins Doux Gommage Polissant Visage [Gentle Exfoliating Refiner Face] Delikatny krem złuszczający z mikrokuleczkami

• 15 maja 2019 o 14:29
    Najlepszy peeling do twarzy!
    Jestem posiadaczką cery mieszanej z tendencją do niedoskonałości. Peelingu z clarins używam od kilku miesięcy, mniej więcej raz w tygodniu i jest to moje pierwsze opakowanie. Ma dosyć tępą, lekko gumową formułę, a sam produkt ma ciekawy srebrny kolor. Jak dla mnie przypomina on peeling enzymatyczny i nie zauważyłam ani nie odczułam w nim drobinek. Świetnie złuszcza naskórek ale jest przy tym dosyć delikatny. Za każdym razem gdy go używam znikają mi podskórne zaskórniki na czole. Jest to najlepszy peeling jaki dotychczas używałam. Gdyby nie cena byłby idealny chociaż jest na prawdę wydajny.
    Zalety:
    • nie zapycha
    • bardzo dobrze peelinguje
    • neutralny zapach
    Wady:
    emma-e4
    31 lipca 2018 o 15:52
    bardzo delikatny, jakby go nie było.
    Biały krem o delikatnym zapachu, drobinki są niewielkie. Nie mam po nim wrażenia idealnie wypolerowanej skóry. Po niektórych peelingach od razu czuć, że coś było robione ze skórą, jest gładsza, krem lepiej się wchłania. Tutaj tej różnicy nie ma. Peeling jest rzeczywiście delikatny, nie podrażnia, ale ja lubię mocniejsze zdzieranie skóry. Jest według mnie słabszy od peelingu z ekstraktem z pomarańczy z Clarinsa. Tamten też nie był jakimś cudem, ale przynajmniej fajnie pachniał.
    cora
    7 marca 2017 o 14:10
    Genialny!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jeden z lepszych peelingów do twarzy. Wypróbowałam mnóstwo produktów do oczyszczania buzi i szyi: peelingi enzymatyczne, mechaniczne, glinki, gąbki cognac, szczoteczki, nie mówiąc już o żelach do mycia na każdy dzień, ale peeling Clarins wyróżnia się swoją skutecznością i nie skłamię mówiąc, że jest najlepszy. Peeling jest bardzo delikatny, ale skuteczny. Nie niszczy skóry na policzkach, nie powoduje zaczerwienień. jednocześnie potrafi dobrze wypolerować, pod większym naciskiem dobrze czyści się nim zaskórniki na nosie i one stają się niemal niezauważalne, a to rzadkość. Niewiele produktów daje radę z zaskórnikami. Clarins, mimo swej delikatności, jest kosmetykiem solidnym. Dodajmy do tego jeszcze zwartą konsystencję, brak efektu spływania, dobrą przyczepność do twarzy i wygodne spłukiwanie bez klejenia się w nieskończoność, ładny clarinsowy zapach i mamy produkt idealny. Gdyby nie ta jego cena. Ale zapewniam, że warto, zwłaszcza dla osób o cerze normalnej. Regularny peeling (tańszy czy droższy, nieważne) czyni cuda, warto taki zabieg wykonywać systematycznie 2 razy w tygodniu, a skóra będzie już bliska ideału.
    U konsultantki
    Alicja
    10 października 2011 o 23:09
    Bardzo dobry produkt
    Powiem tak - zdziwiona opiniami nieco niżej... to jest peeling typu gommage - czyli gumka myszka mówiąc potocznie. nakładamy go na twarz, grubszą warstwa i pozwalamy wyschnąć po czym dwoma palcami lewej reki przytrzymujemy skórę a palcem wskazującym prawej - pomiędzy dwoma- wymazujemy peeling, ścierając - jakby mażąc gumką. Tylko wtedy spełni swe zadanie, nałożony czy na sucho czy na mokro i nie starty - nie spełni swojej roli za żadne skarby świata... Trzeba pamiętać by ścierać delikatnie tak by nie rozciągać skóry... To bardzo dobry peeling. Skóra po nim jest bardzo gładka, naskórek złuszczony. Czyli zadanie wykonane! Po to jest peeling! Poza tym - nie znam peelingu który poprawia kondycję cery . Peeling w połączeniu z ampułką bądź serum i maską - owszem. Sam peeling ... pewnie warto robić ale o wiele skuteczniejszy jest gdy po nim nałożymy jakąkolwiek maskę, choćby saszetkę z drogerii za 2 zeta. Ważne by oczyszczoną skórę wspomóc aktywnymi składnikami. Sama choć używam zwykle produktów profesjonalnych chętnie do niego wracam bo to naprawdę dobry produkt jest. Używam tego produktu od: Paru lat... Ilość zużytych opakowań: 2 pełne conajmniej
  • 1 stycznia 2010 o 15:54
    Miły w użyciu
    Peelingu używam od jakiegoś czasu. Nie podrażnia skóry, ma bardzo przyjemny zapach i formę aplikacji. Po jego użyciu cera jest dość gładka i miła w dotyku. Peeling ma też swietną konsystencję. Nie zauważyłam jednak poprawy kondycji cery, a używam go regularnie. Duzo lepiej sprawdził się po kąpielach słonecznych, gdy mocno łuszczyła mi się skóra. Wtedy dawał ukojenie i delikatnie ścierał zrogowaciały naskórek. W okresie jesienno-zimowym niczym szczególnym się nie wyróżnia, jest po prostu dobry. Jedno opakowanie starczylo mi na 4 miesiace, uzywalam 2 razy w tygodniu. Używam tego produktu od: wrzesien Ilość zużytych opakowań: 1